Wij krijgen een baby <3

EINDELIJK, ik mag er wat over schrijven op mijn blog! WIJ KRIJGEN EEN BABY <3!

baby announcement with dog

1e trimester

Ik ben op het moment dat jullie dit lezen bijna 12 weken zwanger. In deze blog wat meer over de afgelopen tijd.

Zo kwam ik erachter dat ik zwanger was

Ik was gestopt met de pil nadat begin april alle ziekenhuis uitslagen terug kwamen. Alles was goed dus we konden eindelijk beginnen met onze droom, een kindje. 10 mei werd ik ongesteld na 35 dagen. Best een lange cyclus, maar dat kan iets langer zijn aangezien het de eerste keer was na het stoppen met de pil. De maand erop verloor ik op 28 dagen wat bloed. Ik ging er vanuit dat ik weer ongesteld geworden was. Echter het bleef dit keer bij een klein beetje bloed. Toen ook later die dagen niks kwam en ik tijdens het googelen erachter kwam dat het innestelingsbloed kon zijn werd ik toch wel een beetje zenuwachtig. Zal het dan toch? Zo snel?! Uitgaande van de cyclus van 35 dagen mocht ik pas die woensdag erop gaan testen (officieel). Daar wilde ik natuurlijk niet op wachten. Zondag deed ik een test en een superlicht roze streepje werd zichtbaar in het scherm. Ik appte mijn vriendinnen en kreeg van de experts (zij hebben er inmiddels al vijf) te horen dat hoe licht het streepje ook is, een streepje is een streepje! Tja.. Natuurlijk bleef het lastig te geloven. De dag erna deed ik weer een test en het streepje werd donkerder. De volgende dag, op de verjaardag van mijn vriend had ik een Clearblue Digital gekocht, daar verschijnt op zwanger of niet zwanger. Niet snel na het nemen van de test verscheen er op het schermpje zwanger! Het was dus echt zo, ik was echt zwanger!

Die avond hadden we zijn verjaardagsfeestje en hebben we het gelijk aan de opa’s en oma’s verteld. We hadden twee kinderboeken gekocht met oma en opa erop en die aan beide gegeven. Mijn moeder zei gelijk o ik weet het haha. Mijn vader bleef maar vragen wat is het dan?! Na het opmaken van de cadeau’s waren ze uiteraard laaiend enthousiast.

Eerste echo

De eerste echo hadden wij tussen de 8 en de 10 weken. Ik dacht dat ik op die dag exact 9 weken was (gezien de bloeding) maar ik was toen 8 weken en 3 dagen. Een stukje terug in de tijd dus. De eerste echo was erg spannend. Je weet niet wat je kunt verwachten en hoopt continu maar dat je baby oké is. Na een aantal vragen mocht ik gaan liggen en ging de echo aan. Na wat darmen weggeduwd te hebben ๐Ÿ˜‰ was de baby vol inzicht. Nog een klompje cellen voor iedereen die de foto zal bekijken, maar hé dat is wel ons kind! Toen ze het geluid nog aanzetten was het helemaal geweldig <3. Een echt hartje en het klonk helemaal goed. Met een blij hoofd en een eerste foto van ons kind verlieten we de verloskundige. Na de echo hebben wij het ook verteld aan de rest van de familie. Mijn moeder en vader hadden erg moeite om hun mond te houden haha dus dat had ik beloofd ๐Ÿ˜‰ .

Tweede echo

Vandaag hadden wij de tweede echo, ook wel de termijnecho. Het was echt geweldig om weer te zien hoe ons kindje al zoveel gegroeid is. Het heeft nu al armen en benen en lag er echt perfect voor. De foto’s zijn geweldig mooi geworden en ook het hartje klopte goed. De uitgerekende datum is nog hetzelfde en staat op 19 februari 2018.

Mijn ‘kwaaltjes’ in het eerste trimester

Zwanger zijn gaat niet altijd over rozen en zeker niet in het eerste trimester ๐Ÿ˜‰ . Ik had de eerste twee weken nog nergens last van. Tijdens mijn vakantie op Ibiza begonnen de eerste kwaaltjes te komen.

 • Misselijk, en ondertussen heel de dag door.
 • MOE, ja moe met hoofdletters, alsof ik weken niet geslapen heb.
 • Grotere borsten (in een paar weken heb ik er al 1,5 cup bij gekregen)
 • PDS is back. Helaas, het ging zo goed, maar nu niet meer.
 • Professor speurneus. Ik ruik alles zo enorm sterk, soms is dat fijn maar soms haha.
 • Snel duizelig.
 • En nog een paar vage dingen.

Het hoort er allemaal bij en ik moet eerlijk toegeven toen ik een keer een dagje wat minder misselijk was ging ik gelijk nadenken of het allemaal wel klopte haha. Zou het wel goed gaan met de baby? Gelukkig is het allemaal goed! De misselijkheid neemt iets af en is nu met vlagen.

Hoe nu verder op de blog?

Nu snappen jullie gelijk waarom het de laatste tijd een stuk rustiger was. Misselijk, misselijk en nog eens misselijk zorgt niet echt voor een goede blog vibe ๐Ÿ˜‰ . Op de dagen dat het wat beter ging kroop ik wel achter de computer om mails te beantwoorden en content te maken, maar lastig was het wel afgelopen tijd.

Uiteraard blijf ik gewoon bloggen. Alleen komt er nu wel een rubriek bij op mijn blog genaamd: BABY ๐Ÿ˜‰ . Ik ga hier schrijven over de zwangerschap, unboxing van gratis cadeauboxen, dingen die ik meemaak en nuttig vind om te delen, leuke babyspullen en uiteraard ook outfit’s met de hipste zwangerschapsmode. Tja die strakke high waisted broeken zitten al sinds week 8 niet meer lekker ๐Ÿ˜‰ .

