The Body Shop Colour Crush Lipstick & Colour Crush Glitter Lipsticks

The Body Shop heeft de Colour Crush Lipstick vernieuwd! Daarnaast lanceert ze ook een feestelijke Limited Edition variant: de Colour Crush Glitter Lipsticks. In deze blog laat ik jullie een deel van deze nieuwe collectie zien en vertel ik je wat ik van de producten vind.

The Body Shop | Colour Crush Lipstick

Wat belooft The Body Shop:

Je lippen zijn gevoeliger dan de rest van je lichaam, dus is het belangrijk om ze goed te verzorgen en te beschermen. The Body Shop heeft er daarom voor gekozen haar creamy Colour Crush Lipstick collectie te vernieuwen. Met 16 nieuwe trendtinten en 4 onweerstaanbare basiskleuren kun je niet alleen afwisselen, maar ook je lippen hydrateren tot wel 4 uur lang.

The Body Shop | Colour Crush

Colour Crush Lipstick | de verpakking / het product

De Colour Crush lipstick wordt geleverd in een glimmende zwarte huls. Aan de onderkant van de huls kun je duidelijk zien welke kleur lipstick het is. Dat is iets wat ik persoonlijk altijd erg fijn vind.

The Body Shop | Colour Crush

Niet Vegan

Deze lipsticks zijn zoals jullie ondertussen misschien wél gewend zijn van The Body Shop, niet 100% vegan. Dit komt omdat bijenwas een essentieel onderdeel is van de Colour Crush lipsticks. Bijenwas zorgt niet alleen voor de aangename consistentie van de lipsticks, maar is van nature ook hydraterend, waardoor je lippen beter worden beschermd.

The Body Shop heeft een Community Trade-partner die de bijenwas levert. Deze maakt geen gebruik van pesticiden en werkt op duurzame, traditionele wijze in een woud in het noorden van Kameroen.

The Body Shop | Colour Crush

Eudofano Women’s Co-operative

De Colour Crus Lipsticks zijn verrijkt met Community Trade-maroela-olie die op duurzame wijze wordt geproduceerd door de Eudafano Women’s Co-operative. De vrouwen van deze coöperatie verzamelen de rijke, sappige vruchten die van de wilde maroelabomen zijn gevallen. Ze halen de pitten eruit en drogen die in de zon. Vervolgens worden de pitten vermalen en koudgeperst.

Met deze manier van werken heeft The Body Shop ervoor gezorgd dat de vrouwen van de Eudafano Women’s Co-operative genoeg geld hebben verdiend om een eigen fabriek te bouwen, vee te kopen en het schoolgeld van hun kinderen te betalen.

Het gebruik van de maroelabomen helpt tevens om ontbossing voor de veehouderij te voorkomen en spoort gemeenschappen aan om nieuwe bomen te planten. Zo wordt het bos voor toekomstige generaties beschermd.

The Body Shop | Colour Crush

De totale collectie bestaat uit 20 kleuren. Ik ontving vier kleuren om deze lipsticks uit te testen.

Van links naar rechts op de foto hierboven: 310 Canberra Tulip, 905 Nairobi Violet, 001 Boston Astilbe en 910 Milan Pansy.  Één lipstick bevat 3,3 gram. De lipsticks glimmen mooi en zien er al erg verzorgend uit.

Colour Crush Lipstick | In gebruik & swatches

Ik heb de afgelopen weken de lipsticks uitgebreid getest en hieronder zie je de arm- en lipswatches terug.

The Body Shop Colour Crush Lipstick swatch

Allereerst op mijn arm. De lipsticks brengen erg makkelijk aan. Je kunt op deze foto bijna zien hoe romig deze lipsticks zijn. De dekking vind ik per lipstick verschillend.

Op mijn lippen aangebracht:

The Body Shop | Colour Crush swatchVan links naar rechts: 001 Boston Astilbe, 905 Nairobi Violet, 910 Milan Pansy, 310 Canberra Tulip.

De dekking van de Boston Astilbe en de Milan Pansy ben ik niet echt tevreden over. Ik dacht dat ze goed aangebracht waren maar zie op de close-up foto’s dus toch duidelijk plekken waarop de lipstick niet goed dekt. Dit is van allebei de lipsticks twee laagjes.

De Nairobi Violet en de Canberra Tulip vind ik wel erg mooi. De dekking is daar een stuk beter van. Een paarse lipstick zou ik nooit zo in de winkel gekocht hebben, maar ik ben verrast over hoe leuk het eigenlijk staat.

Hieronder nog even een foto van de aangebrachte producten, als ik glimlach:

The Body Shop | Colour Crush lipstick swatch

Mocht je het op de eerste lipswatch foto nog niet goed gezien hebben, dan kun je het hier bij de Boston Astilbe goed zien op mijn bovenlip. Het is een beetje alsof het daar oppervlakkig op mijn lippen zit en niet in de groefjes trekt.

De houdbaarheid van deze lipsticks is verrassend goed. Ik had verwacht door de romigheid van de lipsticks, dat ze niet goed zouden houden. Echter dat is dus niet waar. Ze blijven minimaal 4 uur zitten, een hapje en drankje overleven ze ook. Ze geven een heel klein beetje af, maar blijven verder goed op de plek zitten. Slijtage gaat gelijkmatig wat ook altijd erg fijn is.

Eindoordeel

Ik zou zelf niet nogmaals de Boston Astilbe en de Milan Pansy kopen. Deze kleuren vind ik niet mooi dekken en zijn ook niet echt iets voor mij. De andere varianten ben ik erg over te spreken. Het verschilt dus erg per kleur hoe de dekking is. De houdbaarheid van de lipsticks is verrassend goed! Het voelt aan als een lipverzorgingsproduct, maar dan met een leuk kleurtje! Het product hydrateert mijn lippen en zorgt voor een goede verzorging.

