Disney On Ice Rotterdam Ahoy 2018

Gisteravond was het zover. In goed gezelschap ging ik naar Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice.

Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice

Deze de show vond plaats in Rotterdam Ahoy. Vanaf mijn huis is dat ongeveer drie kwartier rijden dus ik was er zo! De show in Rotterdam is te zien van 12 tot en met 16 december. Daarna trekt Disney On Ice door naar Utrecht waar je de show kunt bekijken van 22 december tot en met 30 december.

Disney On IceBij binnenkomst in Ahoy vind je direct een grote Disney On Ice poster, waar je alleen of met je vrienden/familie even een mooie foto kunt maken als aandenken. 

Als je aankomt in het Disney On Ice gedeelte van Ahoy word je direct meegezogen in de Disney sfeer. Overal staan standjes waar merchandise wordt verkocht. De kleding die de mensen achter deze stands aan hebben, is dezelfde kleding als mensen in de Disney parken aan hebben wat de beleving helemaal compleet maakt.

Disney On Ice

De producten die ze verkopen zijn natuurlijk vooral gericht op kinderen. Veel leuke kleuren en herkenbare figuren. Ik vond het er allemaal erg leuk uit zien. De prijzen vond ik wel wat aan de hoge kant. Ik kocht uiteindelijk een tasje waar popcorn in zat. Deze was € 9,00. De popcorn hebben wij lekker tijdens de show opgesmikkeld en het tasje heb ik mee naar huis genomen voor kleine Mimi.

Onvergetelijke Avonturen de show

De zaal ging open om 18.00 en om 19.05 start de show.

De rode draad

De rode draad van het verhaal is dat Mickey en Minnie zijn op zoek naar de schat, dit doen ze samen met hun vrienden Goofy en Donald. Ze vinden een schatkist en daar zitten allemaal aanwijzingen in, onder andere een lamp, een koekenpan en een schelp. Ook zit er een groot fotoalbum in met foto’s die hun uiteindelijk moeten leiden naar de schat. Een mooi detail is dat de pagina’s van het fotoalbum echt gevuld zijn met foto’s.

Disney On IceDisney On Ice GoofyDeze foto is gemaakt door Stephanie Leeflang – van de Langkruis

Op zoek naar de schat komen ze allemaal mooie (bekende) Disney verhalen tegen. Na elk verhaal komen Mickey, Minnie, Donald en Pluto weer terug voor de volgende aanwijzing die weer leidt naar het volgende verhaal.

Disney On Ice

De pakken van Mickey, Minnie, Pluto en Donald zijn fenomenaal. Zoals je hierboven ook kunt zien is het net als de normale pakken en zie je de schaatsen bijna niet zitten. Wat ik zo knap vind is dat ze echt alles op de schaatsen kunnen, denk hierbij aan rennen, wandelen en struikelen ala Goofy.

Disney On IceDe laatste pagina van het boek voor ze erachter komen wat nu daadwerkelijk de schat is. 

Al tijdens de show komen ze erachter dat het niet ‘iets’ is wat ze zoeken, maar dat het eerder symbolisch bedoeld moet zijn. Na het laatste verhaal komen ze tot de conclusie dat de schat liefde is. Liefde is namelijk wat centraal staat in al de uitgebeelde verhalen.

The Lion King

Een van de eerste verhalen die je op weg naar schat tegenkomt is het verhaal van The Lion King. Dit start met Rafiki bovenaan de rots en het welbekende ‘Nants ingonyama bagithi Baba’. En ja boven aan de rots met schaatsen aan, hoe knap is dat!

Disney On Ice

Het gaat verder met het de jonge Simba die naar het olifantengraf gaat en uiteindelijk zijn vader verliest. Het blijft een treurig stukje waarbij sommige mensen nog steeds een traantje weg moeten pinken. Scar en de Hyena’s komen ook nog voorbij en na het verliezen van zijn vader komt Simba in zijn vlucht Timon en Pumba tegen.

