Eerste keer contouring met het Catrice Prime and Fine Professional Contouring Palette

Eens moet de eerste keer zijn..

Ik wilde heel graag een keer aan de slag met een contouring palette. Ik probeer het nu vaak een beetje na te doen met een bronzer, die trouwens echt aan vervanging toe is. Daarom was een van de producten op mijn wishlist: het nieuwe contouring palette van Catrice. Eindelijk heb ik hem gevonden. In alle winkels waar ik hiervoor was geweest was hij of nog niet binnen gekomen of hij was uitverkocht. Dit palet kun je kopen in twee kleuren: 010 Ashy Radiance en 020 Warm Harmony. Met mijn lichte huidskleur koos ik voor de lichtste versie, ashy radiance. Laten we het product gaan bekijken!

Catrice Prime and Fine 010 Ashy Radiance Professional Contouring Palette

Het doosje is prachtig, voelt stevig aan en laat duidelijk zien wat het voor product is.

Catrice Prime and Fine 010 Ashy Radiance Professional Contouring Palette

Wat echt super handig is, is dat er op de achterkant van de verpakking een ‘how to’ staat. Zeker als je het, net zoals ik, voor de eerste keer gaat gebruiken en nog nooit eerder gewerkt hebt met contouring is dit top!

Catrice Prime and Fine 010 Ashy Radiance Professional Contouring Palette

Ik vind het altijd een ‘nieuwe pot pindakaas gevoel’ als je foto’s aan het maken bent van je nieuwe producten. Het is altijd even afwachten tot je de foto’s gemaakt heb voordat je kunt aanvallen haha. In de verpakking ziet de bronzer er mooi uit, hopelijk is dit ook zo als ik hem op doe. De highlighter ziet er wat neutraal uit. Ik ben heel benieuwd hoe de swatches hiervan zijn!

Catrice Prime and Fine 010 Ashy Radiance Professional Contouring Palette

Deze swatch is na één veeg, zoals je ziet is het pigment super. De highlighter is mooi subtiel. Van mijn mag het altijd net wel wat meer glitter zijn maar dat is persoonlijk. De kleur bruin is net een tint donkerder dan mijn eigen huidskleur. Volgens mij is dit voor mij de ideale kleur voor contouring

Het resultaat

Het was even wennen om dit voor de eerste keer te doen. Mijn bronzer waar ik het voorheen mee deed is iets lichter en gemêleerder. Bij dit moet je iets secuurder zijn. Met de ‘how to’ op de achterkant moet het je wel lukken. Als je die volgt krijg je het onderstaande resultaat. De linker foto’s zijn de voor foto’s, hier heb ik wel mijn foundation al op maar nog niet mijn oogschaduw, mascara en contouring palet. Ik heb voor deze look even geen gebruik gemaakt van een blush. Op die manier kun je duidelijk het verschil zien van met en zonder contouring.

Catrice Prime and Fine 010 Ashy Radiance Professional Contouring Palette Catrice Prime and Fine 010 Ashy Radiance Professional Contouring Palette Catrice Prime and Fine 010 Ashy Radiance Professional Contouring Palette

Ik ben erg tevreden met dit palet. Het is niet heel makkelijk om te contouren maar voor de eerste keer vind ik het toch best goed gelukt. Veel oefenen en spelen met dit palet en je wordt vanzelf pro 😉 . De kleur past perfect bij mijn huid en is niet te oranje. De highlighter vind ik mooi maar ik denk dat ik het volgende keer eens ga combineren met de highlighter van E.L.F. die glittert wat meer.

Voor een bedrag van € 4,59 koop je dit palet bij het kruidvat. Ik vind het een mooi prijsje voor dit product. Het is van goede kwaliteit en zeker als je nog niet zo ervaren bent met contouring kun je hier een hoop mee. Ik ga dit palet zeker vaker gebruiken!

Wat vind jij van dit product?

29 Reacties

 1. 4 september 2015 / 08:35

  Ik vind dat je het goed hebt gedaan. Contouren is een vak apart naar mijn idee hihi, en ik ben er niet zo goed in. Toch zou ik het eens moeten oefenen want het maakt best verschil. Mooi effect bij jou!

  • 5 september 2015 / 08:02

   Ja het is niet makkelijk inderdaad haha. Ik moet zeggen ik denk dat dit een lucky shot was want daarna is het me niet meer zo mooi gelukt haha. Dus inderdaad veel oefenen ik denk dat dat helpt, ik blijf ook nog proberen!