De vernieuwde Colour Crush Lipsticks zijn nu te koop in de webshop van The Body Shop en in The Body Shop winkels en kosten € 10,00 per stuk.

The Body Shop | Colour Crush Glitter Lipstick

Wat belooft The Body Shop:

Colour Crush glitter lipstick is sterk gepigmenteerd, geeft een prachtige glossy finish en laat zich moeiteloos aanbrengen.

The Body Shop | Colour Crush glitter lipsticks

Colour Crush glitter Lipstick | de verpakking / het product

Het is dezelfde verpakking als de vernieuwde Colour Crush lipsticks, alleen dan met een sparkle dop. Ook hier erg handig dus dat de kleur van het product onderop te zien is.

The Body Shop | Colour Crush glitter lipsticksThe Body Shop | Colour Crush glitter lipsticks

De Colour Crush glitter lipsticks zijn speciaal ontwikkeld voor de feestdagen en dat is echt te zien. Leuk detail: de sterren die vorig jaar ook op de verpakking van The Body Shop kerst make-up lijn te zien waren, komen op de verpakking van dit jaar ook weer terug.

The Body Shop | Colour Crush glitter lipsticks

In deze lijn zitten drie kleuren:

003 Champagne Dusk, 002 Flaming Horizon, 001 Scarlet Sunrise.

Colour Crush Glitter Lipstick | In gebruik & swatches

Als je de lipsticks voor de eerste keer ziet, verwacht je niet dat ze zoveel glitters hebben. Pas als je gaat swatchen komen de eerste glitters naar boven. Hieronder zie je op de foto hoe de bovenkant van de lipsticks er dan uitzien. Één en al glitter!

The Body Shop | Colour Crush glitter lipsticksThe Body Shop | Colour Crush glitter lipsticks

De swatch van de Colour Crush Glitter ziet er zo uit:

The Body Shop | Colour Crush glitter lipsticksVan boven naar onder: Flaming Horizon, Champagne Dusk, Scarlet Sunrise. 

Ook hier kun je de glitters al goed terug zien. Ik vind de dekking van deze lipsticks op de swatches er al beter uitzien dat de normale variant van de Colour Crush. Hieronder zie je de drie lipsticks aangebracht op mijn lippen:

The Body Shop | Colour Crush glitter lipsticks

I LOVE IT! De dekking van deze glitter variant is echt vele malen beter dan de normale variant. Hoewel het bij de Campagne Dusk het minst is en ook hier de dekking een klein beetje achter blijft, spatten de twee rode kleuren echt van het scherm. De dekking is daarbij perfect. Je voelt de glitters trouwens helemaal niet zitten. Ik heb zelf ook nog geprobeerd om de champagne dusk onder de Scarlet Sunrise aan te brengen en dat ziet er ook erg mooi uit. Nog een beetje meer glinsterend.

Ook deze lipstick voelt erg verzorgend en ik ben ook bij deze variant verbaasd over de lange houdbaarheid. Een uur of 4/5 houdt hij zeker en hij blijft in de tussentijd verzorgend aanvoelen.

De Colour Crush Glitter lipstick is een onderdeel van The Body Shop kerstcollectie en is vanaf november verkrijgbaar in de winkels en op de online webshop.

Wat vind jij van de nieuwe lipstick collectie van The Body Shop?

 

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

The Body Shop | Colour Crush glitter lipsticks

Deze lipsticks zijn opgestuurd ter review

18 Reacties

 1. 15 oktober 2018 / 07:39

  Wauw, die glitterlipsticks vind ik echt geweldig! Eigenlijk vind ik die alle drie heel erg mooi. Bij de andere vier lipsticks zitten ook een paar prachtige tinten en sowieso ziet de dekking er goed uit. Alleen die donkerpaarse lipstick is inderdaad volgens mij niet zo’n succes, zowel qua dekking als qua kleur. Jammer!

  • 15 oktober 2018 / 08:18

   Ja jammer he, het is dus eigenlijk zwart 😉 Dus ik vind de dekking daarvan inderdaad zwaar tegenvallen. Maar die andere zijn prachtig en blijven heel mooi zitten!

 2. 15 oktober 2018 / 08:25

  De glitter lipsticks zijn echt geweldig!
  Jammer dat de donkere en de lichte lipstick zo in de lijntjes trekken.
  Liefs,
  Evelien

 3. 15 oktober 2018 / 13:36

  Op de zwarte lipstick na, vind ik de overige tinten erg mooi! Vooral die met glitters lijken mij mooi voor de feestdagen.

 4. 15 oktober 2018 / 17:57

  Wat een mooie lippies… behalve die ene donkere tint, Gadver!

  • 18 oktober 2018 / 21:02

   Ja vind ik ook niet echt een succes haha. Staat een beetje viezig. Het is ook gewoon niet mijn kleur dus daar heeft het ook mee te maken dat ik er zo tegen aankijk hoor haha.

 5. 16 oktober 2018 / 13:18

  Wauw, de laatste 3 glitter lipsticks vind ik echt verassend mooi! Lekker anders, niet too much!

  • 18 oktober 2018 / 21:01

   Helemaal omschreven zoals ik er ook overdenk. et is echt een aparte uitgave, heel leuk, erg mooi en lekker anders

 6. 16 oktober 2018 / 23:16

  Wauw wat een toffe kleuren zeg en je hebt een erg leuke blog! je hebt er een nieuwe volger bij:)

 7. 17 oktober 2018 / 12:59

  Champagne Dusk is echt een prachtige kleur! Ideaal voor de feestdagen. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.