Disney On Ice The Lion King

Vooral Pumba is weer erg grappig. Simba wordt volwassen en komt Nala weer tegen, zijn vroegere vriendin. Ze worden verliefd en schaatsen een prachtig duet. Het is onvoorstelbaar hoe goed ze kunnen schaatsen. Het ziet eruit alsof het ze geen enkele moeite kost.

Disney On Ice Lion King

Het verhaal eindigt op de rots met de volwassen Simba en Nala. Het is prachtig om te zien hoe ze alles hebben nagemaakt. De struisvogels, giraffen, vogels en ga zo maar door.

Aladdin

Ook een echte klassieker die hierna voorbij komt is Aladdin. Tijdens mijn bezoek aan Londen eind november ben ik naar de musical van Aladdin geweest en dat was ook erg mooi. Bij Disney On Ice begint het verhaal vanaf de geest die uit de lamp komt en spring dan rechtstreeks door naar ‘Prins Ali’ . Ze hadden zelfs de olifant nagemaakt waar hij in de film ook op binnen komt. Heel erg mooi gemaakt! Wat ik bij dit onderdeel ook zo leuk vond is dat ze een vliegend tapijt hadden waar kinderen in mochten. Er waren een aantal kinderen uit het publiek gehaald die live mee mochten doen met de show. Je zag ze volop genieten.

Disney On Ice Prins AliDeze foto is gemaakt door Stephanie Leeflang – van de Langkruis 

Uiteraard komt het liedje een nieuw begin ook nog voorbij en dansen Aladdin en Jasmin daar een prachtig duet op.

Disney On Ice

Finding Dory

In de aankondiging had ik het al laten weten dat er ook een deel over Finding Dory zou komen. Het begint met baby Dory, als ze nog bij haar ouders is. Na een tijdje raakt ze haar ouders kwijt.

Disney On Ice Dory

Dan neemt het verhaal een vogelvlucht naar de volwassen Dory. Ze is inmiddels vrienden met Nemo en Marley en door een schelp wordt ze herinnerd aan haar ouders. Ze helpen haar zoeken en uiteindelijk wordt Dory herenigd met haar vader en moeder. De welbekende schildpadden komen ook terug in het verhaal (alleen de baby varianten).

Disney On Ice

Finding Nemo heb ik als musical gezien bij Disney in Florida en ik moet zeggen dat de pakken echt sprekend lijken op de pakken die ze daar gebruikten. Het ziet er allemaal echt professioneel uit, op en top en aan alle details is gedacht.

Frozen

Uiteraard mag Frozen niet ontbreken. Dit was het sprookje wat ze het uitgebreidst uitbeelden. Het start met de scene op het plein waarbij Prinses Anna, Prins Hans tegenkomt. Het is liefde op het eerste gezicht en ze willen gelijk gaan trouwen. Elsa is het hier niet mee eens en doordat Anna haar handschoen aftrekt bevriest ze per ongeluk heel Arendelle. De sneeuw komt uit de lucht vallen en ze gaat op de vlucht. Anna gaat achter haar aan en komt daar Kristoff tegen, die haar met wat tegensputteren helpt om te zoeken naar Koningin Elsa.

Disney On Ice Frozen

Uiteraard verschijnt daar Olaf! Ik vond dit stuk heel erg leuk ze deden het liedje de zomer. Dit was de eerste keer dat ik hem in het Nederlands hoorde, maar het is en blijft zo geweldig bedacht haha. Daarna gaan ze samen op zoek naar Elsa en vinden ze haar in haar kasteel.

Disney On Ice FrozenHet liedje laat het los, laat het gaan mocht uiteraard ook niet ontbreken. 

Ze bevriest per ongeluk het hart van Anna. Anna wordt door Kristoff met een snelvaart naar Prins Hans gebracht. Helaas gaat hij haar hart niet ontdooien en laat hij haar zitten. Olaf zorgt ervoor dat Kirstoff komt, omdat hij de gene moet zijn die haar hart ontdooit. Elsa komt terug naar Arendelle. Uiteindelijk is het niet Kirstoff die het hart van Anna laat ontdooien maar haar zus Elsa.

