Boeken | Twee aanraders en twee wishlist items!

Ik heb laatst weer een aantal boeken gelezen. Niet allemaal waren ze even goed, sommige waren niet doorheen te komen en andere lees je echt als een speer uit. Mijn twee favorieten van afgelopen tijd zet ik vandaag even in de spotlights. Daarnaast vertel ik jullie welke twee boeken er momenteel op mijn wishlist staan. Beide zijn ze nog niet verschenen, maar dat duurt gelukkig niet heel lang meer!

Twee boeken die ik jullie aanraad!

Allereerst wil ik beginnen met de twee aanraders.

Judith Visser | Vreemden in de nacht

In een afgelegen woonhuis is een jong echtpaar op brute wijze van het leven beroofd. Veertig jaar later neemt Cassandra Wolf haar intrek in het huis. Ze wil een nieuwe start maken en een praktijk aan huis beginnen, maar haar plannen komen al snel op een zijspoor te staan vanwege angstaanjagende gebeurtenissen.

Ik volg Judith al vanaf het begin. Haar eerste boek raakte mij meteen en vanaf dat moment heb ik haar in de gaten gehouden. Ik ben fan van haar boeken en heb ze op de laatste na dan ook allemaal in de kast staan. Wat misschien leuk is om te vertellen is dat Judith in het dorp woont waar ik ben opgegroeid. In haar boeken gaat het ook regelmatig over plekken die ik van heel dichtbij ken. Erg leuk en herkenbaar maakt dit het! Dit boek Vreemden in de nacht is al een tijdje uit: 2014. Op het moment dat het uitkwam zat ik niet lekker in mijn vel en kon ik met geen mogelijkheid een boek lezen. Het verhaal klonk goed maar door de angsten die ik ook op dat moment had durfde ik het toch niet aan. Toen ik vorig jaar weer langzaam aan begonnen ben met lezen (eerste Young Adult en toen steeds een stapje verder) kwam ik dit boek tegen op het Boekenfestijn in Ahoy. Ik twijfelde geen moment en nam het mee. Begin je in dit boek dan moet hij ook uit. Sinds ik weer begonnen ben met lezen heb ik geen enkel boek zo snel uitgelezen! Het is zo verschrikkelijk spannend en wat ik nog het knapste vind aan dit boek ( iets waar Judith in gespecialiseerd is als je het mij vraagt) is dat het einde zo onverwacht is. Je denkt op een gegeven moment o ik weet hoe het af gaat lopen. Nou, mis 😉 Dat weet je dus niet. Ik heb het boek nu al aan drie andere mensen aangeraden. Twee ervan hebben hem al gelezen en beide waren ook laaiend enthousiast. Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken die tussen het heden en verleden switchen. Dit soort boeken mag ze vaker schrijven, een goed verhaal en mega spannend! Beste tot nu toe!

goedgoedgoedgoedgoed

 

 

[bol_product_links block_id=”bol_573b78dbe5253_selected-products” products=”9200000021924321,9200000027239438″ name=”Judith Visser ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”650″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Astrid Harrewijn | Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)

Sommige dingen doe je gewoon niet als je halverwege de dertig bent. Zoals je veilige vaste baan, je huis in Limburg en het vooruitzicht van een bruiloft inruilen voor een tijdelijke baan bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Noor doet het wél, tot verdriet van haar ouders en haar vriend. Ze betrekt samen met haar jongere zusje Kiki en studievriend Joost een verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Kiki is bewust single, het zwarte schaap van de familie en ziet de wereld als haar speeltuin. Ze werkt voor Jeff Koons en brengt zijn spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk. Joost, een vriendelijke maar ietwat stoffige vrijgezel, werkt als adviseur bij het Rijksmuseum. Noor, Kiki en Joost delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over het werk op het Museumplein. Terwijl het huis een verbouwing ondergaat ontdekt Noor zichzelf, de waarde van vriendschap, en een groot schandaal in de kunstwereld. Kortom: ze ontdekt het leven.

Ook deze schrijfster volg ik al vanaf het begin. In de tijd dat ik bij de Bruna werkte heb ik ooit een review exemplaar ontvangen. Die had ze voor me gesigneerd. Super leuk! Na dit boek was ik hooked. Ze schrijft met zo veel humor en ik word oprecht vrolijk als ik haar boeken lees. Ik heb al haar boeken gelezen tot nu toe. In dit boek is het onderwerp iets serieuzer dan in de afgelopen boeken namelijk van Gogh. Ik twijfelde of dat wat voor mij was maar kocht het boek toch omdat ik gewoon fan ben van Astrid en ze me nog nooit teleurgesteld heeft. Nou ook dit boek stelt niet teleur. Je leert zelfs nog wat op het gebied van kunst en daarnaast is het weer een geweldige chicklit. Humor en een feel good dat is hoe je dit boek het beste kunt omschrijven. Ook vind ik de achterliggende gedachten in dit boek erg mooi. Laat niemand bepalen wat er met je leven gebeurt behalve jijzelf! De laatste drie boeken (Miss serie) waren een trilogie en voordat ik aan dit boek begon, dacht ik eigenlijk dat het een los boek was. Niets is minder waar, ook dit is een trilogie! Ik kan niet wachten tot de volgende twee delen verschijnen 🙂 !

goedgoedgoedgoedgoed

 

[bol_product_links block_id=”bol_573b7a3c2cc77_selected-products” products=”9200000051781207,9200000051789838″ name=”Drie vrienden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”650″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Twee boeken op mijn wishlist

De boeken die op mijn wishlist staan zijn helaas nog niet verschenen. Ze zijn al wel te reserveren bij bol.com of de plaatselijke boekhandel. In de tussentijd nog even geduld en probeer ik mijn to read stapel een beetje te laten slinken haha.

