VTech Toet Toet Auto’s Eco Review & Winactie

VTech op weg naar een betere wereld

Perr is echt een liefhebber van auto’s en dat heeft hij van geen vreemde 😉 . We verlaten het huis dan ook niet zonder een auto mee te nemen. Meestal een van de Toet Toet Auto’s, want de geluidjes zijn natuurlijk ook super boeiend. VTech is nu met een nieuw product op de markt gekomen: Toet Toet Auto’s Eco welke voor 90% gemaakt zijn van bioplastic. Een enorm goede ontwikkeling waar ik graag over schrijf!
Vtech toet toet auto's eco

VTech wordt groen!

Laat ik eerst beginnen met de belangrijke ontwikkeling. VTech wordt groen! Ze ontwikkelen nieuw speelgoed Play Green wat gemaakt is van milieuvriendelijke materialen zoals plantaardige en biologische kunststoffen en hout uit verantwoord beheerde bossen. Ze zijn bezig met het optimaliseren van hun productieprocessen wat er in 2020 alleen al voor zorgde dat ze 40 % minder water verbruikten en 20% minder CO2 uitstoot hadden.

Recyclen

Het recyclen van producten en verpakkingen heeft grote prioriteit. Momenteel is 90% van de verpakkingen gemaakt van gerecycled karton wat 100% recyclebaar is. Maar jij kunt ook helpen! Geef je speelgoed een tweede leven in plaats van het weg te gooien! En mocht het niet meer bruikbaar zijn, recycle het dan bij een inzamelpunt!

Het doel voor 2030 is het vervangen van fossiele kunststoffen door duurzame alternatieven. Zo zetten ze zich in voor een betere wereld voor onze kinderen. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan het filmpje hierboven of lees meer over hun doelstellingen voor 2025 en beloftes voor 2030 op hun website.

VTech Toet Toet Auto’s Eco Trio pack | het product

Vtech trio pack

In één verpakking komen de nieuwste Toet Toet Auto’s aan. De verpakking is volledig recyclebaar. Ik hou van de verpakkingen van VTech, omdat het gelijk al duidelijk is om welk product het draait. Het product is goed te zien en vaak ook al direct te proberen. Mijn zoontje kon niet wachten om deze uit te pakken.

 Vtech toet toet auto's eco Vtech trio pack

Het triopack bestaat uit drie Toet Toet Auto’s die voor 90% gemaakt zijn van bioplastic. Ruben Recycletruck, Benjamin Brandweerwagen en Kees Kiepwagen. Alle drie de auto’s bevatten beweegbare (maar uiteraard wel vaste) onderdelen. Bij Benjamin kun je de ladder omhoog en omlaag plaatsen. De kiepbak van Kees kan ook naar achter en de klep achterop Ruben kan ook omhoog.

De Toet Toet Auto’s maken uiteraard weer vrolijke geluidjes en liedjes geheel in het thema van hun uitstraling. Druk op hun gezichtje en ze beginnen aan hun liedjes. Ondanks dat het een nieuwe variant is, zijn ook deze Toet Toet Auto’s te combineren met de eerder verschenen speelsets. Wij hebben van mijn vriendin een paar jaar terug een grote baan gekregen van Zoef Zoef Dieren. En ook daar passen de auto’s op. Heel leuk om te zien dat het zo lang mee kan gaan en er generaties lang plezier van kunnen hebben!

VTech Toet Toet Auto’s Eco Trio pack | Wat vinden wij ervan?

De Eco Toet Toet Auto’s van bioplastic voelen iets lichter aan dan de standaard auto’s van Toet Toet. Echter qua kwaliteit heb ik nog geen verandering kunnen ontdekken. De auto’s zijn hier erg geliefd en worden al twee tot drie maanden intensief gebruikt. De auto’s worden overal mee naar toe genomen, van de trap gegooid, hij laat ze uit de box vallen, ze rijden ook buiten in de tuin en op het balkon en tot nu toe heb ik nog geen beschadiging kunnen ontdekken.

Vtech Ruben Recycletruck

Ik vind het superfijn dat mijn kinderen ook op een speelse manier het milieubewustzijn meekrijgen. De oudste zingt de liedjes graag mee, de jongste swingt er liever op. Hij is dol op zijn Toet Toet Auto’s en kan dat liedje wel al deels zingen. Als ik zeg Toet Toet zegt hij Autoooo’s haha. Ruben Recycletruck is hier de favoriet. De kinderen vechten er soms om wie er met Ruben mag spelen 😉 haha.

