DIY wollige bloembollen decoratie, goedkoop en uniek

De kerstboom is weg en dat betekent weer plek voor wat anders. De bloemenwinkels liggen vol met stukjes met bloembollen, ik vind het er altijd zo leuk uitzien! Het enige is dat het me doet denken aan de lente en dat is het voorlopig nog niet. Ik bedacht een DIY met wol waardoor het een soort van knusse bloembollen worden. Knusse bloembollen Les?! Ja ik noem het gewoon zo 😉 . Het is makkelijk te maken, goedkoop en het ziet er nog leuk uit ook.

Wat heb je nodig?

 • 1 diepe decoratieschaal.
  Ik haalde deze bij action voor € 4,95
 • Wat mos.
  Ik haalde dit mos bij het tuincentrum voor € 1,59 en hier heb ik echt ruim genoeg aan! 
 • Bloembolletjes.
  Zoveel je er kwijt wilt en kunt. Ik kocht een potje met drie bolletjes hyacinten voor € 1,99 bij het tuincentrum
 • Wol
  De wol die ik gebruikt heb is van Action en had ik nog liggen. 
 • Een schaar
 • Een vuilniszak

Bloembollen decoratie

Hoe maak je het?

Het is heel makkelijk en je maakt het binnen 10 minuten. Je begint met de vuilniszak op je tafel te leggen. Zo wordt hij niet vies en kun je gewoon je gang gaan. Dan pak je de schaal en stop je het mos erin.

Bloembollen decoratie

Hierna pak je je eerste bolletje. Ik heb hem langzaam uit het potje gehaald met een draaiende beweging. Zo breken de wortels een deel af, dit (op de onderstaande foto) hou je dan ongeveer over. Dat kan ook gewoon, je hoeft dit er niet af te halen.

Bloembollen decoratie

Nu pak je het touw en ga je het om het bolletje wikkelen. Het makkelijkst is om hem de eerste keer zo om de bol heen te wikkelen zoals ik gedaan heb. Daarna ga je continu langs de bovenkant en draai je hem een soort van rond.

Bloembollen decoratie

Als je hem dan helemaal bedekt hebt, ziet het er zo uit als op de foto hieronder. Nu knip je het touw af en deze draai je om een ander stukje touw heen wat al goed vast zit. Het hoeft niet veel te houden dus je kunt hier weinig fout aan doen.
Bloembollen decoratie

Dan pak je de andere bolletjes en deze bekleed je op dezelfde manier. Zoals je hieronder kunt zien heb ik één van de bolletjes iets meer ‘bloot’ gelaten. Het is juist leuk als het een beetje speels is, het niet perfecte maakt het in dit geval juist perfect! Je legt ze in de schaal en klaar!

Bloembollen decoratie
Bloembollen decoratie

Heb jij wel eens een bloembollen decoratie gemaakt?

 

20 Reacties

 1. Desiree
  8 januari 2016 / 07:34

  Hee super leuk les! Super schattig

 2. 8 januari 2016 / 08:11

  Wat een super schattig idee. Ik doe zelf vrij weinig met plantjes en bolletjes. Ik helemaal namelijk absoluut geen groene vingers, ik vermoord bijna alle plantjes.

  • 8 januari 2016 / 18:33

   Meid, dit is zo makkelijk ik weet zeker dat jij het ook kunt! Als je een bonbon kunt vullen dan kun je dit ook 😉

 3. 8 januari 2016 / 11:25

  Wat een leuk idee zeg! Zal het eens aan mij moeder doorgeven die is dol op wol haha

  • 8 januari 2016 / 18:34

   Dank je 🙂 Mijn moeder liet ik het gister ook zien en ze vond het ook erg leuk dus die gaat het ook maken haha

 4. 8 januari 2016 / 19:18

  Ah super leuk! Zoiets heb ik nog nooit gemaakt eigenlijk. Wel vind ik het leuk om bloemen in huis te hebben dus eigenlijk is dit wel heel leuk om eens te doen.

 5. 8 januari 2016 / 19:39

  Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien, ziet er echt cozy uit!

 6. 8 januari 2016 / 21:27

  Leuk gedaan! Ik doe nooit veel meer met bollen dan ze combineren in een grote gezellige pot 🙂

 7. 9 januari 2016 / 14:24

  Wat een leuk idee! Ik ben over het algemeen geen fan van bollen, maar zo is het wel heel leuk om neer te zetten!

 8. 9 januari 2016 / 23:47

  Gaat het deze bloembolletjes ook nog lukken om te bloeien? Of was dat niet per sé de bedoeling, haha? Ik vind het er zo in elk geval al heel leuk uitzien.

  • 10 januari 2016 / 11:27

   Als je zorgt dat ze een beetje nat zijn zullen ze zeker nog uitkomen. Ik heb die van mij zo uit het potje gehaald en ze waren een beetje vochtig. Ook bij mij komen ze nu langzaam uit. Dus ja het is mogelijk 🙂

 9. 10 januari 2016 / 21:34

  wat schattig de bollen omwikkeld met wol…ik heb 2 weken terug een geweldige glazen schaal gekregen van mijn man met bollen en die gaan nu net open.. het ziet er.zo leuk en gezellig uit…sit soort dingen daar houd ik wel van…echt leuk

 10. Marije
  6 januari 2017 / 14:37

  Ik heb nop nog op donkerkplek een amaryllis bol liggen kan daar ook mee ? Hoe zit dan met water? Omdat hij nu half niks heeft gekregen ? Gaat dan wel groeien?

  • 9 januari 2017 / 20:02

   Bedankt voor je reactie! Ik heb zelf geen ervaring met amaryllisbollen. Heb je hem al lang liggen? Ik zou het gewoon proberen en als je het zeker wilt weten even navragen bij het tuincentrum of de bloemist. Ik heb destijds mijn bol geen extra water gegeven en hij ging uiteindelijk toch bloeien. Ik weet dat de meeste bollen erg krachtig zijn van zichzelf en ook kunnen groeien zonder water. Succes ermee!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.