 2. 4 september 2015 / 09:33

  Dat ziet er heel goed uit! En dat voor een goedkoper merk. Staat je goed. Ik vind het knap. Volgens mij is het best lastig om te mooi te contouren. Dit product wil ik ook wel eens proberen. Do want 😉

  • 5 september 2015 / 08:03

   Ik zou het zeker proberen Annelies, voor dit bedrag is het nog te doen toch 🙂 Het is inderdaad best lastig!

 3. 4 september 2015 / 10:25

  Het staat je heel mooi meis! Ik vind dat je het goed hebt gedaan 😉 Dit palette lijkt me heel fijn, ik ga hem ook snel halen als hij een keertje niet uitverkocht is.

  • 5 september 2015 / 08:06

   Haha ja dat is het he! Het duurde bij mij ook even voor ik hem te pakken had! Het is zeker het zoeken waard hoor hij is erg fijn!

 4. 4 september 2015 / 10:48

  Oh wauw! Deze is vast nieuw in het assortiment want ik heb hem gemist. Wat een mooi palette! Ik gebruik momenteel de Maybeline master sculpt palette, omdat catrice het toen nog niet in het assortiment had liggen. Moet zeggen dat ik daar ook best tevreden over ben alleen is de prijs natuurlijk een stuk hoger. Ik ga deze ook halen! By The way, great job want je hebt het mooi gedaan, staat je goed!

  • 5 september 2015 / 08:26

   Ja hij is inderdaad nieuw in het assortiment en heel vaak uitverkocht haha dus vandaar dat je hem misschien nog niet gezien hebt! Het is zeker een aanrader 🙂 Thanks!

 5. 4 september 2015 / 11:25

  Netjes gedaan zeg voor een eerste keer! Ik vind contouren ook altijd zo lastig al staat het wel erg mooi.

 6. Lena
  4 september 2015 / 12:08

  Bij mij blijft het tot nu toe bij een bronzer, maar ik heb toch al vaak in de winkel met zo’n palletje in m’n handen gestaan. Ik ben een echte kluns als het op make-up aankomt, dus ik legde het altijd terug. Jij hebt het echt heel mooi gedaan! Je zou niet zeggen dat het je eerste keer is 🙂

  • 5 september 2015 / 08:31

   Het was de lucky shot denk ik haha. Daarna is het me namelijk nooit meer zo mooi gelukt 😉 Ik ben weer aan het oefenen geslagen en hopelijk gaat het binnenkort beter.

 7. 4 september 2015 / 14:56

  Hoe vaak ik het ook probeer: contouren lukt mij niet, haha. Je hebt het hartstikke mooi gedaan hoor! 🙂

  • 5 september 2015 / 08:38

   Dank je wel Renske, het is ook niet makkelijk dus niet gek dat het je niet goed lukt. Blijf proberen en ooit komt het goed haha.

 8. 4 september 2015 / 20:42

  Ik heb dit zelf ook nog nooit gedaan, maar ik wil het wel proberen! Dit product lijkt me ideaal om te starten 🙂

  • 5 september 2015 / 08:41

   Dat is het zeker Melissa! Ik zou het zeker proberen. Voor het geld hoef je het niet te laten want dit pallet is in verhouding voordelig!

 9. 4 september 2015 / 21:45

  Heel erg mooi! Ik zag deze gisteren ook bij een ander blog voorbij komen, maar ik denk dat ik hem na jouw review zeker ga aanschaffen

 10. 5 september 2015 / 17:04

  Heel mooi palette. Een heel verschil wanneer je het gebruikt.
  Ik contour ook wel eens maar blijf het moeilijk vinden. Op dat vlak ben ik een echte kluns. Haha.

 11. 5 september 2015 / 21:00

  Wat leuk ik wist nog helemaal niet van dit palette af. De kleuren zijn erg mooi en passen ook goed bij je!

 12. 5 september 2015 / 23:14

  Voor dat geld kun je het inderdaad niet laten liggen! En het ziet er mooi uit! Zou misschien ook wonderen doen voor mijn gezicht, maar ik ben bang dat het te bruin en opvallend is op mijn gezicht. Ja totale make-up newbie ben ik, ik durf eigenlijk niets 😉

 13. 5 september 2015 / 23:29

  het ziet er echt supergoed uit, ik had geen idee dat dit leuke betaalbare product er was….ik ben best nieuwsgierig ernaar en vind het echt een product waarvan ik zeg…ja dat zou ik ook wel eens willen gaan proberen

 14. 6 september 2015 / 17:19

  Wow! Heel gaaf. Ik zou dit graag willen proberen maar heb tot nu toe het lef er niet voor gehad 😉 Ik voel mij snel een clown als ik iets nieuws en anders probeer met make-up.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.