Vtech Ruben Recycletruck

Wat mij betreft is deze productlijn dus een groot succes! Een leuke, originele en vooral bewuste insteek van VTech.

Andere producten in deze lijn

Naast het Toet Toet Eco Trio pack heeft VTech ook een Sorteer & Leer Recycletruck uitgebracht. Je kindje kan hierop zitten, rijden en meehelpen met het sorteren van afval. Wat kunnen we bewaren en wat kan weg. Glas moet in de glasbak en blikjes horen weer ergens anders. Elk soort afval past in een andere opening van de truck.

Twee andere leuke producten zijn de “mijn interactieve dierenpuzzel” en de “ABC dieren tablet”. Deze zijn beide van FSC hout en herbruikbaar plastic (90%).

   

De producten van VTech zijn in de meeste speelgoedwinkels wel terug te vinden. Deze nieuwe lijn is helaas nog niet in alle winkels terug te vinden heb ik ervaren. Online kun je ze onder andere bestellen bij bol.com die ook regelmatig leuke aanbiedingen heeft heb ik gemerkt.

Adviesverkoopprijs & directe linkjes naar het product

VTech Sorteer & Leer Recycletruck: € 46,25 (vandaag de dag bij bol.com € 34,99)
Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack: € 31,00 (vandaag de dag bij bol.com € 28,49)

Mijn interactieve dierenpuzzel: € 25,75 (vandaag de dag bij bol.com €19,99)
ABC dieren tablet:  € 33,50

Winactie

Vtech auto's

In samenwerking met VTech mag ik een van jullie ook blij maken met een Toet Toet Eco Trio pack! Het enige wat we je vragen om te doen is om een reactie achter te laten op deze blog. Speelt jouw kindje al met Toet Toet of wordt dit de eerste kennismaking?

Natuurlijk zouden wij het heel erg leuk vinden als je VTech en My Little Happiness ook volgt op instagram en/of facebook en de post liked.

Vtech InstagramVTech Facebook
My Little Happiness Instagram My Little Happiness Facebook

De winactie loopt tot 27 mei 2022.

18 Reacties

 1. Richella
  12 april 2022 / 22:16

  Mijn zoon heeft nog geen kennis gemaakt met toet toet auto’s maar begint nu wel echt interesse te tonen. Was al aan het zoeken naar leuke start pakketten aangezien hij ook bijna jarig is. We willen daarom wel een gokje wagen om dit leuke setje te winnen. Ik weet zeker dat hij dit helemaal geweldig zou vinden. Sowieso zijn wij erg fan van vtech speelgoed, simpel het blijft lang mooi en is van goede kwaliteit.

 2. Stephanie
  12 april 2022 / 22:23

  Jaaa! Tessa is helemaal dol op die autootjes en ik vind de muziekjes ook niet vervelend om in mijn hoofd te hebben. Doe graag mee aan de winactie!

 3. Lindy
  12 april 2022 / 22:33

  Super leuk! Fedde heeft de boomhut en de garage hiervan ook met enkele autootjes/dieren erbij! Super leuk om mee te spelen en een uitdaging voor mama en papa om de baan mooi passend te krijgen! Haha.. wij doen graag mee aan de win actie! 🙂

 4. 13 april 2022 / 07:03

  Ik doe heel graag mee! Mijn dochter liet ze altijd liggen maar m’n zoontje Lucas neemt ze letterlijk overal mee naar toe! Ik droom soms zelfs; Toet Toet autooooss haha. Z’n brandweerhelden autootje blijft tegenwoordig zelfs hangen; dus een nieuw autootje zou ie fantastisch vinden!

 5. Christa
  13 april 2022 / 08:33

  Echt zo leuk!! Het aller eerste autootje wat Dani te pakken kreeg in de winkel was ook een vtech autootje! Vanaf toen helemaal fan. Ook hier merk je dat ie dol is op auto’s, ook niet van een vreemde 🤣 ik zou heel graag ook de baan aanschaffen dan zou dit echt een heel mooi Kado zijn! 🥰🥰ik doe graag met de win actie mee.

