Veilig autorijden met de Parrot Minikit Neo 2 HD Zwart | review

Handsfree bellen voor je eigen veiligheid

Misschien denken jullie nu hé? Wat is dit voor artikel Les en hoe past het bij je blog? Nou zoals jullie misschien wel weten werk ik ook nog full-time bij een groothandel in kantoorartikelen. Dit is in Vlaardingen, ongeveer 40 minuten bij mij vandaan. Met het openbaar vervoer is het niet te doen dus rij ik elke dag met mijn geliefde super blauwe Twingo naar mijn werk. Ja ja mensen de Twingo in het filmpje is echt mijn auto. Hij is namelijk gebruikt als testauto voor verschillende autobladen. Ik dwaal af haha! Nu mijn blog lekker groeit en we druk bezig zijn met het regelen van de verhuizing merk ik dat ik steeds vaker bel als ik in de auto zit. Ik zet mijn telefoon dan altijd op speaker want een boete is niet iets wat ik nu kan gebruiken πŸ˜‰  Voor mij was het redelijk te doen maar echt professioneel klinkt het niet πŸ˜‰ Het werd dus tijd voor een carkit!

Waarom de Parrot Minikit Neo 2 HD?

Waarschijnlijk hadden jullie verwacht dat ik met een hele flitsende roze carkit zou komen haha. Helaas heb ik nog geen carkit gevonden in het roze en het dat past ook niet zo goed bij mijn geliefde blauwe autootje. Ik koos uiteindelijk voor de Parrot Minikit Neo 2 HD (wat een lange naam zeg!). Een Parrot is het merk wat als eerst in mijn gedachten binnenkomt als ik denk aan een een carkit. Vroeger toen je nog niet veel ingebouwde systemen had had iedereen uit mijn klas, nee niet op de basisschool of middelbare jongens πŸ˜‰zo een ding. Nou ik ben dus een beetje een laatbloeier hiermee en heb er nu een aangeschaft.

Waar moet mijn carkit aan voldoen? Ik vind het persoonlijk belangrijk dat hij gemakkelijk in gebruik is, gemakkelijk op te bergen (ivm diefstal gevoeligheid) en dat hij goed geluid geeft. Ik koos uiteindelijk voor de Parrot Minikit Neo 2 HD nadat ik het onderstaande filmpje had gezien. Je kunt hierin duidelijk zien wat je ermee kunt. Het is een compacte carkit die je dus ook gemakkelijk en snel kunt opbergen in je handschoenenkastje!

Installeren voor blondjes

De spreekwoordelijke domme blondjes kunnen ook deze carkit installeren. Het werkt echt super makkelijk. Na het openen van de doos zit er een snel installeren gids bij, een autolader en een laadkabel. Het belangrijkste is dat je hem goed oplaad voor het gebruik. Ze raden in de guide aan om hem of aan je telefoonlader in de auto te hangen of aan je computer. Ik heb daar nog een goede tip voor jullie voor. Gebruik de ‘stekker’ van je iPhone-lader en stop daarin de USB kant van de lader. Zo laat hij snel op zonder dat je je computer aan hoeft te hebben of moet rijden in de auto. Als hij eenmaal opgeladen is kun je hem gaan gebruiken.

Parrot Minikit via GSM shop

Het spreekt eigenlijk allemaal voor zich. Het apparaat heeft weinig knopjes dus veel fout kun je niet doen. Met de kleine schuif knop aan de zijkant kun je hem aanzetten. Door hem naar boven te schuiven zet je hem aan en naar beneden zet je hem uit. Iets wat je hier ook mee kunt is de stand van de batterij opvragen. Als de Minikit aanstaat kun je de knop nogmaals naar boven schuiven en je hoort Minikit zeggen hoeveel batterij je nog hebt.

Met de grote draaiknop kun je het menu doorlopen. Draai naar rechts voor het starten van het menu. Wil je dieper in het menu van bijvoorbeeld contacten dan druk je op de knop en ga je verder in het menu. Er zijn een paar dingen die je moet instellen voor je op weg gaat. Magische woorden aanzetten in wel zo handig. Op die manier kun je het zonder met je handen aan te raken bedienen. Je kunt dan roepen “Minikit?.. Als het goed is zegt Minikit dan “wie wilt u bellen?”  Dan kun je een naam noemen, minikit herhaalt het en vraagt of dat goed is of niet en of je die persoon thuis wilt bellen of op zijn of haar mobiel (indien je die telefoonnummers erin hebt staan). Mocht het niet goed gaan kun je altijd annuleren zeggen.

