Home wishlist voor 2019

In de 3,5 jaar dat wij nu in dit huis wonen, is het ondertussen aardig verbouwd. In deze blog geef ik je een kleine terug blik en vertel ik je wat wij voor opknap plannen hebben voor 2019.

Verbouwd tot nu toe

Ons huis is van 1998 en toen wij het in 2015 kochten was het nog in dezelfde staat al waarin het huis destijds opgeleverd was. Het was dus zeker wel toe aan een opknapbeurt. Toen we er net kwamen wonen zijn we direct begonnen met de woonverdieping te verbouwen. O mocht je dat niet weten, wij wonen in een drive-in woning. Dus onze woonverdieping ligt op de eerste etage. Hieronder een foto van hoe onze woonverdieping er eerst uitzag:

Wij hebben de keuken er uit gehaald, de vloeren, de mega schouw en de lelijke boog die de kamer vooral een stuk kleiner deed lijken. Er lagen twee vloeren over elkaar heen dus dat was eerst al een hele klus. We hebben alle muren laten stucen aangezien het spachtelputz van de muren af kwam zetten. Er is een nieuwe houten vloer in gegaan over de gehele verdieping en de keuken is verplaatst van de voorkant van het huis naar de achterkant. Daar hebben wij een hele nieuwe keuken geplaatst met een betonnen aanrechtblad. Als raamdecoratie zijn wij gegaan voor shutters aan de achterkant en gewoon gordijnen aan de voorkant. De shutters hadden wij gezien in een huis waar wij eerder waren gaan kijken (die uiteindelijk voor onze neus verkocht werd) en we vonden dat allebei gelijk erg mooi. Het is ook erg praktisch en geeft je huis een warm gevoel. Hieronder twee foto’s van hoe het na de verbouwing was.

WoonkamerKeuken kvik met betonnen blad KOAK

De laatste twee jaren

Na de woonkamer hebben we de bovenverdieping een nieuwe vloer gegeven. In 2017 hebben wij onze slaapkamer aangepakt een nieuwe CV laten installeren en de tuin opgeknapt. Afgelopen jaar zijn we bezig geweest met de slaapkamer van Mimi, we hebben het cv hok opgeruimd en voorzien van planken waardoor we daar o.a. de voorraad luiers kwijt kunnen en we hebben de toilet verbouwd. Ik zeg nu wel wij, maar groot en deels van de verbouwingen doet Tiemen ๐Ÿ˜‰ .

Onze home wishlist voor 2019

Er staan nog een aantal aanpassingen aan ons huis op de planning. Of we het allemaal gaan redden in 2019 dat weet ik niet ๐Ÿ˜‰ .

De buitenkant in de verf

De buitenkant van het huis is echt toe aan een grote verfbeurt. Het is vrij lastig om hier een goede betaalbare schilder voor te vinden, aangezien de markt weer aangetrokken is en iedereen al voor een jaar vol zit. We zijn wel bezig met diverse schilders qua offertes dus ik ben benieuwd of het dit jaar gaat lukken. Het is echt heel erg nodig want de verf is helemaal vaal geworden. Het geeft je huis aan de buitenkant gelijk een mooiere look vind ik dus ook weer de investering waard.

Derde slaapkamer

De derde slaapkamer is nu echt een rommelhok. Eerste moet ik dat eens goed gaan opruimen. Er staat een kast met kleding van mij die ik of niet meer pas of bijvoorbeeld mijn zomerkleding. Door de zwangerschap heb ik de afgelopen periode wel heel veel verschillende maten gehad en daarom ligt er ook zoveel kleding die ik nu niet gebruik en waar ik eigenlijk niks meer aan heb. Ja misschien bij een volgende zwangerschap, maar daar moet ik nog even niet aan denken ๐Ÿ˜‰ .

Na het opruimen wil ik het behang eraf halen en kijken of deze muren nog gestuct moeten worden. De oude bewoner had in die kamer namelijk een prachtige wietplantage gebouwd, kwamen wij achter na de koop ๐Ÿ˜‰ . Dus er lopen nog wat lijnen over het plafond en in Mimi haar kamer waren destijds een hoop vocht plekken te vinden en moest het uiteindelijk toch nog gestuct worden. Als het dan eenmaal gestuct is kunnen we bekijken wat we ermee gaan doen.

