Benefit Ka-Brow! wenkbrauwgel | Review

Op 1 juli introduceerde Benefit haar nieuwe collectie met in totaal 13 wenkbrauwproducten. Een aantal van deze producten zijn alleen in een nieuw jasje gegoten, maar er zijn ook een aantal producten volledig nieuw. Een daarvan is Ka-Brow!. Vanaf het moment dat ik de aankondiging van dit product zag, wist ik dat dat mijn volgende Benefit aankoop zou worden. Op 2 juli stond ik dus te trappelen in de winkel voor het nieuwe schap. Ka-Brow! ging mee naar huis en vandaag laat ik jullie zien wat ik van dit nieuwste Benefit product vind. 

Benefit Ka-Brow! | het product 

Ka-Brow! van Benefit is dus een geheel nieuw product en niet vergelijkbaar met elke ander product uit de vorige collectie. Wat is het? Kort gezegd is dit een wenkbrauwgel bij bijbehorend kwastje. Ka-Brow! is leverbaar is zes kleuren aangeduid met nummers. Nummer 1 & 2 zijn de lichtste tinten, 3 & 4 zijn medium tinten en 5 & 6 de donkerste of terwijl de deep tinten. Wat belooft Benefit met dit product?

Brows on Fleek! Ka-Brow!! van Benefit is een rijke opbouwbare wenkbrauw gelcrème die de wenkbrauwen vult, vormt en definieert met een veeg & waterproof formule. Trek de ingebouwde kwast uit de dop, draai hem om en zet deze in de dop. Gebruik het schuine kwastje om de wenkbrauwen te kleuren en bouw op voor meer intensiteit!

Benefit Ka-Brow! Review Benefit Ka-Brow! Review achterkant verpakking

Alleen van deze verpakking word je al vrolijk toch!? Geheel in de nieuwe ‘magic’ stijl met op de voorkant ook duidelijke foto’s van wat je met dit product kunt bereiken. Op de achterkant staat beschreven hoe je het product kunt gebruiken en wat de ingrediënten zijn.

Benefit Ka-Brow! the product

Ook de verpakking van het product zelf is weer geheel in Benefit stijl en ziet er echt weer superleuk uit!

Benefit Ka-Brow! | Het gebruik

Leuk die mooie verpakking, maar hoe is het product nu in het gebruik? Ik heb dit product nu zelf al meerdere dagen gebruikt en ik ben erachter gekomen dat je met dit product erg veel kunt. Zoals Benefit zelf aangeeft is het een opbouwende wenkbrauwgel en kun je daarmee zelf de intensiteit en de heftigheid van het product bepalen. De consistentie van het product is meer een creme dan een gel vind ik trouwens.

Benefit Ka-Brow! het product Benefit Ka-Brow! the product 1

Ik ben zelf gegaan voor kleur nummer twee. Normaal gesproken heb ik van andere Benefit wenkbrauwproducten de light. Bij dit product zijn er dus twee variaties van light. Om te kijken wel product het beste bij je wenkbrauwen past raad ik je aan om even langs een van de winkels te gaan en het uit te proberen.

Benefit Ka-Brow! Kleur 2Benefit Ka-Brow! Kleur 2 potje

Normaal gesproken is het kwastje bij dit soort producten klaar voor de prullenbak. Bij dit product vind ik het kwastje erg fijn en kun je er makkelijk een strakke lijn mee zetten. Hij is dun genoeg en ondanks dat hij klein is ligt het goed in de hand. Toch plaats ik het uiteinde van de dop vaak op de achterkant van het kwastje waardoor het helemaal makkelijk vastpakt. Het kwastje haal je door het product heen en je kunt je wenkbrauwen tekenen. Fijn om te weten is dat je niet veel nodig hebt voor een goede kleur. Je kunt met dit product dus lang doen!

Benefit Ka-Brow! | Swatches en het resultaat / Wenkbrauwen voor & na 

Allereerst de swatch. Ik heb voor jullie twee swatches gemaakt. Één met een wat dikker/strakker lijntje en een wat dunnere minder intense. Je kunt hiermee duidelijk zien dat je het product zelf de intensiteit kunt geven die je wenst.

Benefit Ka-Brow! Swatch no 2

Je kunt duidelijk het verschil zien in voor en na. De wenkbrauw wordt nu optisch gelift door het aanbrengen van de Ka-Brow!. Je kunt zien dat dit je gezicht veel meer kracht, openheid en uitstraling geeft. De kleur van deze wenkbrauwgel past ook heel erg goed bij mij. Hij is niet te donker maar ook niet te licht. Het fijnst aan dit product vind ik dat dit product lang blijft zitten. Na het aanbrengen van het product in de ochtend zit het in de avond nog exact hetzelfde. Met micellair water van Nivea reinig ik mijn gezicht voor het slapen gaan en daarmee krijg ik het product wel gemakkelijk van mijn gezicht.

Resultaat Benefit Ka-Brow!

Benefit Ka-Brow! | Eindoordeel

Even alle voor en nadelen op een rijtje.

