7 boeken die op mijn wishlist staan!

Buy a book day 

Tijdens mijn verhuizing/verbouwing heb ik helaas weinig tijd om iets te lezen. Vandaag is het “Buy a Book day” en wat is dan leuker om mijn wishlist van boeken bekend te maken? Ik kan namelijk niet wachten om mezelf lekker op de bank te nestelen met een goed boek! Ik lees regelmatig een boek en vind het heerlijk. Vroeger was ik nooit echt een lezer tot ik begon in de shopaholic serie er daarmee kennis maakte met het genre chicklits. Ik vind het nog altijd een vreemde naam maar goed haha. Sinds die tijd lees ik graag. Voornamelijk op vakantie want dan heb ik er ook echt de rust voor. De laatste boeken die ik las waren de Kraamhulp en Lieve Mama van Esther Verhoef. Beide echt aanraders maar zo anders. Hoewel het bij de kraamhulp zeker 100 bladzijdes duurde voor ik echt een beetje in het verhaal zat, was het bij Lieve Mama direct vanaf de eerste bladzijde. Daarentegen vond ik de Kraamhulp een verrassend einde hebben en Lieve Mama weer heel voorspelbaar.

Het is al een tijdje geleden dat ik een collage maakte dus ik dacht waarom vandaag niet mijn boeken wishlist in een collage 🙂 .

Boeken wishlist buy a book day

1. Niet te filmen | Sophie Kinsella 
Een angststoornis maakt het dagelijks leven van de veertienjarige Audrey behoorlijk lastig. Ze heeft baat bij de gesprekken met haar psycholoog, maar ze komt pas echt tot bloei wanneer ze Linus ontmoet, een teamgenoot van haar oudere broer. Linus snapt haar. Audrey kan met hem over haar angsten praten zoals ze dat nog nooit met iemand anders heeft kunnen doen.

2. Shopaholic naar de sterren | Sophie Kinsella
Becky Brandon (meisjesnaam Bloomwood) is samen met haar echtgenoot Luke en dochtertje Minnie in Hollywood aangekomen! Hier heeft ze haar hele leven op gewacht. Er is zóveel te zien en te doen. Natuurlijk moet Becky ervoor zorgen dat Minnie op de juiste A-lijst peuterschool terechtkomt. Daar is een…eh…helpende hand voor nodig. Met hart en ziel legt Becky zich toe op haar nieuwe carrière als styliste van de sterren. Nee, dat is géén excuus om te shoppen, zoals Luke denkt. Jammer genoeg is niemand echt onder de indruk van Becky’s frisse stijl. Dan komt de doorbraak. Becky wordt ingehuurd voor een Hollywood-gala. Maar wie is die superdunne, superblonde heks aan de horizon? Nee, dat kan niet! Het is een oude bekende: Alicia Bitch Billington! 

Zoals ik hierboven al vertelde ik ben gek op de boeken van Sophie Kinsella. Deze twee nieuwe heb ik beide nog niet gelezen en wil ik zo graag hebben. Ondanks dat het eerste boek eigenlijk Young Adult is, iets wat ik trouwens vaker lees, lijkt het me een heel boeiend boek. Zeker omdat ik verwacht dat het herkenbaar is voor mij. De tweede is natuurlijk gewoon een must read voor shopaholic’s 😉 !

3. Paaz | Myrthe van der Meer
Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Het is het begin van Emmas zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de paaz weer verlaat.

4. Up | Myrthe van der Meer
‘Heb ik dan nooit een normale dag gehad? Ja, de momenten tussen de depressies en dat bijna extatische gevoel van geluk in. Maar ik ben altijd op doorreis, van down naar up en weer terug. Dat die depressieve kant een probleem is snap ik, maar als nu ook alles boven de streep een probleem is… Wanneer ben ik dan géén probleem? Wanneer ben ik dan géén risico, geen belasting voor de mensen om mij heen? Wie ben ik dat ik zo mag zijn?’Als Emma enthousiast naar het laatste gesprek met haar psychiater gaat, gebeurt er iets wat ze niet helemaal had voorzien; haar psychiater is verdwenen, de vervanger weet niets van een eindgesprek en voor het einde van de dag is ze opgenomen op de paaz; de psychiatrische afdeling van het algemeen ziekenhuis. Alweer. Aangezien deze nieuwe paazvakantie wel een vergissing moet zijn, gaat Emma in het doolhof van pillen, psychiaters en medepatiënten op zoek naar een verklaring. Want als je niet ziek bent, hoef je toch ook niet beter te worden? Als de verklaring in de vorm van een nieuwe diagnose lijkt te komen, begint ze zich echter af te vragen of ze die wel wil weten; want wat als je je eigen waarnemingen en gedachten niet meer kunt vertrouwen, en je grootste vijand niet in de buitenwereld zit, maar in je eigen hoofd?

Tijdens mijn depressie kon ik niet lezen. Na af en toe een tijdschrift ben ik uiteindelijke langzaamaan weer begonnen met Young Adults en daarna steeds iets moeilijker. Ik heb nooit een boek gelezen over andere mensen met een depressie. Het boek van Antonie is me denk ik nog een beetje te zwaar maar deze twee boeken, met nu al een beetje humor op de achterflap, van Myrthe van der Meer staan echt bovenaan mijn wishlist. Ik denk dat sommige dingen hierbij heel herkenbaar zijn, ondanks dat ik nooit opgenomen ben. De vragen die ze zich stelt waren voor mij ook vragen die in mijn hoofd om gingen, ik ben benieuwd.

