9 geluksmomentjes tijdens mijn verhuizing.

Het zijn de kleine dingen in het leven die je gelukkig maken

Sinds mijn depressie vind ik het heel belangrijk om vooral stil te staan bij de kleine dingen die me gelukkig maken. Dit kan van alles zijn en veel dingen vind je hier ook terug op mijn blog. Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste geluksmomentjes plaatste. De laatste keer was in juli en ging over mijn geluksmomentjes tijdens mijn vakantie! Nu ik bezig ben met verhuizen maak ik ook regelmatig dingen mee die me echt mega gelukkig maken. Ik beleef mijn verhuizing nu op een hele andere manier en kijk overal eigenlijk anders tegenaan. Vroeger was ik bijvoorbeeld gewoon heel de dag doorgegaan met verven tot ik werkelijk neerviel. Nu verf ik tot ik het zat ben en ga dan of wat anders doen of even liggen en rust nemen. Dat werkt zo veel beter!

Bron: veronikagi.com

♥ Een aantal mensen enorm blij kunnen maken met spullen die wij niet meer gaan gebruiken. Mijn ouders kregen de vaatwasser uit de oude keuken en een elektrisch kacheltje, een meisje die op zolder bij haar ouders zonder vloer zat gebruikt nu onze oude laminaatvloer om er iets gezelligs van te maken en een man uit Purmerend bouwt nu onze oude keuken in, in zijn nieuwe huis! Deze spullen hadden anders allemaal bij het vuil gegaan, de spullen een nieuw leven, wij blij en een hoop andere mensen ook blij!

♥ Zowel in onze woonkamer als in een van de slaapkamers lagen dubbele vloeren. Je weet wel, als je een van de vloeren eruit hebt gehaald dat er nog een andere vloer onder vandaan komt 😉 . Vooral in de slaapkamer waren we hier erg blij mee. Dit scheelt ons namelijk een hoop tijd en geld, geen nieuwe vloer nodig voorlopig!

♥ De oude bewoner heeft groot en deel van de lampen laten hangen. Handig, want nu heb je gewoon licht tijdens het klussen en daarnaast besparen we hiermee een hoop geld! Laten we eerlijk zijn, verlichting is echt mega duur! Een paar spotjes voor in de nieuwe keuken en hop je bent zo € 200,- verder.

♥ Een verhuizing helpt je je angsten te overwinnen. In ons nieuwe huis hebben wij bij de trap naar de slaapverdieping een mega hoge muur. Ik denk zeker wel 4 meter hoog. Ik zag er zo tegenop om die muur te verven maarja Tiem is met hele andere dingen bezig en mijn schoonmoeder heeft het ook niet zo op hoogtes 😉 . Ik dacht oke, ik kan er tegenop blijven kijken of ik kan de ladder bij opa en oma halen en gewoon mijn ogen sluiten voor mijn angst en het gevaar. Ja dat heb ik dan maar gedaan. Ik ging de ladder op en mijn schoonmoeder gaf de roller en de kwast aan, een echt team! Ik heb nog nooit zo gezweet maar het is me wel gelukt! ** geeft zichzelf een schouderklopje!! **. Nu kan ik het loslaten en hoef ik er niet meer over te peinzen.

♥ De voorbereidingen die ik gedaan had voor mijn blog zijn gelukkig allemaal online gekomen en in goede aarde gevallen 🙂 Altijd leuk om te zien dat mensen je stukjes kunnen waarderen!

♥ Het vele geld wat je kunt besparen als je gaat googelen en de acties in de gaten houdt. Zo bespaarden wij ruim € 1000,- op apparatuur en met de Gamma kortingsbonnen 25 tot 40% op verf, lampen en schakelmateriaal!

♥ Dat we de keuken iets te breed besteld hebben daar kwamen we redelijk snel achter. Mijn stress niveau liep aardig op tot ik die man van Kvik aan de lijn had, hij bleef super rustig en waarschijnlijk zijn we niet de eerste waar dit bij  is gebeurd haha. Het was gelukkig dus geen probleem. Een van de kastjes kan worden omgezet naar een smaller kastje. Joeppie!

♥ Mijn vriendin beviel afgelopen week van een prachtige zoon. Hayden welkom to the world!

♥ Ik heb weer een bad!! Je kunt je wel voorstellen dat ik direct richting Lush schoot om bruisballen te kopen!

Natuurlijk zaten er ook een aantal dingen tegen, zo is o.a. de leverancier waar we onze nieuwe toilet incl. inbouwreservoire bestelde failliet gegaan (doei € 600,-) en bleek er in onze meterkast geknutseld te zijn.  Ik probeer hier niet te lang bij stil te staan. Als ik dat wel doe ga ik me er misschien heel erg aan ergeren en door juist te kijken naar wat er wel goed gaat blijf je een beetje in de positieve flow hangen.

Ik ben trouwens genomineerd als insiders tip van stylefruits. Heb jij al op me gestemd? Je kunt elke dag je stem uitbrengen! 

Wat zijn jullie geluksmomentjes van afgelopen tijd? 

 

 

10 Reacties

 1. 16 september 2015 / 12:03

  Ah leuk zeg! Lijkt me heel leuk om zo samen te klussen en het plekje helemaal eigen te maken!

 2. Nina Simplynspecial
  16 september 2015 / 13:56

  Fijne happylist alweer:) stiekem word ik hier ook altijd een beetje blij van! Goed dat je hier even bij stilstaat. Super fijn dat je anderen hebt kunnen helpen met jullie oude spullen!

 3. 16 september 2015 / 14:42

  wat fijn dat er zoveel geluksmomenten tijdens je verhuizing zijn, dat maakt het allemaal een stuk makkelijker denk ik.

 4. 16 september 2015 / 15:51

  Hayden, wat een mooie naam! Hoor je niet vaak 🙂
  Fijne happy list zo!

 5. 17 september 2015 / 08:15

  Ja je kunt zoveel besparen en of afdingen, dat hebben wij ook ondervonden tijdens het verhuizen. ps ik ben je boek niet vergeten hoor, hij ligt hier nog steeds klaar voor je. Ben alleen nog bij het postkantoor geweest.

 6. 17 september 2015 / 11:11

  Ah wat chill allemaal! Super fijn ook van dat bad, dat mis ik ook echt haha.

 7. 17 september 2015 / 19:11

  Ah, wat fijn om eens de geluksmomentjes op een rijtje te zetten! Je hoort vaker de nadelen dan de voordelen, haha.

 8. 17 september 2015 / 20:06

  Wat een mooie puntjes! Goed dat je niet te lang stil blijft staan bij de dingen die niet zo leuk waren. De positieve dingen zijn veel leuker om bij stil te staan!

 9. 27 oktober 2021 / 13:56

  Ik was ook blij toen ik zag dat de vorige bewoners wat lampen en een gordijnrails hadden laten hangen. Dit scheelde mij ook veel geld en goede verlichting is tijdens je verhuizing ook een must. Zeker wanneer je ’s avonds laat nog bezig bent met uitpakken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.