Anna Nooshin | On Life

Persoonlijke verhalen over fashion, beauty, reizen,vriendschap, zelfvertrouwen en de liefde. Na haar succesvolle eerste boek On Top, lanceert Anna Nooshin nu On Life. In dit prachtig vormgegeven boek geeft Anna een inkijkje in haar waanzinnige leven. En gunt ze haar lezers een blik in haar polaroid-boeken, een archief dat ze de afgelopen tien jaar heeft opgebouwd. In On Life gaat Anna Nooshin in gesprek met de mensen die het dichtst bij haar staan. Op deze manier maak je op een heel persoonlijke manier kennis met haar inspiratiebronnen. Eerlijk en authentiek als altijd laat Anna zien hoe ook jij je dromen waar kunt maken. Je wordt daarbij uitgedaagd om voor jezelf op te schrijven welke doelen je wilt bereiken en wat er op jouw bucketlist moet staan.

Na On Top vorig jaar komt Anna Nooshin ook dit jaar met een nieuw boek. Haar eerste boek heb ik met veel plezier gelezen. Wat ik vooral vond is dat het voor mij persoonlijk heel herkenbaar was. Ze heeft het in haar eerste boek over onderwerpen die bij mij ook spelen en geeft aan hoe ze zelf daarmee omgegaan is. Dat is denk ik wat het voor mij een goed boek maakte. Het feit dat het voor mij herkenbaar was en dat ik er op persoonlijk vlak wat aan gehad heb. Om die reden wil ik ook haar tweede boek graag lezen. Iets wat ik persoonlijk nog steeds lastig vind is het maken van een bucketlist. Wat wil ik bereiken en op welke manier? Dat heb ik op dit moment nog niet voor ogen want ik geniet van elke dag en elk moment. Toch is het goed om verder weg te kijken op een manier die leuk is. Ik merkte dat als ik aan de toekomst dacht ik op een gegeven moment alleen maar beren op de weg zag. Als ik nu verder door kijk zie ik eigenlijk niets (jeeehh geen beren meer!), maar ben ik zo nieuwsgierig wat er allemaal gaat komen! Ik hoop met dit boek weer net zo veel ideeën en inspiratie te krijgen als met haar eerste boek!

De geplande verschijningsdatum is momenteel: 3 juni 2016

[bol_product_links block_id=”bol_573b7ed48a0d0_selected-products” products=”9200000057345477″ name=”Anna Nooshin” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”396″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Astrid Harrewijn | Daar heb je vrienden voor

Stoer en aantrekkelijk wil hij zijn, stoffig en degelijk is hij. Joost, veertig, ongehuwd, schrijver, kunsthistoricus en archeoloog; werkzaam bij het Rijksmuseum en de Universiteit van Amsterdam. Een verblijf van twee maanden in Rome, waar hij werkt aan een boek over keizer Augustus, zorgt voor de ommekeer. Hij beseft dat de tijd niet stilstaat en dat hij een beetje moet doorpakken als hij wil dat er ooit iets verandert. In een moment van overmoed laat hij zich een nieuwe look aanmeten – wie weet volgt de rest dan vanzelf? Terug in Nederland ziet het leven er helaas toch wat anders uit dan in de Italiaanse zon. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt hij op één dag twee keer ontslagen en raakt hij verstrikt in een geheim genootschap en een mysterieus raadsel. Maar wat hem het meest uit zijn slaap houdt, is het besef dat hij een kind wil. Zijn vrienden wijzen hem fijntjes op de logische consequentie waar hij zelf nog voor terugschrikt: wil je een kind, dan heb je een vrouw nodig…

Hoe kan het ook anders, het vervolg op: Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)! Het liefst begin ik hier nog vandaag aan, maar helaas ik moet nog even geduld hebben. Ik ben heel benieuwd want dit wordt het eerste boek van Astrid Harrewijn volledig geschreven vanuit een man. Is het op die manier nog even boeiend voor mij om te lezen? Waar ik in ieder geval naar uit kijk is om verder te gaan met het verhaal waar het andere boek eindigde. Ondanks dat het eigenlijk losse boeken zijn vormt het wel één geheel met elkaar en lopen de verhalen een beetje door elkaar heen. Het is dus wel los te lezen maar als je eenmaal fan bent kun je niet meer wachten op deel twee en drie! Astrid, mocht je dit lezen en je hebt nog proeflezers nodig: laat me het gerust weten 😉 !

De geplande verschijningsdatum is momenteel: 1 augustus 2016

[bol_product_links block_id=”bol_573b7fac04452_selected-products” products=”9200000057347457″ name=”Daar heb je vrienden voor” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”396″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Welk boek staat er op jouw wishlist en wat was jouw favoriete boek van de afgelopen tijd?

4 Reacties

 1. 20 mei 2016 / 10:20

  Astrid Harrewijn is zo leuk! Judith Visser ken ik wel, maar ik heb volgens mij nog nooit een boek van haar gelezen, maar het klinkt goed.
  Op mijn wishlist staat nog een heleboel.

 2. 21 mei 2016 / 08:49

  Boek van Astrid wil ik zeker lezen. Heb er al een paar keer mee in mijn handen gestaan maar toch nog niet gedaan.

  Anna’s boek en het boek van Jet staan op mijn wishlist.

 3. 21 mei 2016 / 14:37

  Dat eerste boek spreekt mij eigenlijk direct wel aan, leuk om meer over deze boeken te lezen. Ik ga in ieder geval de eerste onthouden 🙂

 4. 23 mei 2016 / 11:07

  Ik was net toe aan een nieuw boek, dus dit lijstje komt als geroepen. “Vreemden in de nacht” lijkt me wel wat, ik ben wel weer eens toe aan een spannend boek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.