Met korting naar de Efteling!

Dit bericht heeft in oktober 2018 een update gekregen. Sommige Efteling acties zijn verlopen, sommige zijn nog wel geldig. De geldigheidsduur van de actie is aangegeven per kopje. 

Ik ben dol op de Efteling! Wat ik wat minder leuk vind, is de prijs van een ticket 😉 . Tegenwoordig betaal je € 38,00 voor één kaartje. Korting op pretparken is vaak wel ergens te vinden alleen voor de Efteling is het meestal wat lastiger. In september 2016 deelde ik de beste kortingsactie van het sprookjespark tot nu toe op mijn facebook pagina, waarbij je voor slecht € 15,50 een kaartje kon aanschaffen. Daar hebben mijn vriend en ik natuurlijk gelijk gebruik van gemaakt! Aangezien wij binnenkort weer naar de Efteling gaan, ben ik opnieuw op zoek gegaan naar leuke aanbiedingen. Ik heb meerdere deals voor de Efteling gevonden! In deze blog deel ik ze allemaal met je.

Efteling Holle bolle gijs

1. Korting via de Efteling zelf

Via de Efteling zelf heb je ook regelmatig kortingsacties. Deze variëren van 2 euro korting tot 25% korting op je kaartjes.

Nieuwsbrief korting

Mijn eerste tip, schrijf je in voor de nieuwbrief van de Efteling. Ze hebben via deze nieuwsbrief regelmatig leuke kortingsacties. Zo hadden ze aan het begin van 2018 een speciale kortingscode: EFTELING2018 waarmee je 25% korting op je ticket kreeg. Deze is nu helaas niet meer geldig, maar ze hebben steeds weer nieuwe leuke acties. Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief mis je er geen een.

Efteling verjaardagskorting

Vergeet dan niet gelijk je verjaardag in te vullen als je je voor de nieuwsbrief aangemeld hebt. Als je jarig bent ontvang je namelijk ook vaak een leuke verjaardagsaanbieding. Dit jaar kreeg ik zelf deze aanbieding toegestuurd: 25% korting voor minimaal 2 en maximaal 6 tickets. De tickets zijn goed in de maand dat je jarig bent en de eerste 15 dagen van de maand erna.

Efteling verjaardagskorting

Kaartjes met korting bestellen via de website van de Efteling

Via de website van de Efteling kun je je kaartjes bestellen met € 2,00 korting. In plaats van € 38,00 betaal je dan € 36,00. Let daarbij wel even goed op dat de prijzen in juli en augustus hoger zijn en dat je daarvoor speciale kaartjes dient te bestellen. In plaats van € 40,00 voor die periode betaal je dan € 38,00 per kaartje.

2. Korting via Tiqets

Tiqets is het platform waar je kaartjes kunt kopen voor musea, shows en attracties over de hele wereld. De kaartjes worden soms tegen een gereduceerd tarief aangeboden en de voordelen zijn dat je kaarten direct beschikbaar en te gebruiken zijn. Voor de Efteling biedt Tiquets ook een korting aan. Op dit moment is de korting slechts € 2,00. Helaas niet veel maar het scheelt toch weer iets.

3. Tweede ticket voor de Efteling voor de helft van de prijs met Flair

Helaas is deze actie afgelopen en niet meer geldig. Ik hou het in de gaten maar tot nu toe is er nog geen herhaling van de actie aangekondigd. 

Via Flair heb ik deze kortingsbon gevonden. Neem deze mee naar de kassa van de Efteling en je kunt tot en met 31 januari 2017 50% korting op je tweede ticket krijgen!

Efteling kortingsbonAls je hem opent in een nieuw tabblad krijg je een grotere versie te zien die je kunt afdrukken

4. Efteling kaartjes kopen met Air Miles

Deze actie is nog steeds geldig! 

Ik weet dat mijn moeder dit vroeger al deed. Toen ik groot genoeg was heb ik daarom gelijk een eigen Airmiles pas genomen 😉 .  Ik heb bijna 10.000 punten gespaard met onder andere tanken en boodschappen. Je kunt op de site van Air Miles kijken hoeveel punten je hebt en dan kun je direct je e-tickets aanschaffen. Momenteel hebben ze de volgende opties.

Voor het laagseizoen:

Efteling met airmiles

Voor het hoogseizoen: Airmiles & Efteling

Je kunt er dus voor kiezen om een deel met Air Miles en een deel contant te doen. Als je niet genoeg Air Miles hebt voor alle kaartjes zou ik zelf kiezen voor alles inleveren voor één kaartje en de andere kaartjes kopen met een van de andere kortingsacties! Servicekosten bij deze optie zijn eenmalig 100 Air Miles of € 1,00. Deze kaartjes zijn geldig tot 31 januari 2019( de laagseizoen kaartjes) en de kaartjes voor het hoogseizoen in juli en augustus. Let wel op dat je de kaartjes op tijd besteld, door de drukte kan het zijn dat het tot 2,5 uur duurt voor je kaartjes binnen zijn.

