Lancering nieuw recyclingsprogramma van The Body Shop + Win!

Plastics for Change | nieuwe recycle programma’s van The Body Shop

The Body Shop introduceert Community Trade gerecycled plastic en het Return. Recycle. Repeat. programma. Wat dat allemaal is? Daar vertel ik je in deze blog graag meer over. Ook mag ik in deze blog ook nog een leuke prijs weggeven, namelijk een Shea pakket ter waarde van €44,-.

De plasticcrisis

Elk jaar komt er meer dan 8 miljoen ton plastic in de oceaan terecht. 91% van dit plastic wordt niet gerecycled. Als we hier niet snel iets aan doen is er in 2050 meer plastic dan vis in de oceaan. Ik schrik elke keer weer als ik deze cijfers hoor. 2050 klinkt misschien nog ver, maar dat is slechts 30 jaar. In die tijd moeten we met zijn allen toch echt iets doen om de plasticcrisis te stoppen.

Community Trade gerecycled plastic - The Body Shop

Aan de plasticcrisis zit ook een menselijk aspect. Dit punt is zwaar onderbelicht. Bijna de helft van de wereldbevolking leeft zonder formeel alfvalbeheer. In deze delen van de wereld eindigt het huisvuil op straat of op grote vuilnisbelten. Hierdoor is het officieuze beroep “afvalverzamelaar” ontstaan. De armste mensen van de samenlevingen zonder afvalbeheer, proberen de kost te verdienen door plastic te verzamelen. Veel van deze verzamelaars zijn vrouw, leven onder de armoedegrens, werken onder erbarmelijke omstandigheden, zijn door de samenleving verstoten en krijgen weinig betaald. Alleen in India wonen +/- 1,5 miljoen afvalverzamelaars die dagelijks 6.000 ton plastic verzamelen. Eigenlijk dus een super belangrijk ‘beroep’! Want als zij dit werk niet deden zou er nog veel meer plastic in onze rivieren en oceanen terechtkomen.

Wist je dat
plastic produceren en recyclen in veel gevallen milieuvriendelijker is dan alternatieven?

The Body Shop gaat hun 30 jarige ervaring in het ondersteunen van gemarginaliseerde mensen via hun Community Trade-programma nu inzetten om de problemen met en rond de plasticcrisis te lijf te gaan.

Community Trade gerecycled plastic

In samenwerking met Plastics for Change lanceert The Body Shop, Community Trade gerecyclede plastic. Een fair trade recyclingssysteem waarbij de positie van de afvalverzamelaars wordt verstrekt. Door de lancering van dit programma krijgen de afvalverzamelaars een eerlijke beloning voor hun werk, een stabiel inkomen en toegang tot betere arbeidsomstandigheden. Ook worden ze geholpen bij onderwijs en zorg, het verkrijgen van leningen en het herwinnen van het respect en de erkenning die ze verdienen.

Community Trade gerecycled plastic The Body Shop

Hoe graag ze ook direct groots van start willen gaan, dit project moet gefaseerd worden ingevoerd. Dit komt voornamelijk omdat je samenwerkt met een startup en kleine groepen vuilnisverzamelaars. In de aankomende drie jaar wordt de ingekochte hoeveelheid Community Trade gerecycled plastic opgeschaald tot 900 ton, hiermee wordt de maatschappelijke positie van wel 2.500 afvalverzamelaars in Bangalore India versterkt.

Eind 2019 moeten alle 250ml haarverzorgingsproducten de nieuwe plastic flessen hebben. In de jaren erna wordt dit uitgebreid naar alle producten.

Lancering op zaterdag 18 mei in de winkels

Op zaterdag 18 mei tussen 11:00 en 15:00 kun je in alle winkels van The Body Shop (behalve de outlets), je oude plastic beauty verpakking van elk willekeurig merk inwisselen voor één shampoo (250 ml) of conditioner (250 ml) naar keuze. Een mooie actie om aandacht te vragen voor de lancering van het nieuwe Community Trade gerecyclede plastic.

Hieronder nog een filmpje om het bovenstaande verhaal nog even te verduidelijken.