Mochten er nog vragen zijn vanuit jullie kant dan hoor ik dat uiteraard graag en zal ik die zo goed mogelijk beantwoorden.

Liefs Lesley

36 Reacties

 1. 3 augustus 2017 / 16:52

  Aaah wat onwijs leuk Lesley en wat ontzettend snel! Gefeliciteerd en geniet ervan (niet van de misselijkheid natuurlijk)! <3

 2. 3 augustus 2017 / 16:56

  Van harte! Wat ontzettend leuk voor jullie!
  Hopelijk is het nu snel klaar met de misselijkheid!

 3. 3 augustus 2017 / 16:59

  Aaaaaaah wat super leuk om te horen!!
  En wat snel! Zoooo leuk!
  Ben echt zo enthousiast en blij voor je!!
  Gefeliciteerd ๐Ÿ™‚

  Liefs Nathalie

 4. 3 augustus 2017 / 17:08

  Wat een super leuk nieuws!! Gefeliciteerd! Hopelijk trekt de misselijk snel helemaal weg

 5. 3 augustus 2017 / 17:43

  Gefeliciteerd Les! Super toffe en spannende tijd komt eraan.

 6. 3 augustus 2017 / 17:45

  Ooooh gefeliciteerd! Wat een prachtig nieuws! Geniet van deze mooie tijd, ik hoop dat je misselijkheid nog minder zal worden. Liefs!

 7. 3 augustus 2017 / 18:05

  Baby-nieuws, heerlijk! Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik verheug me nu al op alle blogs. Hopelijk gaat die misselijkheid snel over en kun je optimaal genieten!

 8. 3 augustus 2017 / 18:22

  Wauw, wat een superleuk nieuws! Ik las je blog echt met een grote glimlach. Zo blij voor jullie met dit mooie nieuws! Hopelijk gaat het snel iets beter met je en verdwijnt de misselijkheid een beetje naar de achtergrond. Ik hoop dat je een fijne zwangerschap hebt en ben benieuwd naar al je blogs ๐Ÿ™‚

 9. 3 augustus 2017 / 20:03

  Voor de derde keer : gefeliciteerd! Super leuk nieuws ๐Ÿ™‚ Ben ontzettend blij voor jullie. Leuk dat er een nieuwe rubriek bij gaat komen.

 10. 3 augustus 2017 / 20:23

  Gefeliciteeeeeerd! Ik krijg een heleboel internet kleinkinderen! Althans zo voelt het! Al dat grut… om van te genieten! Ja, sorry… blijf het leuk vinden al die nieuwe gezinnetjes! Geniet van je zwangerschap!

 11. 3 augustus 2017 / 20:26

  Wat een leuk nieuws! Gefeliciteerd!!

 12. 3 augustus 2017 / 22:06

  Van harte gefeliciteerd!
  Zo een mooie foto met de kleine schoentjes erbij.
  Geniet ze en hoop dat je niet meer misselijk bent en een fijne zwangerschap.

  Xoxo

 13. 3 augustus 2017 / 22:07

  Ah wauuuuw, wat een mooi en bijzonder nieuws! Gefeliciteerd!!! โ™กโ™ก

 14. 3 augustus 2017 / 23:03

  Gefeliciteerd! Hopelijk verdwijnen die vervelende kwaaltjes snel en kun je meer genieten van deze bijzondere periode. Mooie foto trouwens!

 15. 3 augustus 2017 / 23:26

  Yeeh! Wat super leuk nieuws, onwijs leuk <3
  Gefeliciteerd en vooral lekker van genieten.
  Liefs,
  Evelien

 16. 4 augustus 2017 / 01:36

  Awww! Wat super leuk! Gefeliciteeerd! En wat fijn dat het al zo snel raak was!

 17. 4 augustus 2017 / 07:56

  Wat gaaf Lesley, wat een bijzonder nieuws. Nogmaals gefeliciteerd! Geniet van je zwangerschap!

 18. Pauline
  4 augustus 2017 / 08:24

  Hoi lesley,

  Geweldig nieuws en jullie allebei van harte gefeliciteerd!
  Een kleintje erbij, en de foto is zo ontzettend sprekend, heel lief stoer!
  Dikke knuf,
  Pauline

 19. 4 augustus 2017 / 08:51

  Zo zo zo leuk!!! <3 Nogmaals gefeliciteerd!

 20. 4 augustus 2017 / 09:46

  Nogmaals van harte gefeliciteerd! Hopelijk verdwijnt de misselijkheid gauw. Fijne zwangerschap!!

 21. 4 augustus 2017 / 10:06

  Oh meid ik vind dit zo onwijs leuk voor jullie! Het is zulk vrolijk nieuws! Snap ook wel dat jullie stonden te popelen om dit nieuws te vertellen hihi. Van harte gefeliciteerd! En ik kijk nu al uit naar alle schattige baby blogjes <3

 22. Marian B
  4 augustus 2017 / 12:56

  Wat een leuk nieuws, gefeliciteerd!

 23. Henrieke
  4 augustus 2017 / 14:43

  Wat leuk, gefeliciteerd!!

 24. 4 augustus 2017 / 17:05

  Ik zag het al op Facebook, super leuk en gefeliciteerd! x

 25. 4 augustus 2017 / 21:21

  Wat super super leuk! Van harte gefeliciteerd! En wat een mooie nieuwe fase ga je in, inclusief mooie nieuwe rubriek op je blog.

 26. 28 augustus 2017 / 13:01

  Wauw, geweldig nieuws! Van harte gefeliciteerd, Lesley! โ™ฅ

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.