Tip: Boekenfestijn en Hunkemoller fabrieksverkoop

Een week waar ik al een tijdje naar uitkijk. Niet alleen wordt mijn salaris deze week weer gestort (altijd weer een geluksmomentje), ook ga ik een bezoek brengen aan de Efteling én twee leuke evenementen: Het Boekenfestijn en de Hunkemöller fabrieksverkoop. Hieronder vertel ik je meer over deze twee evenementen. Ik vind het beide echt aanraders en wellicht breng ik je hiermee ook op een idee 🙂 .

Boekenfestijn Ahoy

Als je graag leest, of van hobbyartikelen houdt is dit echt een leuk evenement. Het Boekenfestijn wordt gehouden op meerdere plekken in Nederland. Voor mij is Rotterdam Ahoy de dichtstbijzijnde. In Ahoy is het Boekenfestijn één keer per jaar, eind januari. Dus ook dit jaar weer!

Het Boekenfestijn is een grote hal waarin alle boeken op stapels zijn ingedeeld per categorie. Deze boeken worden rechtstreeks ingekocht bij de uitgeverij en kunnen daarom met kortingen tot wel 90% worden aangeboden. De boeken die worden verkocht zijn nieuwe boeken, boeken met een oude druk, licht beschadigd of ze hebben een ezelsoor. Naast de boeken zijn er ook enorm veel hobbyartikelen. Van plakband tot kaarten, knutselpapier, puzzels, spelletjes en nog veel meer.

Mijn tips voor het boekenfestijn

 1. Zorg dat je een beetje op de hoogte bent van de prijzen van de boeken die je wil kopen. Ik heb gemerkt dat er bij het Boekenfestijn ook boeken worden aangeboden tegen prijzen die hoger zijn dan de winkelprijs. Vooral bij prentenboeken van kinderen of kookboeken sets zie ik het gebeuren. Toen ik nog in een Bruna werkte, merkte ik dit direct en ik vond dat erg opvallend. Het meer en deel van de boeken zijn wel voordeliger, maar pas dus op voor de instinkers 😉 .
 2. Kijk de stapel door. Net als met cd’s vroeger bij de Mediamarkt is het raadzaam om de stapel van het boek wat je wil hebben door te kijken op de prijs. Soms komt het wel eens voor dat een aantal boeken in de stapel lager geprijsd zijn dan de andere.
 3. Laat een grote tas thuis. Je mag geen grote tassen meenemen naar binnen. Ik neem meestal alleen een klein schoudertasje mee met daarin mijn portemonnee, sleutels en telefoon.
 4. Vergeet je mandje niet te pakken. Ik leg altijd alle boeken die ik interessant vind in mijn mandje. Na een pauze ga ik meestal met mijn moeder/zusje alle boeken na die we in ons mandje hebben gegooid. We checken dan of we niet dezelfde boeken hebben (zonde, kun je ook uitlenen aan elkaar) en welke we echt willen kopen. Zo kun je nogmaals nadenken over je aankoop.
 5. Maak een lijstje met boeken die je wil hebben. Mocht je hem tijdens het zoeken niet gevonden hebben dan kun je hem wellicht via de informatiebalie nog terug vinden!
 6. Print de coupon voor een gratis boek of 20% korting uit en neem hem mee. Zo kun je een boek wat je wellicht te duur vind toch aanschaffen of uit de stapel ‘gratis’ boeken een boek uitkiezen. Deze coupon kun je vinden in de folder van het Boekenfestijn.

Wanneer is het Boekenfestijn in Ahoy?

Donderdag 26 januari van 10.00 tot 21.00 uur
Vrijdag 27 januari van 10.00 tot 21.00 uur
Zaterdag 28 januari van 10.00 tot 21.00 uur
Zondag 29 januari van 10.00 tot 18.00 uur

Hoeveel is de entree en hoe kan ik betalen?

€ 0,-! Je hoeft voor dit evenement niet te betalen. Je bent dus vrij om alleen te kijken. Ik denk echter wel dat het lastig is om hier naar buiten te lopen zonder ook maar één item te kopen 😉 . Je kunt betalen met pinpas, contant of met creditcard (behalve American Express).

Meer weten? Bekijk de facebook pagina van het evenement of bezoek de site.

Hunkemöller fabrieksverkoop

Dit wordt mijn eerste keer dat ik deze sale bezoek. Normaal gesproken is het te ver weg of kwam het er gewoon niet van. Nu het evenement in Ahoy is en ook nog eens op dezelfde dagen als het Boekenfestijn, ga ik hier zeker even kijken!

De Hunkemöller fabrieksverkoop is een soort sample sale. Je kunt er naast lingerie ook sportkleding vinden, badjassen, nachtmode, badkleding en accessoires. Er wordt regelmatig aangevuld. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat je niet kunt passen en retourneren. Zorg dus dat je zeker weet welke maat je hebt. Ze verwachten dat het erg druk wordt, ik ben erg benieuwd 😉 Wellicht kun je nog wat tips gebruiken, ik hou mijn eigen tips voor een sample sale aan en hoop dan maar dat het goed komt haha.