Return. Recycle. Repeat.

Naast het gebruik van Community Trade gerecyclede plastic, gaat The Body Shop haar verpakkingen ook op een andere manier verduurzamen.

Ze gaan het hun klanten gemakkelijk maken om lege verpakkingen te recyclen. In de Benelux, Verenigd Koninkrijk, Australie, Canada, Frankrijk en Duitsland kun je lege flessen, potten, potjes en tubes in de winkel inleveren. Externe partijen maken er voor The Body Shop dan weer nieuwe verpakkingen van.

Het concept Return. Recycle. Repeat. gaat in de loop van dit jaar van start.

Community Trade gerecycled plastic

Winactie The Body Shop shea lijn

In samenwerking met The Body Shop, mag ik één set van de prachtige Shea lijn weggeven. Deze set bestaat uit de shampoo, conditioner, het haarmasker en de shea butter. Over deze producten heb ik laatst een uitgebreide review geschreven. Totale waarde van de set is € 44,-.

The Body Shop Shea Butter shampoo en conditioner

Hoe maak je kans?

✔ Laat een reactie achter op deze blog dat je mee wil doen met de winactie en geef aan wat jij doet aan recyclen of het verminderen van je plasticafval.

✔ Volg My Little Happiness op minimaal één van de volgende social media: Facebook of Instagram. Geef ook even in je reactie aan op welk van deze kanalen je mij volgt.

✔Extra kans: deel het event van The Body Shop of deze blog op Facebook.

✔ En dan… afwachten maar! Deze actie loopt een week. Je kunt mee doen tot en met 23 mei.

De prijs voor de winactie wordt beschikbaar gesteld door The Body Shop.

36 Reacties

 1. elisabeth maria martina
  17 mei 2019 / 07:32

  wat een geweldig gebaar, verras me maar met zo’n prachtig exemplaar, mooi kado voor mijn 65e jaar #duimenmaar
  ik koop altijd navullingen en hoef daardoor mijn eerste fles niet weg te gooien

 2. 17 mei 2019 / 07:37

  Wat een mooie actie van The Body Shop! Heel goed dat hier aandacht aan wordt besteed. Misschien ga ik ook even naar de winkel die dag. Het klinkt zeker wel als iets leuks om aan mee te doen 🙂 Zelf probeer ik plastic te verminderen door bijvoorbeeld minder plastic zakjes te gebruiken en standaard shoppers mee te nemen. Maar er valt vast nog wel wat winst te behalen.
  Ik maak graag kans op het pakketje 🙂 Ik volg je via Facebook, Instagram en Bloglovin.

 3. 17 mei 2019 / 08:31

  Super! Ik doe graag mee met de Winactie. Ik volg je op beide kanalen. Het is de laatste jaren dat ik bewuster ben wat betreft recylen; ik koop geen waterflessen maar hebben dobber flesjes gekocht en vullen deze bij met water, gebruik veel navul verpakkingen, doe afval scheiden, gebruik geen plastic wegwerp bekers en -bestek of boodschappentas ?

 4. Lynn Brekelmans
  17 mei 2019 / 09:50

  Ik doe graag mee, super leuk! Wat ik zelf doe aan recyclen en het verminderen van plasticafval is sowieso mijn plastic scheiden en indien mogelijk hergebruik ik plastic flesjes!

 5. Marian B
  17 mei 2019 / 13:55

  Goed dat de Body Shop hier aandacht aan besteed. Zelf probeer ik plastic verpakkingen zo veel mogelijk te vermijden en heb naar de winkel altijd een eigen tas bij me. Deze producten lijken me heerlijk daarom doe ik natuurlijk graag mee. Ik volg op Bloglovin en FB.

 6. 17 mei 2019 / 19:32

  Kijk, daarom hou ik van TBS! Goed bezig!
  Ik gun het een ander, heb zelf zoveel.

 7. Jolanda van Delft
  17 mei 2019 / 21:11

  Ik doe mee,ik volg je op Facebook en Instagram en de event heb ik gedeeld in nieuwsoverzicht op Facebook.