Daarnaast is het handig om wat namen in te spreken. Op die manier is het voor Minikit beter te begrijpen. Ik heb dit gedaan voor de mensen die ik het meest bel. Je kunt dit echt binnen een paar tellen doen. Voor mij stond trouwens het volume gelijk goed maar mocht je dit willen wijzigen kan dat ook in het menu.

Parrot Minikit via GSM shop

Met de schuifklem kun je hem bevestiging aan je zonneklep. Hij blijft daarmee goed hangen en zelfs als je je zonneklep in gebruik hebt kun je nog goed bellen en ben je nog steeds duidelijk verstaanbaar.

Parrot Minikit via GSM shopParrot Minikit via GSM shop

Hoe is hij in gebruik?

Ik heb hem nu een iets meer dan twee weken in gebruik. Ik moet zeggen wat een lol heb ik al met dat ding gehad. De eerste dag wilde ik gelijk iedereen bellen om te testen. Ja, dan zal je net zien dat niemand op neemt haha. Wat doe je dan? Nou jezelf bellen natuurlijk. Dus mijn eigen nummer bellen en mijn voicemail inspreken en daarna natuurlijk heel snel je voicemail afluisteren πŸ˜‰ . Ik heb nog nooit zo een lol gehad met mezelf πŸ˜› Kwaliteit is goed. Ik heb aan iedereen gevraagd die ik belde, hoor je mij goed? Ja ik hoor je goed waarom vraag je dat steeds?! Haha.

Naast bellen met de Minikit kun je ook je navigatie of je muziek over dit apparaatje laten gaan. Het geluid is natuurlijk niet zoals op je autoradio maar ik vind het verbazingwekkend goed en als je radio het niet doet is het een mooi alternatief toch. Vooral voor navigatie vind ik het handig en gebruik ik het regelmatig!

Pluspunten
+ Spraakgestuurd zorgt ervoor dat je nooit meer met je handen van het stuur af hoeft.
+ Duidelijk geluid.
+ Klein in formaat.
+ In elke auto te gebruiken door de bevestiging aan de zonneklep.
+ Makkelijk in gebruik, voor iedereen toegankelijk.
+ Nadat je hem één keer met Minikit verbonden hebt, verbind hij automatisch elke keer als je instapt.
+ Automatische synchronisatie van de contacten uit je telefoonboek.
+ Groot bereik.

Minpunten
– Batterijduur 6 uur in gebruik.
– Als de batterij op 20% zit waarschuwt hij elke minuut dat hij opgeladen moet worden.

Ik vond het best lastig om minpunten over de Minikit op te noemen. Het enigste wat ik momenteel tegengekomen ben is dat ik de batterij vrij snel leeg vind gaan. De batterijduur is 6 uur bij gebruik. Tja als je in de auto aan het bellen bent dan loop dat natuurlijk al snel op. Mijn batterij na 2 weken gebruik is 20% dus ik raak nu een beetje in paniek en ga hem dus snel weer in de lader stoppen πŸ˜€ . Mijn Minikit raakte zelf ook een beetje in paniek want vanaf 20% word je elke minuut gewaarschuwd dat de batterij bijna leeg is en dat je hem moet opladen. Daarnaast heb ik een keer gehad dat ik thuis in de woonkamer zat en dat ik wilde bellen en ik continu maar niks hoorde. Na 3 keer voicemail gebeld te hebben en een keer mijn vriend, viel het kwartje. Hij pakte de Minikit vanuit mijn auto die op de oprit geparkeerd stond! Nou als dat geen groot bereik is weet ik het ook niet meer haha. Tip van mij, zet hem uit als je de auto verlaat. Zo is hij minder zichtbaar voor inbrekers, gaat de batterij langer mee en heb je zelf geen problemen als je in huis wilt bellen πŸ™‚

Ik kocht deze carkit bij GSMpunt.nl. Ze verkopen hier eigenlijk alle accessoires die je maar nodig hebt voor je telefoon. Of het nu een hoesje is voor je iPhone, een oplaadkabel, een screenprotector of Galaxy A5 hoesjes, je vindt het hier allemaal! Hier bestellen liep vlot en de levering was snel.