 6. Chantal
  13 april 2022 / 12:48

  Allereerst super interessant om te lezen en wat zijn ze goed bezig! Ook gericht op de toekomst (van onze kinderen). En zo zonde om inderdaad speelgoed weg te gooien. Mila had vroeger de zoef zoef dieren en vond dat prachtig! Juist de liedjes maar ook de combinatie er zelf mee te spelen! Jack is juist dol op auto’s, alle soorten en maten haha maar ik denk dat hij deze geweldig vindt! Juist wegens de liedjes als ik zo lees maar ook dat je er mee kunt spelen zoals de ladder en de klep die open kan en de kiepwagen. Daarnaast zien ze nog eens super vrolijk en leuk uit! Ik denk wel dat hij ze dan overal mee naar toe wilt nemen haha!

 7. Rowana
  13 april 2022 / 13:45

  Oscar is gek op z’n v-tech brandweerauto! Ik zelf wat minder, want ja plastic.. Wat fijn dat er nu ook een alternatief is! Oscar zou graag nog wat autootjes willen toevoegen aan zijn speelgoed collectie🤗

 8. Liesbeth
  13 april 2022 / 13:56

  Oh leuuukkk!!! Onze zoon van 4 speelt er nog mee, maar de grootste fan is hier thuis onze dochter van bijna 2! Ze reeesstt door de kamer met Tom de takelwagen en met het zoef zoef dier. Zou geweldig voor har verjaardag zijn.6

 9. Berendina
  13 april 2022 / 17:50

  Wat een leuke autootjes en eco dus goed over nagedacht met het oog op de toekomst. Ik kende deze nog niet maar ik denk dat mijn kleinzoon er erg blij van wordt!

 10. Lieve Amez
  13 april 2022 / 19:23

  Kleinzoon Emil is grote fan van speelgoedauto’s, maar z’n ouders zijn zeer milieubewust. De Toet toet auto’s lijken me dan ook een super match. Zou hen er heel graag mee verrassen!

 11. Valesca
  14 april 2022 / 15:09

  Wat leuk! Mayson (mijn zoontje) is ook zo gek op auto’s. En precies zoals Perr verlaten we bijna nooit het huis zonder een auto! Vooral Bas de brandweer moet overal mee naar toe. Zo ook naar bed!
  En met zijn Toet-Toet auto’s maakt hij hele files!
  Ik ben heel benieuwd naar dit eco trio pack! En niet geheel onbelangrijk, ik denk dat Mayson nog nieuwsgieriger is!

 12. Marian B
  15 april 2022 / 15:10

  Mijn beide kinderen waren dol op Toet toet auto’s. Nu doe ik mee voor mijn kleine nichtje die het ook al erg leuk begint te vinden, ze heeft onze ‘oude’ autootjes en wegdelen.

  • Nadine
   21 mei 2022 / 23:04

   Mijn dochter Sofie ( 1jr) is begonnen aan haar toettoet verzameling. Ze is dol op de auto’s en sleept er de hele dag mee. Als ze iets mag uitkiezen in de winkel, zijn het standaard deze auto’s. De verzameling is inmiddels al flink uitgebreid maar deze set zou het wel echt afmaken.

 13. 21 mei 2022 / 11:58

  Oh wat goed dit! Mijn zoon speelt nu vooral met de toet toet helikopter. Het liedje zingt hij zo mee, dus fijn om wat bewustzijn te creëren die nieuwe groene toet toets! Loot dan ook graag mee. Duim duim

 14. Rianne
  21 mei 2022 / 22:23

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje! We hebben een paar Toet Toet auto’s en hij vindt ze fantastisch! En die kiepwagen met het plantje erin is te leuk!!

 15. Eva
  21 mei 2022 / 22:50

  Vtech kennen wij al wel maar de toet toet auto’s nog niet. Auto’s zijn wel favoriet dus ik (en mijn zoontje) zijn benieuwd naar de toet toet auto’s!

 16. Annelice Zondervan
  22 mei 2022 / 19:53

  Auto’s zijn mijn zoontje zijn nummer 1 speelgoed! Mijn zoontje is helemaal gek van de vtech toet toet auto’s net als de vtech recycletruck!
  Zijn verjaardag komt er bijna aan en dit zou hij zoóo fantastisch vinden!

 17. Anne Huydts
  22 mei 2022 / 20:14

  Super leuk! Onze vent is al enorm fan van de ‘oude’ toet toet auto’s. Hij zal helemaal uit zijn dak gaan van deze nieuwe set🥳vooral Ruben gaat in de smaak vallen😎

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.