  Mijn groente en fruit neem ik mee in zo’n bio netje,kan je bij Albert Hein kopen.
  Ik koop drinken in pakken van karton en mocht ik plastic hebben scheid ik het van de rest.

 8. Marina Korink
  17 mei 2019 / 22:00

  Ik volg je al lang op fb en bloglovin. Wij scheidden altijd plastic en karton. Kan men ze iedere maand ophalen . En wij letten ook altijd op met boodschappen doen dat wij een big shopper bij ons hebben. En deze producten lijken mij heel fijn!!! Ik die graag mee ?

 9. 19 mei 2019 / 14:18

  Goeie actie! Ik recycle vanaf het begin plastic. Ik koop nooit kleine pet flesjes met limonade of water, dat neem ik van huis mee in een bidon

 10. Oma Will
  19 mei 2019 / 15:58

  Heel graag doe ik mee voor mijn dochter, die in Bangalore is geboren .
  Haar wil ik graag verrassen met deze heerlijke producten van The Body shop.
  Ik ga altijd boodschappen doen met mijn eigen tas en neem geen plastic zakjes meer aan.
  Heb trouwens gemerkt dat veel winkeliers ze niet meer aanbieden .
  Alle plastic wat ik bij de verpakkingen heb gaat naar de bak voor plastic en hoop dat dat gerecycled wordt.
  Er zijn nog meer zaken waar ik me inzet voor het milieu, maar te veel om op te noemen.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 11. petra
  19 mei 2019 / 16:01

  wij zamelen het plastic apart in, nemen altijd een boodschappentas mee naar de winkel, hergebruiken plastic zakken ,

  ik volg via instagram

 12. Jan
  19 mei 2019 / 17:40

  Graag waag ik een kansje.

  Plastic hou ik zoveel mogelijk apart om het op te laten halen.
  Ik neem altijd zelf een boodschappentas mee zodat ik niet nog eens extra plastic tassen moet aanschaffen.
  Ik koop zoveel mogelijk producten met zo minimaal mogelijk verpakking.

 13. Nelly
  19 mei 2019 / 18:09

  Bewust inkopen in de supermarkt

 14. 19 mei 2019 / 19:22

  leuk ik zorg dat ik mijn afval scheid en koop bewust wat ik nodig heb en zorg dat wat ik over heb nog weer anders gebruikt kan worden. leuke actie ik doe mee

 15. Jacqueline de Waal
  19 mei 2019 / 19:33

  Wauwwie dat Zou echt super fijn zijn

 16. Anneliese de Waal
  19 mei 2019 / 20:04

  Ik scheid mijn afval : plastic, groen en zwarte bak.
  Doe erg graag mee ??????

 17. pascale
  19 mei 2019 / 20:08

  Goed doel goede actie. Ik scheid mijn afval en doe mijn best zo bewust mogelijk in te kopen.

 18. Linda voskuil
  19 mei 2019 / 20:20

  wowww deze producten zijn zo super lekker een frisse geur die lekker lang blijft hangen en goed smeerbaar en ook nog eens een super zacht huidje nadien echt heerlijk..

 19. Anita te Gussinklo
  19 mei 2019 / 20:37

  Ik scheid alle afval (glas,papier,plastic ed) Ook neem ik altijd een tas mee als ik boodschappen doe.
  Inmiddels zijn alle lampen hier in huis van led verlichting.
  Ik volg je op Facebook & Instagram

 20. Tamara van Lee
  19 mei 2019 / 21:33

  Wouwwww wat een prachtig initiatief!
  Wij proberen met ons gezin van 5 vooral al ons afval goed te scheiden en dat loont. Onze grijze bak wordt eens in de 2 weken geleegd maar zit tegenwoordig nooit meer vol #trots

 21. Lenny de Klein
  19 mei 2019 / 22:30

  Hoi!
  Wat een mooi artikel en wat een mooie winactie!
  Wat ik zelf doe in de strijd tegen plastic?
  – ik gebruik shampoobars in plaats van shampoo uit flessen;
  – ik koop geen flesjes water meer, maar neem mijn Doppler mee;
  – ik gebruik biologisch afbreekbare plastic zakjes.

  Alle beetjes helpen!

