Wenkbrauwen verven bij de Benefit Brow Bar

Happy brows bij de Benefit Brow Bar 

Afgelopen maart ging ik voor het eerst naar de Benefit Brow Bar om mijn wenkbrauwen te laten waxen. Dit is mij zo goed bevallen dat ik al een aantal keer terug ben geweest voor dezelfde behandeling. Ook heb ik een keer mijn wenkbrauwen bij laten werken én mijn bovenlip te laten waxen. Oké dat laatste doe ik dus nooit meer. Het was niet alleen pijnlijk maar het voelt ook nog eens super raar. Daarnaast had ik nou niet echt het idee dat ik er mooier van werd. Dus nee geen bovenlip wax meer voor mij 😉

Door de verbouwing en verhuizing was ik al een tijdje niet geweest bij de Brow Bar. Het werd tijd om een afspraak te maken voor een vervolgbehandeling. Zeker toen ik een close up oog foto maakte, schrok ik me rot. Mijn wenkbrauwen waren niet om aan te zien. Ik belde diezelfde ochtend nog naar de Brow Bar voor een afspraak en kon gelukkig gelijk terecht. Dit keer bezocht ik het filiaal in Spijkenisse.

Wenkbrauwen verven wie doet zoiets? 

Misschien ben ik hier de enigste in, maar ik dacht altijd dat wenkbrauwen verven niet mogelijk was bij erg blond haar. Of anders gezegd het wel kan, maar dat het dan nooit mooi matcht en daardoor er lelijk uitziet. Tot mijn nichtje mij vertelde dat alle wenkbrauwen geverfd kunnen worden en dat ze de verf zo kunnen mengen dat het wel matcht met je eigen haarkleur. Hier werd ik nieuwsgierig naar. Ik wist dat ze bij de Brow Bar van Benefit ook kunnen verven. Dus ik nam de proef op de som. Ik liet mijn wenkbrauwen bijwerken en verven. Ik hoopte maar dat het goed ging en heb mijn camera meegenomen om het voor jullie vast te leggen. Laten we beginnen met de voor foto’s:

Benefit Brow Bar - Verven Wenkbrauwen
Benefit Brow Bar - Verven Wenkbrauwen

Op de full-face foto kun je eigenlijk meer de voor kleur goed zien. Hier heeft de medewerkster van de Brow Bar mijn wenkbrauw al ontdaan van make-up. Op de close-up foto zie je hoeveel haartjes ik heb die er niet horen te zitten. De foto waar ik me rot van schrok zeg maar 😉

Laten we beginnen!

Bij de Brow Bar beginnen ze met het mengen van de verf. Ze heeft bij mij twee verschillende kleuren verf gebruikt en dit met elkaar gemengd. Voor ze hieraan begon vroeg ze of ik van plan was binnen nu en een aantal weken mijn haar te gaan verven. Nee dat was ik niet. Op die manier kan ze de kleur aan je huidige haarkleur aanpassen.

Ze gebruikt een soort van vaseline om met een wattenstaafje de contouren van je wenkbrauw te maken. Op deze manier komt de verf niet op plekken waar het niet hoort en is het straks makkelijker met het waxen. Ze begint dus met verven en daarna het waxen. Na het aanbrengen van de vaseline brengt ze de gemengde verf aan op je wenkbrauw. Aangezien ik heel erg licht haar heb blijft de verf er bij mij maar een aantal minuten in zitten. Ik had net tijd genoeg om de foto’s te maken 😉 . Je ziet er dan zo uit:

Benefit Brow Bar - Verven Wenkbrauwen
Benefit Brow Bar - Verven Wenkbrauwen

Ja het ziet er een beetje vreemd uit haha ik moest er zelf ook wel om lachen. Het blijft er dus maar kort inzitten en dan haalt de medewerkster het er weer af. Ik had het idee dat dat al snel een rommeltje zou worden, maar ze deed het zo netjes dat had ik totaal niet verwacht! Hierna zie je het eindresultaat qua kleur en mag je aangeven of je daar tevreden mee bent. Ik vind het erg goed dat ze dat continu tussendoor vragen. Op die manier kun je geen miscommunicatie krijgen.

Hierna ging ze verder met het waxen van de wenkbrauwen. Dit gebeurt op de manier zoals ik in mijn eerdere blog over de Brow Bar al aangegeven heb.

Het eindresultaat!

Toen ze klaar was heb ik direct de onderstaande foto gemaakt. Wat een verschil zeg! Je hebt hierdoor direct een andere uitstraling. Ik vind het echt een prachtige kleur en het past goed bij mij. Het is niet te donker en niet te licht. De kleur is ongeveer gelijk aan de onderste haren in mijn nek. Deze zijn ook wat donkerder dan bovenop.

Benefit Brow Bar - Verven Wenkbrauwen
Benefit Brow Bar - Verven Wenkbrauwen

Deze close up foto maakte ik twee weken later. Al iets minder strak maar nog steeds een prachtige vorm en kleur.

