Review | Catrice Brow Colorist 020 medium

Zoals jullie wellicht wel weten ben ik groot fan van de Gimme Brow van Benefit. Ik heb in de afgelopen jaren meerdere dupes geprobeerd, maar mijn favoriet bleef aan de troon. In de tussentijd zijn er een hoop nieuwe producten op de markt gebracht. Zo ook de Catrice Brow Colorist 020 medium. Ik kocht hem een maand geleden en testte hem uit. In deze blog vind je mijn mening over dit product.

Brow Colorist Catrice 020 medium

Catrice Brow colorist 020 medium | De verpakking

De Catrice Brow Colorist is verpakt met een kartonnetje wat om het product heen geschoven zit. Dit is wel helemaal in dezelfde style als de verpakking van het product. Op de verpakking staat aangegeven wat het voor product is en wat Catrice beloofd met het product.

Wat belooft Catrice met het product?

De Brow Colorist – Semi-Permanent Brow Mascara is gebaseerd op een longlasting gel formule die vezels bevat. Intensiveert geleidelijk de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen bij dagelijks gebruik. Met ultra-precisie borsteltje voor perfect gevormde wenkbrauwen. Speciaal voordeel: als je de mascara gedurende ongeveer twee weken regelmatig gebruikt, krijgen de wenkbrauwen vanzelf een tintje. Dit laat ze automatisch voller en natuurlijk mooi ogen.

Brow Colorist Catrice 020 mediumBrow Colorist Catrice 020 medium

Het product is leverbaar in vijf verschillende tinten: 010 light – 015 soft brunette – 020 medium – 025 brunette – 030 dark. Bij mijn kruidvat hadden ze alleen 010-020-030 liggen en niet de kleuren tussenin. Dit is denk ik afhankelijk van de grote van het Catrice schap bij jouw kruidvat. Online zijn in ieder geval wel alle kleuren beschikbaar.

Catrice Brow Colorist 020 medium

Een mooi bijkomend voordeel van het product is dat het product vegan is en vrij van parabenen. Als je de kartonnen verpakking verwijderd krijg je het product zelf te zien. Het heeft een mooie gouden dop en je kunt de kleur van het product goed zien. Ik vind het een mooie verpakking en het ziet er best luxe uit voor een product van € 3,89. Het voelt wel wat “plastic” aan.

Wat ik wel één groot nadeel vind is dat je op de kartonnen verpakking heel goed kunt zien welk kleurnummer dit product heeft, maar op het product zelf kun je dit nergens terug vinden. Zo wordt het heel lastig om ooit weer hetzelfde product in de winkel te halen. Het enige wat je dan kunt doen is het product meenemen naar winkel en de kleur ter plekke vergelijken.

Catrice Brow colorist 020 medium | het product in gebruik

Het product heeft volgens Catrice een precisie borsteltje. Het borsteltje kun je hieronder in close-up bekijken. Ik moet zeggen dat het borsteltje naar mijn mening nogal groot is.

Brow Colorist borsteltje

Bij het aanbrengen van het product kan dit een voordeel zijn, maar ook een nadeel. Het voordeel is dat als je net als ik brede wenkbrauwen hebt, je het heel snel en makkelijk kunt aanbrengen. Ik merk wel bij het smalle stuk van mijn wenkbrauwen aan de onderkant, dat het heel lastig is om het product daar netjes aan te brengen. Dit heeft er ook vooral mee te maken dat het borsteltje heel droog aanvoelt als je het uit de verpakking haalt, maar als je het aanbrengt op je wenkbrauw het juist super nat is. Naar mijn mening iets te nat. Je kunt dus wel het tipje van het borsteltje gebruiken voor de smalle delen, maar doordat het product erg nat is gaat het snel alle kanten op. Als je naast de haartjes komt, kleurt je huid als snel (oranje) mee.

MUA Prism Highlighter Solar flare

Hierboven zie je mijn wenkbrauwen met de Catrice Brow Colorist 020 medium. Ik moet zeggen dat ik wel tevreden ben over het resultaat. Mijn wenkbrauw is mooi gekleurd en hij zit netjes in vorm. Dit product zorgt er ook voor dat alle haartjes netjes op zijn plek blijven zitten. Het product is na ongeveer een kwartiertje droog en dan voelt het verder ook niet hard aan. Dus dat is wel heel goed. Qua kleur ben ik er niet helemaal uit. De ene dag valt hij meer oranje uit dan de andere dag. Ik heb dit wel vaker gemerkt met soortgelijke producten.

Mijn eindoordeel over de Brow Colorist van Catrice

Laat ik eerst nog even terug komen op het semi-permanent gedeelte. Catrice belooft dat het product na 2 weken gaat zorgen voor donkerdere wenkbrauwen. Ik nam de proef op de som en ik testte het product 4 weken lang. Ondanks dat ik zelf wel het idee heb dat mijn wenkbrauwen donkerder geworden zijn, zie ik dit op de onderstaande voor en na foto niet heel duidelijk terug. Het is wel iets donkerder, maar niet echt om over naar huis te schrijven.

Brow colorist voor en na

Ik ben best tevreden met de Brow Colorist nummer 020 van Catrice. Het product doet wat het beloofd, maar heeft ook wel een aantal nadelen. Het product blijft gedurende de dag wel goed zitten. Ik denk niet dat ik dit product nogmaals zou aanschaffen. Voor mij is het net iets te nat met aanbrengen en ik vind doordat de kleur per dag verschilt hem soms net iets te oranje uitslaan. Ik kies dan liever voor een product met een constante kleur. Verder is het een top product.

Ik betaalde voor dit product € 3,89 en kocht het zoals eerder genoemd bij mijn plaatselijk Kruidvat filiaal. Ook online bij Kruidvat of andere verkooppunten van Catrice is deze te koop.

Wat is jouw favoriete wenkbrauw product?

 

1 Reactie

  1. 4 september 2019 / 19:34

    Ik ben er ook achter dat te natte producten voor mij het ook niet zijn. Liever een potloodje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.