Nadelen 

 • Vrij prijzig
 • Niet dierproef vrij

Voordelen 

 • Bijgevoegde kwastje is goed te gebruiken
 • Leuk uiterlijk van dit product 
 • Brengt makkelijk aan 
 • Veel meer verschillende tinten beschikbaar dan andere producten (voor ieder wat) 
 • Blijft goed lang zitten
 • Intensiteit is op te bouwen

Tot nu toe vind ik Ka-Brow! een fijn product. Het is gemakkelijk in gebruikt en blijft heel de dag goed zitten. Producten van Benefit zijn niet goedkoop, maar ze zijn wel goed qua kwaliteit en je kunt lang met een product doen. Voor bepaalde producten geef ik dan ook graag wat meer uit. Dit is bij mijn mascara het geval (ik gebruik de Roller Lash zie hier de review en het vergelijk wat ik maakte vorig jaar) en mijn wenkbrauw producten.  Naast de Ka-Brow! kocht ik ook de Gimme Brow. Deze gebruik ik al een aantal jaar en was weer toe aan vervanging. Binnenkort laat ik jullie hier meer over zien.

Ka-Brow! is te koop voor € 26,50 bij de diverse vestiging van Douglas waar Benefit in zit en online bij Douglas

Heb jij de Benefit Ka-Brow! al geprobeerd?

17 Reacties

 1. Mieke | Mieksmind
  13 juli 2016 / 08:50

  Ziet er goed uit! De kleur zou voor mij te licht zijn. De nieuwe producten zien er echt te gek uit. Super verpakkingen!

 2. 13 juli 2016 / 11:16

  Ik twijfel nog om ook zo eentje te gaan proberen. Ze hebben ook van die setjes, die zien er zo leuk uit! Maakt een mooi verschil bij je 🙂
  Mariska onlangs geplaatst…Matte lipstick & droge lippenMy Profile

 3. 14 juli 2016 / 09:14

  Ik was hier ook zo benieuwd naar! Alleen ben ik momenteel nog heel tevreden met mijn dip brow van anastasia dus daar hou ik het voorlopig bij 🙂 Fijne review Lesley!
  Simplynspecial onlangs geplaatst…Personal | 5 voordelen van ADHDMy Profile

 4. 15 juli 2016 / 22:27

  Die verpakkingen zijn echt zo vrolijk! Mooi resultaat ook, heel natuurlijk om te zien!

 5. 16 juli 2016 / 13:20

  Mooie foto’s! En een heel mooi product! Ik ga als ik volgende week als ik mijn haar weer donkerder geverfd heb even langs douglas om te kijken welke kleur bij mij matcht voor een wenkbrauwpotlood van benefit, lees en zie er veel goeds over!
  Eva onlangs geplaatst…Full Face Highlighter ChallengeMy Profile

 6. 28 juli 2016 / 00:24

  Fijne en uitgebreide review! Ik heb echt onhandelbare wenkbrauwen. Word er soms gek van. Dan vind ik dat ik mooi opgemaakt ben, en dan zijn daar die wenkbrauwen die letterlijk alle kanten op steken… Denk je dat dit product daar ook geschikt voor is? Ik vraag me namelijk af of hij ontembare haartjes ook de hele dag perfect op zijn plek houdt? Ik heb al ontelbare wenkbrauwgels geprobeerd, van goedkoop naar duur, ik vertrek de deur uit met ‘redelijk’ goed liggende wenkbrauwen maar telkens kan ik na 2 a 3 u opnieuw haartjes uit de wenkbrauw zien springen haha… En die niet meer op hun plek liggen :d

  • 28 juli 2016 / 10:51

   Hoi! Bedankt voor je reactie ik ben blij dat je er wat aan hebt! Ik zou persoonlijk even langs Douglas gaan naar een van de Benefit locaties. Ze hebben daar heel de collectie staan. Ik zou dan mijn verhaal (of in dit geval jouw verhaal/probleem) uitleggen en dan vragen wat voor product je het beste hiervoor kunt gebruiken. Ik zou zelf gaan voor de nieuwe Ready Set Brow (deze heb ik nog niet getest maar klinkt hier ideaal voor) deze houdt je wilde wenkbrauwen in model en dan kun je alsnog daarna de Ka-Brow aanbrengen. Vraag even of ze het een keer bij je aan willen brengen en kijk dan wat het voor je doet. Het is natuurlijk zonde om iets te kopen wat je uiteindelijk niet gaat gebruiken! Succes, ik ben heel erg benieuwd of het lukt 🙂
   Lesley van de Langkruis onlangs geplaatst…HELP de kapper heeft mijn haar verknipt | Terug gaan naar de kapperMy Profile

 7. 28 juli 2016 / 00:24

  Fijne en uitgebreide review! Ik heb echt onhandelbare wenkbrauwen. Word er soms gek van. Dan vind ik dat ik mooi opgemaakt ben, en dan zijn daar die wenkbrauwen die letterlijk alle kanten op steken… Denk je dat dit product daar ook geschikt voor is? Ik vraag me namelijk af of hij ontembare haartjes ook de hele dag perfect op zijn plek houdt? Ik heb al ontelbare wenkbrauwgels geprobeerd, van goedkoop naar duur, ik vertrek de deur uit met ‘redelijk’ goed liggende wenkbrauwen maar telkens kan ik na 2 a 3 u opnieuw haartjes uit de wenkbrauw zien springen haha… En die niet meer op hun plek liggen :d

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.