Maak jij ook gebruik van een carkit? 

 

gesponsord

19 Reacties

 1. 3 augustus 2015 / 07:21

  Klinkt erg handig. En ook nog eens veilig en geen kans op boetes πŸ™‚ Ik heb er eens eentje gehad… nou daar word je niet vrolijk van. Fijne review!

  • 3 augustus 2015 / 13:38

   Hoi Nina! Zooo ja snap ik dat je daar niet vrolijk van wordt! Het is een hele dure heb ik van horen zeggen! Ja hij is erg handig! Als je er een wil aanschaffen zou ik zeker voor deze gaan!

 2. 3 augustus 2015 / 08:37

  Wat leuk om te lezen dat deze jou ook zo goed bevalt! Toevallig heb ik deze ook binnen gekregen vorige week!

 3. 3 augustus 2015 / 08:55

  Ik heb de Parrot MiniKit en ben er nog steeds ontzettend tevreden over! Super handig ding!

  • 3 augustus 2015 / 13:39

   Ja volgens mij is dat het model voor deze als ik het goed heb. Hij is echt handig he πŸ˜€ haha . Nooit gedacht dat ik zo enthousiast kon worden van een carkit πŸ˜‰

 4. 3 augustus 2015 / 09:42

  Dit lijkt me wel heel erg handig, voor als je veel belt in de auto. Ik bel eigenlijk nooit in de auto. Meestal doe ik dat voordat ik in de auto stap.

  • 3 augustus 2015 / 13:41

   Ja dat is eigenlijk nog veiliger! Helaas wordt ik altijd gebeld in de auto in plaats van ervoor haha! Het is ook wel een leuk tijdverdrijf voor als je in de file staat πŸ˜‰

 5. Anne-Sterre
  3 augustus 2015 / 10:23

  Wel handig denk ik. Geen ervaring mee (heb nog geen rijbewijs) maar mijn vriend heeft net zijn eerste auto gekocht, dus misschien is het best een handig ding..

  • 3 augustus 2015 / 13:42

   Gefeliciteerd met de aankoop van z’n eerste auto! Toch altijd wel een speciaal moment πŸ™‚ Ja mocht hij een carkit nodig hebben dan zou ik deze zeker aanbevelen!

 6. 3 augustus 2015 / 13:24

  Dit klinkt ontzettend handig en veilig. Ik ben vaak genoeg nog onverantwoord bezig helaas in de auto. Fijne review.

 7. 4 augustus 2015 / 11:56

  Mijn oplossing is om maar gewoon niet te bellen in de auto πŸ˜‰ Ook omdat ik anders veel te snel afgeleid ben!

 8. 4 augustus 2015 / 14:26

  Wat een handig ding! Haha ik zou ook meteen iedereen gaan bellen met de boodschap ”even uit proberen hoor”.

 9. 4 augustus 2015 / 19:39

  Wat een handige carkit! Ik gebruik eigenlijk nooit mijn telefoon tijdens het rijden. Wel staat mijn telefoon via bluetooth in verbinding met mijn radio, zodat ik altijd handsfree kan bellen. OkΓ©, bijna dan. Ik moet even een knopje indrukken om op te nemen en op te hangen, haha.

  Hopelijk maken meer mensen gebruik van handsfree bellen, want soms zie ik bizarre waaghalsen op de weg! πŸ˜‰

 10. 4 augustus 2015 / 20:49

  Wat een super handig ding is dat! Ik kan me voorstellen dat het een uitkomst is voor velen achter het stuur. Ik kan alleen echt niet zo goed gesprekken voeren als ik auto rijd, dus ik zou er zelf niets aan hebben denk ik. Echt typisch zo’n concentratie dingetje. :’)

 11. Sophie
  6 augustus 2015 / 18:25

  Ziet er handig, en idd niet moeilijk installeerbaar, uit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.