Disney On Ice Magisch IJsfestival – Rotterdam Ahoy 2019

Op vrijdag 13 december was ik uitgenodigd bij Disney On Ice Magisch IJsfestival in Rotterdam Ahoy. Vorig jaar bracht ik ook een bezoek aan Disney On Ice. Het is elk jaar weer een feestje om hierbij aanwezig te zijn. In deze blog meer over de show van dit jaar.

Disney On Ice Magisch IJsfestival

De zaal ging open om 18.00 en om 19.00 zou de show beginnen. Uiteindelijk duurde het een kwartiertje langer voor de show begon, maar dat mocht de pret niet drukken.

Voorafgaand aan de show

Disney On Ice met kindje van 1 jaar

Als je om 18.00 aanwezig bent hoef je je niet te vervelen. Er zijn genoeg standjes met Disney Merchandise, zowel leuk om naar te kijken als om iets van aan te schaffen. Je kunt er drinken en eten halen, er zijn toiletten (ook verschoon mogelijkheden), standjes om foto’s te laten maken van je gezin/kinderen met Anna en Elsa of je maakt zelf een leuke foto bij een van de kerstbomen die in de hal staan.

Disney On Ice Merchandise

Mijn dochter keek haar ogen uit naar alle mooie Disney spulletjes. We hebben hier dit jaar niets van gekocht (op het eten en het drinken na). Vorig jaar kocht ik een Disney On Ice tasje voor haar met daarin wat popcorn. Dat tasje had ze nu meegenomen, met mijn Mickey oren. Voorafgaand aan Disney On Ice had ze van onze vrienden een draaiend lampje van frozen gehad wat erg goed in de smaak viel.

De Show: Disney On Ice Magisch IJsfestival

De show duurt ongeveer 2 uur, met daarbij een pauze inbegrepen van 15-30 minuten. Ook dit jaar start de show met Mickey, Minnie en hun vriendjes.

Disney On Ice Magisch IJsfestivalMinnie Mouse

Tussen elk nieuw verhaal kwamen Mickey en zijn vriendjes steeds weer even kijken en op deze manier werd het verhaal aan elkaar gelinkt.

De eerste Disney klassieker die voorbij komt is De Kleine Zeemeermin. Samen met Ariel, Botje en Sebastiaan duik je “Diep in de Zee”. Het verhaal wordt in een rap tempo verteld, maar wel op een manier dat het nog helemaal duidelijk is. Van Ursula de zeeheks met haar alen Griezel en Gruwel tot aan de knappe prins Erik en het liedje “Kus haar dan”.

Sebastiaan Krab

Na de tussenkomst van Mickey en zijn vriendjes is het de tijd voor de dappere zeevaarder Vaiana. Samen met Maui, shapeshifter, demigod of the wind and sea, hero of men gaat ze op reis om het gestolen hart van Te Fiti terug te brengen. Toevallig had ik die middag deze film met mijn dochtertje gekeken dus ook deze was voor haar herkenbaar. Ik vind het zelf een prachtige film dus was blij dat hij terug kwam in deze show van Disney On Ice.

Disney On Ice Magisch IJsfestival

Na Vaiana kwam nog een favoriet van mij voorbij namelijk Rapunzel. Ook dit sprookjes hebben ze weer prachtig kunnen uitbeelden.

Na de pauze was het de tijd voor Belle en het Beest. Laat je meevoeren door Disney’s Belle en het Beest als het Beest en zijn betoverde personeel een spectaculaire show opvoeren voor Belle. Ik vind het heerlijk dat ze ook bij Disney On Ice de grapjes uit de film juist naar voren halen. Lefou laat zowel mijn man als mij altijd hard lachen. Zo maakt het de show niet alleen geschikt en leuk voor kinderen, maar ook interessant voor de volwassenen.

De show werd afgesloten met Frozen. Ga op reis met de zusjes Anna en Elsa, de hilarische sneeuwman Olaf, ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven. Net als vorig jaar werd het liedje Zomer van Olaf gespeeld en Let it go mag hierbij ook niet ontbreken. Dit stuk vond ik zelf heel erg veel op vorig jaar lijken. Misschien was het ook wel deels hetzelfde. Ik denk dat kinderen dit niet door hebben en omdat mijn dochtertje juist zo fan is van Frozen vond ik het ook wel leuk dat ze het weer zo uitgebreid behandelden.

Disney On Ice Frozen

Aan het eind komen alle sterren nog even op het ijs en sluiten ze de show gezamenlijk af. Een magische mix met een hoop prinsen en prinsessen in een winters wonderland.

Vanaf welke leeftijd is Disney On Ice leuk?

Op de website van Disney On Ice geven ze aan dat de show geschikt is voor jong en oud. En daarmee kun je wel stellen dat het voor elke leeftijd geschikt is. Vorig jaar vond ik mijn dochtertje nog veel te jong. Ze was toen een baby van 10 maanden. Nu is ze één jaar en 10 maanden en wat een verschil met vorig jaar. Een kindje wat al zoveel begrijpt en die nu al groot fan is van Mickey & Minnie Mouse (Volgens Mimi heet ze Mimi Mouse 😉 ) en Anna en Elsa.

Ik had van te voren twee bezwaren.

  1. Een show van bijna 2 uur zou ze dat wel volhouden?
  2. Een show om 19.00, is dat niet veel te laat voor haar (ze ligt normaal dan al op bed).

We hebben haar tussen de middag iets later in haar bedje gelegd dan normaal en daardoor werd ze om 16.00 wakker. Toen zijn we op pad gegaan, hebben ergens wat gegeten en daarna direct door naar de show. Ze vond het geweldig! Met haar Mickey oren op, met een lichtjesstok in haar hand en de Disney On Ice tas die ik vorig jaar voor haar had meegenomen was ze er helemaal klaar voor. Ze wist dat ze “haar idolen” ging zien en toen ze op haar stoel zat te wachten was het ook steeds: waar is Mickey nou? Waar is Anna nou? etc. Toen ze tevoorschijn kwamen was ze één stuk aandacht. Ik had van te voren nooit gedacht dat ze het zó leuk zou vinden.

Mocht je twijfelen om met een jong kindje te gaan, als ze dol zijn op Mickey, Minnie of een van de andere Disney figuren en ze met een beetje aandacht naar een serie of film van Disney kunnen kijken, dan zou ik zeggen probeer het gewoon! Mijn dochter is nu ook in de periode dat ze heel veel ineens eng vind (vooral dingen met donker) maar ik heb haar tijdens dit optreden geen enkele keer “eng/donker” horen roepen.

Tickets en showtijden

Je kunt deze show dit weekend (14 en 15 december) nog bezoeken in Rotterdam Ahoy. Elke dag draait hij maar liefst drie keer om 11:00, 15:00 en 18:30/19:00. Daarna trekt de show door naar de Jaarbeurs in Utrecht. Van 21 december tot en met 29 december is de show daar ook twee tot drie keer per dag te zien. Ook tijdens de Kerstdagen kun je de show bezoeken!

Tickets zijn te koop vanaf € 24,00. Ook kun je kiezen voor een Familiepack. Dit is een voordeligere prijs voor vier tickets incl. een zak popcorn en een programmaboekje. Mocht jouw familie uit meer dan 4 leden bestaan is het ook mogelijk om er nog een los ticket bij te bestellen.

Tickets bestel je via de website van Disney On Ice

Disney On Ice 2019

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.