Andere verhalen

Naast de bovenstaande verhalen waren de klassiekers Sneeuwwitje, de Kleine Zeemeermin, Rapunzel en Toy Story ook nog voorbij gekomen. Die laatste vind ik zelf niet zo een leuke film, maar de jongetjes achter mij vonden het geweldig en zaten direct op het puntje van hun stoel. Ook kwamen vlak voor de pauze nog even alle prinsen en prinsessen langs. Dit vond ik zelf een heel leuk stuk en ik denk dat er ook heel veel kinderen waren die dit leuk vonden. Voor ieder zit zijn of haar held er immers bij.

Meet & Greet

Nadat de show was afgelopen was het tijd voor de Meet & Greet! We moesten wachten tot iedereen de zaal verlaten had en mochten toen aanschuiven voor de Meet & Greet met Mickey en Minnie. Ondanks mijn leeftijd blijf ik het gewoon leuk vinden dit soort dingen haha. Het was in ieder geval de kers op de taart.

Disney On Ice Meet & Greet

Mijn eindoordeel over de show

Ik vond de show erg leuk! Het is een kleurrijke show met een extreem oog voor detail zoals je van Disney gewend bent. Disney geeft mij altijd een feel-good gevoel en dat had ik zeker na dit optreden ook. De kwaliteit van de schaatsers is fenomenaal en de pakken zien er een voor een prachtig uit.

Disney is en blijft leuk voor jong en oud. Ik vond het totaal niet kinderlijk aangezien ze er voor volwassenen ook allerlei leuke grapjes in stoppen. Zo ging het kontje van de Olifant van Aladdin heel de tijd heel schattig heen en weer. Dat is iets wat kinderen waarschijnlijk niet op valt, maar waar wij om in een deuk lagen.

Tijdens de gehele show wordt iedereen echt betrokken. Ook zie je dat de kinderen echt meeleven. Als sneeuwwitje een hap van de appel moet nemen van de oude vrouw gillen ze allemaal NEE niet doen! Dat maakt het voor mij nog vele malen leuker. Ook tijdens het doen van de Mickey Mouse dans werd iedereen uitgenodigd om mee te doen.

Het was voor mij wel erg wennen dat alles in het Nederlands was. Thuis keken wij vroeger alle films in het Engels en dat doe ik eigenlijk nog steeds. Alle liedjes ken ik dan ook eigenlijk alleen maar in het engels haha. Uiteraard is het begrijpelijk dat ze het in het Nederlands doen, dat is voor de kinderen tenminste goed begrijpelijk. Als puntje commentaar kreeg ik van mijn gezelschap te horen dat ze het geluid vaak erg hard vonden.

Wat mij opviel is dat de avondshow toch eigelijk wel echt te laat is voor veel kinderen. Ik zag er genoeg die tijdens het tweede deel van de show in slaap waren gevallen bij hun ouders. Gelukkig zijn de meeste Disney On Ice optredens overdag. Je hebt keuze uit de tijden: 11.00 en 15.00. In Rotterdam hebben ze dan twee avondvoorstellingen op de vrijdag en zaterdag. Mocht ik met Mimi gaan over een paar jaar, dan kies ik zeker voor de voorstelling overdag.

Ik kan niet wachten tot Mimi iets ouder is en dit allemaal een beetje gaat begrijpen. Ik denk dat ze hier net als ik enorm van gaat genieten!

Onvergetelijke Avonturen van Disney On Ice is nog te zien tot en met 30 december. Tot en met 16 december in Rotterdam Ahoy en van 22 tot en met 30 december in de Jaarbeurs in Utrecht. Tickets zijn nog beschikbaar op de website van Disney On Ice Een leuk idee voor tijdens de kerstvakantie!

Wanneer ben jij voor het laatst bij Disney On Ice geweest?

 

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

DISNEY ON ICE 2018

3 Reacties

  1. 16 december 2018 / 18:42

    Ohh zo leuk, ik wil ook nog eens gaan! 🙂

  2. 28 december 2018 / 12:58

    Wat een gave foto’s zeg! Ik ben er zelf nog nooit geweest maar ik krijg er wel gelijk zin in als ik dit lees en de leuke foto’s zie! Liefs Dana

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.