Monopoly, mijn verzameling

Mijn tante appte me van de week een foto van een winkel met een hele etalage vol monopoly spellen, WAUW!! Ik vind het spel monopoly al jaren echt superleuk. Vooral dan de aparte edities die ik kan koppelen aan dingen die bij mij passen.

Al van kleins af aan vind ik het spelen van spelletjes echt helemaal geweldig.Β Iemand in voor een spelletje? Ik altijd. Nu heb ik vaak moeite met tegenstanders vinden omdat mensen nog al eens beweren dat ik vals speel πŸ˜‰ . Ik moet zeggen: ik ben heel fanatiek met een spelletje en ik hou gewoon van winnen. Als iemand niet eerlijk speelt kan ik daar echt niet tegen. Ik win gewoon graag en win ook vaak dus daarom denk ik dat ze vaak denken dat ik vals speel πŸ˜‰ haha.

Door het appje van mijn tante kwam ik op het idee om een blog te schrijven over de aparte monopoly spellen die ik in mijn collectie heb. Vroeger had ik nog een Nederlandse van Disney en een Europa editie maar die kan ik helaas nergens meer vinden. Hieronder een overzichtje van mijn drie favorieten:

monopoly verzameling

Hieronder ga ik jullie per spel wat foto’s laten zien en geef ik aan wat ik er nu juist zo leuk aan vind πŸ™‚

Monopoly GirlsΒ 

Deze kreeg ik een aantal jaar geleden van mijn ouders voor kerst. Helemaal geweldig en dit spel heb ik het vaakst gespeeld van allemaal! Hij is roze. Alleen dat maakt hem al leuk! πŸ˜‰ Hieronder de foto’s van de binnenkant en het spel zelf.

Monopoly Girls editie

Als je de doos opendoet glimt een “spiegel” je tegemoet. Het doosje is veel kleiner dan een normaal monopoly spel maar het bord is wel gewoon dezelfde maat!

Monopoly Girls editie

Het bordspel helemaal uitgestald. Nou echt een grote roze wolk hangt hier om heen πŸ˜‰ De kans en algemeen fonds kaartjes zijn vervangen door SMS of E-mail. De dobbelstenen zijn roze. De verschillende straten zijn vervangen door winkels en de pionnen.. die maken het helemaal af:

Monopoly Girls editie

Je kunt namelijk kiezen uit een hondje, een fohn, een slippers een mobiel een handtas, zonnebril, skateboard of voetbal. Hoe cute is dat?

Monopoly wereldeditie

Ik hou van reizen dus dit is ook echt een spel speciaal gemaakt voor mij. Dit spel heb ik ooit eens bij elkaar gespaard met een actie van deΒ Plus.

Monopoly wereldeditie

De doos is niet heel speciaal. Wel zie je dat het spel een aparte feature heeft wat het weer uniek maakt!

Monopoly wereldeditie

Het bord van dit spel. Je speelt met veel grotere bedragen dan in vergelijking met bijvoorbeeld de Girls editie. Kans en Algemeen fonds heten hier wel gewoon zo. Alle Nederlandse straten zijn vervangen door de verschillende landen. De pionnen zijn allemaal statement pieces. Zo kun je kiezen uit een koala, een wereldcup, een sombrero of een Farao. Bij dit spel zit een onderhandelingsknop. Hiermee kun je het spel ook op een snellere manier spelen!

Monopoly wereldeditie

Het leukste aan deze editie vind ik de verschillende huisje en hotels die ze hebben. Dit is ook weer echt bijpassend bij het spel.

Monopoly Disney met kasteel (Amerikaanse editie)Β 

Tijdens mijn bezoek aan Disney Amerika (waar ik later nog veel meer over wil vertellen) heb ik dit spel gekocht. Het was mijn tweede keer in het park en ik wilde een leuk aandenken hebben. Ik zag het spel liggen en wist gelijk dat dit was wat ik zocht. Zeker toen ik het nog eens van dichtbij bekeek. Wauwieeee!! Kijk maar snel met me mee!

Monopoly Disney Amerika

De doos is heerlijk vrolijk in Disney-style. Dit spel is volledig in het engels.

Monopoly Disney met kasteel Amerika

Je maakt het bord open en hoppa! Daar is het Disney kasteel! Dit maakt het spel toch echt wel heel bijzonder. Zeker als je zo een fan bent van Disney als ik. Vrolijkheid all over. Je kunt zien dat alles van het spel nog in de verpakking zit. Ik vind het eigenlijk zonde om hem te gaan gebruiken omdat hij zo mooi is πŸ˜€ . Binnenkort toch maar eens doen! De kans en algemeen fonds heten hier Once upon a time en Happily ever after.

Monopoly Disney met kasteel Amerika

Het geld is helemaal in style, elk met een ander disneyfiguurtje erop. In plaats van de plaatsen die je kunt kopen, kun je attracties uit het Disney park aanschaffen.