5. Vreemden in de Nacht | Judith Visser
Vreemden in de nacht is de nieuwe literaire thriller van Judith Visser. In een afgelegen woonhuis is een jong echtpaar op brute wijze van het leven beroofd. Veertig jaar later neemt Cassandra Wolf haar intrek in het huis. Ze wil een nieuwe start maken en een praktijk aan huis beginnen, maar haar plannen komen al snel op een zijspoor te staan vanwege angstaanjagende gebeurtenissen. Vol spanning en met vaart geschreven is Vreemden in de nacht een must read thriller van Judith Visser.

6. In seizoenen | Judith Visser
Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en door nalatigheid van het ziekenhuis niet meer geholpen kunt worden? Dat je ‘in seizoenen’ moet gaan denken? Annabel Wismar (59) laat het er niet bij zitten en zoekt haar heil bij Belgische artsen, die haar nog wel willen behandelen. Haar zoon David twijfelt geen moment en trekt bij zijn moeder in om haar te verzorgen. In de periode die volgt leren zij niet alleen elkaar maar ook zichzelf op een andere manier kennen.

Judith woont bij mij in Rockanje. Ik zie haar af en toe met het uitlaten van Zoë. Vroeger iets meer dan nu. Ik volg haar nog steeds op Instagram en Facebook. Ik heb al haar boeken gelezen en vooral Tegengif, Trip en Zeemansbruid zijn echte aanraders. Vreemden in de nacht is haar laatste boek. Ik heb dit boek nog niet eerder durven lezen maar begin nu op een punt te komen dat het beter gaat en ik er toch nieuwsgierig naar geworden ben. In seizoenen komt eind dit jaar uit. Ik heb de reis naar dit boek via Facebook gevolgd. Het schijnt meer een literair boek te zijn dan spannende dus ik ben benieuwd.

7. Meisje in de trein | Paula Hawkins
Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Ik zo benieuwd naar dit boek. Veel bloggers hebben dit boek al gelezen en ik heb al een aantal recensies voorbij zien komen. De enige manier om erachter te komen hoe hij is, is zelf lezen 😉 Niemand leest hetzelfde boek namelijk op dezelfde manier.

Ben jij ook dol op lezen en welk boek staat er op jouw wishlist?

 

23 Reacties

 1. 7 september 2015 / 09:27

  Het meisje in de trein wil ik nog graag lezen. Ik lees zelf heel vaak Sophie Kinsella , ze heeft leuke boeken!

 2. 7 september 2015 / 14:40

  Sophie Kinsella is fantastisch. Mijn moeder was haar ooit eens tegen gekomen tijdens werk en toen kreeg ze een gesigneerd boek van haar mee. Dat boek was het eerste boek dat ik van haar las, en vervolgens heb ik de hele Shopahollic serie gelezen (behalve de meest recenten, want ik lees bijna nooit meer). Ze schrijft zo fijn en luchtig. Die andere boeken klinken ook interessant trouwens!

  • 11 september 2015 / 15:36

   Wat gaaf dat je moeder haar is tegengekomen! Het lijkt me echt een leuke vrouw. Kan eigenlijk niet anders als je zulke leuke boeken schrijft hihi!

 3. Melissa
  7 september 2015 / 20:00

  Wat een mooie wishlist!
  Zelf heb ik Niet te filmen al gelezen erg leuk boek. Ik zou graag nog ‘Het Meisje In De Trein’ willen lezen.

 4. 7 september 2015 / 20:58

  Sommige titels spreken mij wel aan, ik zal de boekenwinkels eens inlopen en door de boeken heen bladeren.

 5. 7 september 2015 / 21:05

  Het meisje in de trein wil ik graag lezen!

 6. 7 september 2015 / 21:51

  Lezen.. dat lijkt wel een hobby uit een ver verleden! Ik vind het heerlijk om te doen, maar heb het al zo lang niet meer gedaan.. ik heb er geen tijd meer voor. Geen idee waarom niet eigenlijk, het komt er niet meer van. Met die wensenlijst kun jij nog wel even vooruit 😉

 7. 7 september 2015 / 22:12

  er staan erg intressante titels tussen, zoals bv Paaz…ik kom eigenlijk weing toe aan lezen…moet er weer echt eens tijd voor maken…

  • 11 september 2015 / 15:47

   Zeker doen hoor het is wel ontspannend als je eenmaal lekker in een boek zit. Ook beter voor je dan TV kijken trouwens 🙂

 8. 8 september 2015 / 07:13

  Ik heb vorige week Het meisje in de trein gekocht. Ik ben zo benieuwd naar dit boek! Eerst maar eens mijn dikke pil (Wij van David Nicholls) uitlezen, haha.

 9. 8 september 2015 / 07:29

  Ik heb paaz hier liggen en vond het een verschrikkelijk boek. Als je wilt mag je hem hebben van me, stuur ik hem je op. Stuur me anders maar een maittje 🙂

 10. 13 september 2015 / 22:49

  Ik vind het heerlijk om te lezen maar ik heb er zo weinig tijd voor.. 1 en 2 wil ik echt nog graag lezen en in 7 ben ik bezig maar kom niet verder door tijdgebrek 🙁

  • 18 september 2015 / 12:30

   Hoi Esmeralda! Ja dat is heel herkenbaar! Misschien een tip voor jou. Ik kocht boek 2 voor 4,99 bij de Jumbo van de week! Ze hebben hem daar nu in de aanbieding!

 11. 18 september 2015 / 12:22

  het meisje in de trein en de boeken van Sophie Kinsella wil ik ook nog graag lezen!

  • 18 september 2015 / 12:30

   Leuk! Ik heb het laatste boek van de shopaholic serie van de week gekocht bij Jumbo! Daar is hij nu 4,99!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.