Wanneer is de Hunkemöller fabrieksverkoop in Ahoy?

Woensdag 25 januari van 11.00 tot 20.00 uur
Donderdag 26 januari van 10.00 t0t 20.00 uur
Vrijdag 27 januari van 10.00 tot 20.00 uur
Zaterdag 28 januari van 10.00 tot 17.00 uur

Hoeveel is de entree, wat zijn de prijzen en hoe kan ik betalen?

De entree voor dit evenement is € 4,00. Je dient dit contant en gepast te betalen bij binnenkomst.

Prijzen zijn dit keer vastgesteld en echt bizar laag:
Slips & Accessoires: €2
Badmode: €3
BH’s en Nachtmode: €4

Je kunt betalen met pin of contant. Tijdens de fabrieksverkoop kun je wel sparen voor Passion Points, dus vergeet je Membercard niet mee te nemen!
Items kunnen niet geretourneerd worden en je ontvangt geen bon van je aankopen. 

Wil je meer weten over de Hunkemöller fabrieksverkoop? Kijk dan op de speciale facebook pagina of op de Hunkemöller actiepagina

Ga jij een van deze twee evenementen bezoeken?

20 Reacties

 1. 24 januari 2017 / 07:35

  Wauw, die fabriekssale van Hunkemöller… Daar zou ik met die prijzen wel naartoe willen. Ik heb toevallig na het lezen van je blog dit weekend ook een koopje van een beha daar gescoord en ben daar zo blij mee. 75% korting zowat 🙂 Alvast veel plezier bij beide events!
  Romy onlangs geplaatst…Shoptips Action & Hema: knutselspullen en lip colour enhancerMy Profile

  • 24 januari 2017 / 20:07

   O wat fijn dat je ook zo goed gescoord hebt bij Hunkemöller! Ja ik ben zo benieuwd naar de fabrieksverkoop, of ik echt wat leuks kan scoren met die prijzen en of het niet mega mega druk is hihi. Je gaat het horen van mij!

 2. 24 januari 2017 / 07:49

  Oh nee, Hunkemöller is volgens mij elke keer zo’n chaos! Als je in Enschede ernaar toe gaat is het ook altijd dramatisch haha. Snap het wel, voor die mooie prijsjes!
  Susan onlangs geplaatst…Pupa Active Light foundationMy Profile

  • 24 januari 2017 / 20:09

   Ben jij wel eens geweest? Ja normaal zijn de prijzen anders, iets hoger. Nu is het echt super goedkoop dus ben heel benieuwd hoe het wordt. Ik ga het zien 🙂

 3. 24 januari 2017 / 08:55

  Het Boekenfestijn! ♥♥ Ik ga bijna elke keer hier in Antwerpen, al heb ik afgeleerd van te kopen om te kopen. Ik heb véél te veel ongelezen boeken in de kast staan. Het is wel erg interessant wat bv. mooie kunst-, geschiedenis- en muziekboeken betreft. Veel plezier op beide events! Ik ben benieuwd naar je buit.
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #38 • Verjaardagen en dompers op de feestvreugdeMy Profile

  • 24 januari 2017 / 20:11

   Jaa heb ook veel hartjes voor het boekenfestijn hoor. Ja je bent geneigd veel te kopen, ik maak daarom vlak voor het eind na mijn pauze nog even een schifting wat ik wel en niet wil hebben. Het is zonde als je ze uiteindelijk niet gaat lezen toch. Dank je wel! Jullie gaan het hier terug zien uiteraard! 🙂

 4. 24 januari 2017 / 09:25

  Het boekfestijn lijkt mij erg leuk, maar ook gevaarlijk (want: alles is leuk!) Haha. Gelukkig voor mij dat het in Rotterdam is, daar kom ik niet. Ergens wel jammer, lijkt mij best interessant om eens mee te maken..
  Inge onlangs geplaatst…Een egel als huisdier #2My Profile

 5. 24 januari 2017 / 16:12

  Wat jammer dat het voor mij zo ver is! Ik zou wel heel graag naar Hunkemöller willen! ?
  Jolanda onlangs geplaatst…Kip KepMy Profile

  • 24 januari 2017 / 20:14

   Ik laat je even weten hoe het geweest is als ik gegaan ben oke? Het is namelijk vaker bij jou in de buurt (of in ieder geval die kant uit hihi) Enschede etc.

  • 24 januari 2017 / 20:15

   Ja als je ook gek bent van lezen zou ik zeker even langsgaan! Je kunt ook alleen kijken bij de categorie die je graag leest natuurlijk 🙂 Het kost niks dus als je er toch bent hihi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.