Monopoly Disney kasteelAmerika

De pionnen die je kunt gebruiken tijdens het spel zijn allemaal figuren van Disney. Kies je Goofy, Mickey, Minnie of Tinkerbell?

Ik vond het erg leuk om jullie mijn spellen te laten zien. Toen ik er foto’s van aan het maken was kreeg ik gelijk zin om te gaan spelen haha. Dus mocht iemand zin hebben in een spelletje, let me know πŸ˜‰ !

Wat vinden jullie van deze monopoly spellen en vind jij het zelf ook een leuk spel om te spelen?Β 

 

28 Reacties

 1. 24 juni 2015 / 08:27

  Ik heb zin in een spel, en ik ben ook ontzettend fanatiek haha. Helaas speel ik veel te weinig. Ik ken niet veel mensen die dat ook gezellig vinden. Erg jammer want dat is een stuk leuker dan samen bijv naar een film kijken. Die roze editie heb ik ook!

  • 28 juni 2015 / 22:53

   Ja dat vind ik ook hoor. Dit is toch super gezellig! Zeker als je fanatiek bent is het leuk haha. Wat grappig dat jij die roze ook hebt. Hij is echt super!

 2. 24 juni 2015 / 09:13

  Oef.. Ik ben nu al om, ik moet dat Monopoly girls spel ook halen!
  Liefs

  • 28 juni 2015 / 22:56

   Haha! Ja het is echt een supergaaf spel. Zo mij ook hihi! Ik weet niet of hij nog te koop is maar ik heb even op marktplaats gespiekt en daar wordt er één aangeboden.

 3. 24 juni 2015 / 09:50

  Oh wat gaaf! Ik vind de roze en de disney versie echt geweldig, vooral die laatste is schitterend! Super leuk!

  • 28 juni 2015 / 22:57

   Ja mooi is hij he sammie! Ik ben er ook erg trots op. Ook zuinig zoals je kunt zien want ik vind hem eigenlijk gewoon te mooi om te gebruiken πŸ™‚

 4. 24 juni 2015 / 10:07

  Oh dat roze bord wat leuk haha! ik vind monopoly ook wel leuk, alleen heb het zo lang niet meer gedaan

 5. junetwonl
  25 juni 2015 / 10:07

  wat zien ze er leuk uit vooral die roze vind ik heel gaaf!

 6. Beauty& gezondheid
  25 juni 2015 / 11:23

  Wat een leuke en originele blogpost!

  • 28 juni 2015 / 23:00

   Dank je wel, ik had ook nog niet zo iets eerder gezien dus dan is het altijd leuk om zo iets te maken πŸ™‚

 7. 25 juni 2015 / 19:08

  Vroeger heb ik echt heeeel veel monopoly gespeeld, nu is het alweer jaren geleden maar WAUW je Disney monopoly is super tof!!

 8. 26 juni 2015 / 00:38

  Mijn dochter vindt Monopoly echt te gek en heeft inmiddels drie verschillende versies. De girls versie ken ik niet! Als ik deze aan mijn dochter laat zien dan is ze verkocht.

  • 28 juni 2015 / 23:09

   Ja dat snap ik wel! Zeker als ze al drie verschillende heeft is dit echt een musthave πŸ™‚ Misschien een leuk cadeau voor haar πŸ˜‰

 9. 26 juni 2015 / 10:55

  Vroeger vond ik dit te gek! Maar tegenwoordig heb ik er het geduld niet meer voor.

 10. 26 juni 2015 / 11:34

  Oh wat leuk, een monopolyverslaving! Vooral die laatste vind ik als Disney-fan geweldig! Mooie blog heb je, ik ga je volgen πŸ™‚

  • 26 juni 2015 / 11:34

   *monopolyverzameling bedoelde ik eigenlijk…

   • 28 juni 2015 / 23:10

    Dank je wel Jenn! Leuk dat je me ook gaat volgen. Binnenkort komen er nog meer leuke blogjes over Disney. O.a. over mijn reis naar Amerika twee jaar geleden πŸ™‚

 11. Simone
  26 juni 2015 / 23:13

  wat origineel! Mijn vriend en ik spelen ook vaak spelletjes! Monopoly is daar een van! Maar ook kaartspellen doen we vaak, maar een bordspel heeft toch wel mijn voorkeur. Die girls variant van Monopoly! Wauwww I want it haha!

  • 28 juni 2015 / 23:11

   Haha! Leuk mijn ex en ik speelde ook vaak spelletjes. Het is zo leuk om te doen πŸ™‚ Ik denk dat ik binnenkort maar een lekker meiden avondje hou met de monopoly girls erbij πŸ˜‰

  • 28 juni 2015 / 23:11

   Haha kan gebeuren toch! Je bent de eerste waarvan ik dat hoor πŸ™‚ Het is een leuk spelletje maar je moet geduld hebben want het duurt even voor het op gang komt πŸ™‚

 12. Irma
  28 juni 2015 / 22:14

  Ik heb zojuist het hele gezin hier verplicht om komende vakantie weer eens te monopolyen. Joepie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.