Ik moet zeggen ik had van te voren niet verwacht dat het eindresultaat zo mooi zou zijn! Ik kan dit iedereen aanraden! Het scheelt me een hoop tijd in de ochtend en hoef er nu amper wat aan te doen.

De prijs die ik betaalde voor deze behandeling was totaal € 31,- . De vorige keer betaalde ik € 25,00 voor de wax behandeling alleen. Dat zou betekenen dat het verven maar € 6,- kost?! Ik kan het haast niet geloven maar ik moet zeggen ik vind dat het geld zeker waard!

Heb jij je wenkbrauwen wel eens laten verven?

 

40 Reacties

 1. 11 november 2015 / 07:50

  Wauw, dat is echt onwijs mooi gelukt zeg! Ik wil ze ook eens laten waxen, super mooi effect.

 2. Christa
  11 november 2015 / 07:57

  Super les!

  Haha on het stukje ‘bovenlip’ moest ik wel lachen.
  Doe ik ook maar niet meer ;;)

 3. 11 november 2015 / 08:14

  Super mooi geworden inderdaad! De eerste keer dat ik een afspraak wilde maken bij de Brow Bar, zeiden ze dat er niks hoefde te gebeuren en stond ineens de hele winkel om mij heen om te kijken hoe geweldig mijn wenkbrauwen wel niet waren. Ik durf er nu bijna niet meer naartoe met mijn verwaarloosde bosjes haar boven mijn ogen. :’)

 4. Desiree
  11 november 2015 / 08:27

  Mooi les! Ik dacht ook altijd dat dat niet mooi werd!!

 5. 11 november 2015 / 09:21

  Klopt hoor, het is geen dure behandeling, zeker niet als je het combineert met iets een andere behandeling! Staat je goed 🙂

 6. 11 november 2015 / 09:29

  Subtiel, maar wel erg mooi! Mijn wenkbrauwen zijn al zo donker, die hebben dat niet nodig… 😉

 7. 11 november 2015 / 11:07

  Wenkbrauwen maken het gezicht echt, vind ik altijd. (Ik weet niet of ik het aan zou durven om te verven, maar mijn wenkbrauwen zijn ook heel donker dus is het ook niet nodig gelukkig). Staat je echt goed, het oogt ook gewoon natuurlijk.

 8. 11 november 2015 / 13:59

  Het ziet er heel mooi uit, en het scheelt inderdaad veel tijd….zelf heb ik ook mijn wenkbrauwen een aantal malen laten verven, bij een beautysalon en dat beviel eigenlijk best wel. Ik vraag mij nu direct afwoon ik dat niet meer gedaan heb. want het was echt niet zo duur toen…..Ook heb ik een aantal mijn wimpers laten verven, maar dat vond ik om te zien , bij mijzelf nergens op slaan.en dat doe ik ook zeker niet meer…
  Petra onlangs geplaatst…Oeps…Mieren in mijn broek gekregen van Rimmel nagellak….My Profile

 9. 11 november 2015 / 21:54

  Ik heb mijn wenkbrauwen regelmatig zelf geverfd, gewoon met een klein beetje haarverf van de Hema (of welk merk dan ook). En een borsteltje voor wenkbrauwen. Heel simpel hoor! Enige waar je op moet letten is dat je het niet te lang laat zitten (5 minuten is al lang…) Werkt prima. Juist met blond haar, want die van mij zijn zo licht dat ze wegvallen qua kleur.

 10. 11 november 2015 / 23:19

  Wooooow wat mooi! Schrok toen ik je wenkies in de verf zag zitten, leek alsof het donker zou worden maar dat is gelukkig niet zo, het ziet er super natuurlijk uit staat je super. 🙂

 11. 12 november 2015 / 07:23

  Prachtig resultaat. Ik heb in het verleden mijn wenkbrauwen wel een laten verven en zou zeker wel een keer zo’n behandeling willen als dat jij hebt gehad.

 12. 13 november 2015 / 15:49

  Wauw, prachtig resultaat! Ik heb zelf al volle donkere wenkbrauwen, dus werk ik ze alleen een beetje bij met een potloodje, maar voor mensen met lichte wenkbrauwen is dit echt ideaal! Staat je super 😉

 13. Lyndsey
  26 juli 2016 / 09:00

  Wat een super eindresultaat! Ik zit erover na te denken om ook mijn wenkbrauwen te laten verven, maar vraag me af of dit wel werkt omdat ik vrij weinig haartjes heb.

  • 26 juli 2016 / 20:08

   Hoi Lyndsey,
   Je kan even langs gaan bij een vestiging van Douglas waar een brow bar zit en dan kun je het even navragen! Ze kunnen je daar zeker mee helpen. Bij mij zijn mijn wenkbrauwen echt een stuk sprekender met het verven. Ik heb licht haar en wel redelijk volle wenkbrauwen. Stel dat je ook licht haar hebt dan kan het ook al veel verschil maken als ze de haartjes iets donkerder maken hoor 🙂 succes en laat me even weten of het gelukt is?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.