5. Naar de Efteling met korting via ANWB Leden voordeel

Deze actie is nog geldig

Ben je ANWB lid? Dan kun je via de site van de ANWB tickets kopen voor de Efteling met € 2,00 korting! Helaas is de korting bij de ANWB minimaal en kun je de tickets net zo goed online aanschaffen bij de Efteling zelf. De Efteling tickets kun je aanschaffen tot en met 31 januari 2019. Let ook hier weer op het hoog- en laagseizoen ticket wat je aanschaft!

Efteling

6.  Bedrijvendagen Efteling

Er zijn nieuwe bedrijvendagen toegevoegd! 

Er bestaan speciale bedrijvendagen. De Praxis, Rabobank, Eneco of wat voor maatschappij dan ook huurt de Efteling voor een deel af en hun klanten kunnen dan tegen gereduceerd tarief de Efteling bezoeken. Wil je écht goedkoop naar de Efteling, dan zijn dit ideale dagen. De prijzen verschillen per bedrijf. Op de Efteling kalender kun je kijken of er een bedrijvendag is of niet. Er staat nooit aangegeven welk bedrijf die dag een bedrijvendag heeft. Om er achter te komen tik je op je grote vriend Google de naam van het park plus datum van de bepaalde dag en je vind 9 van de 10 keer welke bedrijvendag er op die dag is.

Tiemen en ik hebben een keer gehad dat wij op een van deze dagen kwamen terwijl we een normaal kaartje gekocht hadden. Dat was een beetje dom. Een groot nadeel hiervan is namelijk dat het enorm, maar dan ook echt enorm druk is. Wij hebben die dag lange wachtrijen gehad en daardoor weinig attracties kunnen bezoeken. Voor mij nooit meer een bedrijvendag dus 😉 . Mocht je wel op een van deze dagen willen gaan, hieronder de aanstaande dagen incl. de prijs per ticket.

Efteling vogel rok

Rensa bedrijvendag

Mocht je klant zijn van Nefit-Rensa, ze hebben op 17 november 2018 een bedrijvendag. Je kunt je aanmelden via de link: https://www.rensa.nl/wijgaanmee

Van Leeuwen bedrijvendag

Als personeelslid van van Leeuwen kun je op 18 november 2018 voor € 10,- naar de Winter Efteling op deze dag. Introducés kosten € 20,-. Aanmelden kan via deze link

AD abonneedagen Winter Efteling

 • 24 november 2018
 • 1 december 2018
 • 2 december 2018
 • 9 december 2018

Op de bovenstaande dagen kun je als abonnee van het AD voor slechts € 20,- per ticket inclusief parkeren naar de Winter Efteling. Een mooie aanbieding! Aanmelden kan via www.ad.nl/efteling.

Philips Efteling dagen

 • 25 november 2018
 • 8 december 2018
 • 2 februari 2019

Op drie verschillende zaterdagen houdt Philips een Eftelingdag. Hiervoor dien je wel een product gekocht te hebben. Het maakt echter niet uit waar. Op de website van Blokker kun je er meer informatie over vinden.

Unox Winter Efteling

Unox heeft een speciale acties waarbij je als je de code uit de verpakking invoert, kans maakt op tickets voor de Winter Efteling op 20 januari 2019. Ze hebben een hoop prijzen beschikbaar dus als je producten van Unox eet altijd het proberen waard! Meer op de speciale website Unox Winter Efteling 

Op 26 en 27 januari 2019 en diverse dagen in maart zijn er ook bedrijfsevenementen, helaas kan ik hier nog geen info over vinden. Als er meer bekend is wordt het uiteraard aangevuld. 

7. Korting via de Duitse/ Belgische/Engelse Groupon

Regelmatig verschijnen er kortingsacties via de Duitse, Belgische en Engelse Groupon. Deze acties lopen vaak maar erg kort, een dag of een paar dagen dus hier moet je snel bij zijn! Helaas momenteel geen actie. 

In juli kon je via de Duitse Groupon een kaartje kopen incl. parkeren voor € 28,50. Daarnaast bestaat er nog een kortingscode die je kunt gebruiken om hier nog eens 20% extra korting op te krijgen! Hoe werkt het?

 1. Maak een nieuw account aan bij de Duitse Groupon.
 2. Haal hier je 20% extra korting. (Je kunt bij Groupon ook de kortingscode HALLO15 invullen bij een nieuw account.)
 3. Ga naar de Efteling aanbieding van de Efteling op Groupon.de
 4. Bestel je kaarten! Let op, je kunt de 20% extra korting waarschijnlijk maar een keer per account gebruiken. Dus mijn tip. Maak meerdere accounts aan en je kunt voor slechts € 22,80 naar de Efteling incl. parkeren!