Raambekleding

Wij zijn zo tevreden met de raambekleding in de slaapkamer van Mimi dat wij deze variant ook graag in de andere slaapkamers willen doorvoeren. Dus als de derde slaapkamer gestuct is even opmeten en in onze slaapkamer ook. Voor de kamer van Mimi ben ik voor wit gegaan, ik vind dat er nog steeds prachtig uitzien. Mijn vriendin had vorige maand, ook bij Veneta.com, de zwarte variant besteld van die wij hebben. Ik dacht dat dat misschien wel erg donker zou worden maar het is prachtig geworden. Dus welke kleur we gaan kiezen voor de andere kamers weet ik nog niet zeker. Ik denk toch wit om overal op de bovenste verdieping dezelfde variant te hebben. Het voordeel van bestellen bij Veneta.com is naast dat het voordelig is, dat je het of zelf kunt meten of ze komen het voor je inmeten. In beide gevallen heb je een gratis meetverzekering. Als het niet past dan krijg je gratis een nieuwe. Wij hebben destijds zelf gemeten en dat is goed gegaan. Waar je goed op moet letten als je zelf meet is dat je zowel de breedte boven en onder meet aangezien dat nog wel eens kan verschillen. Na al die verbouwingen hebben we al veel geleerd over het inmeten van dingen ๐Ÿ˜‰ . Uiteraard staat er op hun site ook een uitgebreide meet tutorial voor lamellen op maat.

Veneta voorbeeld Bron: Veneta

Dit zijn twee voorbeelden van hoe het eruit ziet met houten jaloezieën. Je kunt het in de blog over Mimi’s slaapkamer ook wel zien, maar aangezien de kamer op de zonkant staat, vind ik het nogal lastig om dit mooi te fotograferen. Je hebt dan altijd tegenlicht.

De trappen

Onze trappen hebben nog steeds het ouderwetse tapijt wat er al op zat toen wij het kochten. Het ziet er niet zo mooi uit, maar het is wel handig aangezien je er niet zo makkelijk op uit kan glijden. Uiteraard moet hij wel een beetje aangepast worden aan de rest van de stijl van het huis. Tiemen heeft er al een plannetje voor bedacht wat we ermee gaan doen en dat zag er erg mooi uit.

Beneden verdieping.

Hier heb ik al een paar keer over geblogd. Echter is er nog steeds niks gebeurd met deze verdieping. O ja we hebben er een mooie grote kapstok opgehangen ๐Ÿ™‚ haha. Er kwam een babykamer tussendoor dus andere prioriteiten. Het plan is wel echt om het dit jaar aan te gaan pakken. De grote schuifdeurkast die er staat gaat eruit en we gaan een nieuwe over de gehele breedte van de muur terug plaatsen. Een waarbij de deuren wel goed open en dicht kunnen en die er wat netter uitziet.

Ook is het de bedoeling om over de gehele benedenverdieping een nieuwe vloer te plaatsen met daaronder vloerverwarming. Omdat je eigenlijk onder de grond zit is het hier in de winter erg koud. In de zomer is het heerlijk koel dat is dan wel weer een voordeel. Over de vloer blijven we een beetje twijfelen. Ik denk dat het uiteindelijk toch een egaline vloer / beton vloer wordt. Jullie zullen het vast gaan zien ๐Ÿ˜‰ !

Ik zou zoals eerder verteld, ook nog graag openslaande deuren of een schuifpui willen aan de achterkant die richting de tuin gaat. Wat we verder met deze kamer beneden gaan doen is nog steeds een raadsel. Ik heb al vaak gezegd een blogkamer, maar het bloggen in de woonkamer vind ik toch ook wel erg praktisch. Onze buren een paar huizen verderop hebben er een speelkamer van gemaakt voor de kinderen. Mimi is daar nu nog te klein voor, maar het zou inderdaad wel erg praktisch zijn voor over een paar jaar.

Al met al een hoop plannen voor aankomend jaar, maar of we het allemaal gaan redden dat is nog even de vraag! Hebben jullie veel verbouwd of veel op de planning staan om te verbouwen?

 

Deze blog bevat gesponsorde content

4 Reacties

 1. 30 december 2018 / 09:37

  Wat hebben jullie de woonkamer een paar jaar geleden mooi verbouwd! Het ziet er inderdaad veel ruimer uit nu de boog weg is. Mooie keuken ook!
  Zo te horen hebben jullie nog heel wat leuke plannen voor veranderingen in huis de laatste tijd. Leuk! Ik ben heel benieuwd hoe het zal worden.
  Ik krijg in maart de sleutel van mijn eerste huis en wil dan volop gaan schilderen en meubels gaan kopen. Qua klussen hoeft er bijna niets te gebeuren, maar ik vind het wel fijn om sommige dingen een persoonlijke touch te geven ๐Ÿ™‚
  Romy onlangs geplaatst…7 goede voornemens waar je wรฉl vrolijk van wordtMy Profile

 2. 30 december 2018 / 12:08

  Wauw, wat hebben jullie al veel gedaan! Maar het resultaat mag er wezen hoor.. het is schitterend! Het lijkt mij heerlijk om in stapjes je huis steeds meer eigen te maken. ๐Ÿ™‚ Ik heb geen eigen huis, dus geen verbouwingen voor mij. ๐Ÿ™‚
  Inge | Monsieur Mango onlangs geplaatst…Het jaar 2018 in boekenMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.