  Groetjes,
  Lenny

  Ik volg je op Facebook

 22. wilmsen anita
  20 mei 2019 / 04:46

  Ik drink kraantjeswater, zo gebruik ik geen plastic flessen

 23. Nina Mol
  20 mei 2019 / 05:21

  Ik gebruik zo min mogelijk plastic en wat ik heb gooi ik in de plasticbak.
  Hier doe ik graag aan mee!

 24. Maria
  20 mei 2019 / 08:14

  Nooit plastic wegwerpservies!!!!!!!

 25. 20 mei 2019 / 11:07

  Heel graag maak ik kans op deze fijne producten
  Ik volg je op Facebook en heb ook gedeeld

 26. 20 mei 2019 / 11:16

  Super goed, want ik vind the plastic soup zoo erg, bij filmpjes van een schildpad zwemmend met plastic troep om zijn lijfje springen de tranen dan ook in mijn ogen.

  Wat ik zelf doe? Sowieso zo goed mogelijk proberen te sorteren mijn afbal. Ook als ik wel eens plastic op straat zie liggen, ruim ik het op en ik probeer producten te kopen zonder plastic erín ( want jn schrikbarend veel producten zit ook nog eens mini plastic) en en met plastic verpakking eromheen!!

  Hopelijk hebben we binnenkort helemaal geen plastic meer nodig & komen er alternatieven..

  Maar super fijn dat the Body shOp ook zijn steentje bij draagt!!

 27. Zoë
  20 mei 2019 / 14:13

  Super leuke winactie ik doe graag mee. Ik gooi zelf mijn plastic afval altijd netjes de plastic bak.
  Ik heb je gevolgd op Facebook en Instagram.

 28. Gea Jager
  20 mei 2019 / 18:51

  Ik doe graag mee. Ik gebruik geen wegwerp producten, maar neem borden en bekers mee voor onderweg, die ik later dan afwas, zodat ik ze later weer kan gebruiken. Daarnaast probeer ik het afval zoveel mogelijk te scheiden.

 29. Anna Wienen
  20 mei 2019 / 21:00

  ik doe graag mee
  ik koop geen kleine flesjes water meer

 30. Desirée
  21 mei 2019 / 16:32

  WoW wat een mooie producten en mooi initiatief. Ik doe heel veel om plastic te minderen. Ik koop mijn eten bij de groenteboer, bakker, slager etc en let er op dat er geen of zo min mogelijk plastic wordt gebruikt. Uiteraard scheiden wij -hele gezin- afval. Plastic hergebruiken we zo veel als mogelijk.

 31. marij brand
  21 mei 2019 / 20:04

  heerlijke producten, ik doe graag mee.
  Ik volg via FB

 32. Ingrid Langstraat
  21 mei 2019 / 21:40

  Wat een heerlijke set! Wij kopen geen flesjes en pakjes drinken en nemen een eigen tas mee naar de winkel.
  Wat ook helpt is geen impulsaankopen doen of een aankoop uitstellen. Wanneer je minder koopt heb je sowieso minder afval!
  Ik volg je op instragram en facebook

 33. 21 mei 2019 / 23:24

  Graag doe ik mee met deze winactie, omdat het echt mijn “cup of tea” is.
  Veel producten recycle ik:

  Paieren verpakkingen van boodschappen knip ik, totdat ze het formaat boodschappen-lijstje hebben.
  Plastic broodzakken vd supermarkt gebruik ik om de poep vd kattenbak in weg te gooien.
  Zaadjes van fruit droog ik en stop ik in de aarde, vooral appelpitjes.
  Plastic rietjes hergebruik ik weer door ze in de vaatwasser te gooien.
  Koffiefilter gebruik ik 3x, voordat ik een nieuwe pak
  Etcetera…

 34. Nathalie Buttiens
  23 mei 2019 / 21:52

  Ik doe graag mee aan de winactie. Ik doe zelf glas, plastic en papier scheiden. Een keer in de maand gaan we naar het milieupark.

 35. Nathalie Buttiens
  23 mei 2019 / 21:54

  PS Ik volg je op Facebook en Instagram.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.