Let op: deze kaarten ontvang je op 15 augustus en zijn van 15 augustus tot en met 31 december 2018 te gebruiken. 

8. Albert Heijn Efteling sparen

Helaas is deze actie nu afgelopen en kun je de tickets ook niet meer halen. Elk jaar komt deze actie terug tot nu toe dus hou het in de gaten! 

Bij Albert Heijn heb je afgelopen jaar weer kunnen sparen voor korting op een Efteling ticket. Bij aanschaf van € 5,- boodschappen bij de Albert Heijn ontving je 1 zegel en bij 4 zegels kun je een Efteling ticket met korting aanschaffen. De volle spaarkaarten kun je nog inleveren tot 17 juni. Je ticket voor de Efteling kost dan geen € 38,- maar € 28,-. Dat ticket is te gebruiken tot en met 11 november 2018.

Heb je geen volle spaarkaart meer liggen? Vraag eens rond bij je vrienden, de buurtvrouw, op de koopjeshoeken via Facebook of probeer het op marktplaats. Er zijn vast nog mensen (zoals ik) die deze volle spaarkaart in een lade hebben liggen.

Genoeg leuke aanbiedingen dus om flink op je ticket te besparen!

Wanneer ga jij de Efteling weer bezoeken?

 

26 Reacties

 1. 6 januari 2017 / 08:42

  Wat een handig artikel! Ik wil heel graag een keer naar de Efteling. Dit artikel ga ik even opslaan (:

 2. 6 januari 2017 / 11:15

  Wat een super handig artikel! Ik ben gek op de efteling, ik vind het zo’n leuk pretpark!
  Ik vind die van de rabobank wel heel handig, volgens mij zit mijn vriend daar, echt een koopje!

  Liefs,
  Evelien

 3. 6 januari 2017 / 17:33

  Ik heb vorige week 2 tickets besteld met airmiles voor de efteling. Mijn moeder had iets van 25000 airmiles haha

 4. 7 januari 2017 / 09:38

  Leuke tips! Ik save dit artikel alvast voor als ik er eens heen wil =D

 5. 7 januari 2017 / 10:12

  De efteling is zo leuk! We hadden laatst een abonnement :-). Zonder korting vind ik het ook echt te duur!

  • 9 januari 2017 / 19:46

   O een abonnement is ook zo leuk. Wij wonen daar iets te ver weg voor maar dat is inderdaad ook een optie 🙂

 6. 7 januari 2017 / 12:23

  Korting is altijd fijn. Alleen Eneco houdt de klantdagen in Diergaarde Blijdorp. Was maar 1 keer in de Efteling jaren geleden.

  • 9 januari 2017 / 19:46

   Eneco heeft ook klantendagen in Blijdorp dat klopt. Efteling had ik ook een keer gezien vandaar dat ik het benoemd had, wist eerlijk gezegd niet dat ze dit niet meer doen. Bedankt voor je info!

 7. 7 januari 2017 / 15:37

  Toevallig zei ik gisteren nog tegen mijn man dat ik snel weer eens naar de Efteling wil, dus dit overzichtje is wel heel erg handig! Thanks 🙂

  • 9 januari 2017 / 19:42

   Dat klopt inderdaad! Dat is een mooie aanvulling. Ik heb hem zelf ook gehad deze aanbieding, wij hadden toen al kaartjes gekocht dus ik heb er destijds geen gebruik van gemaakt.

 8. 9 januari 2017 / 14:26

  Leuk! Ik ben er jaren geleden eens geweest, en zou graag nog eens gaan, maar het is zo duur! Bedankt voor de tips.

  • 9 januari 2017 / 19:44

   Ik vind het ook altijd erg duur hoor. Vandaar dat ik zo op de koopjes uit ben haha. Met deze aanbieding is het nog eens leuk om te gaan 🙂

 9. 9 januari 2017 / 17:23

  Ik ben niet zo Efteling fan maar je zult hier een hoop lezers blij mee maken.

 10. 9 januari 2017 / 18:12

  Handig! Ik wil binnenkort met mijn vriend naar de efetling dus dit komt mooi uit!

 11. 9 januari 2017 / 20:57

  Ik vind de Efteling ook duur, zeker als je zoals wij met zijn vijven meteen gaat. Ik wil misschien in de zomervakantie met het gezin, ik ga dan ook even flink googlen op zoek naar acties, scheelt toch weer 😉

 12. 15 februari 2019 / 15:02

  Super interessant om te zien op hoeveel manieren je kan besparen voor de Efteling. Ik denk dat veel mensen heel wat zoeken naar voordelen, zo is het alleszins een stuk gemakkelijker.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.