Review | Rimmel Fresher skin 100 ivory

Vandaag review ik mijn nieuwste aankoop. Een foundation die ik lange tijd op mijn ’to buy list’ had staan, maar laatst eindelijk kocht! De Rimmel Fresher skin foundation in de kleur 100 ivory.

Rimmel Fresher skin 100 ivory | Het product

Qua looks vind ik de verpakking erg mooi. Een glazenpotje waardoor je gelijk de kleur van het product goed ziet, een dop met een frisse kleur en een duidelijke beschrijving van het product.

Rimmel Fresher Skin 100 ivoryRimmel Foundation Fresher Skin 100 ivory

Dit is een semi-vloeibare foundation in een potje. Ik vind zelf de dosering van vloeibare en semi-vloeibare foundations gemakkelijker gaan met een pompje dan zo uit een potje.

Rimmel Foundation Fresher Skin 100 ivory

Wat belooft Rimmel met dit product?

Een lichtgewicht ademende foundation die natuurlijk oogt en fris aanvoelt. Met als hoogtepunt de gehele dag een matterende finish.  

Ik verwacht dat dit product net de dekking geeft die ik nodig heb. Ik ben heel erg benieuwd naar de matterende finish. Ik ben gegaan voor de lichtste kleur 100 ivory. Van een andere Rimmel foundation heb ik de kleur 200. Deze is net iets te donker voor de herfst/winter periode dus ik verwacht dat de kleur ivory voor nu helemaal perfect is.

Rimmel Foundation Fresher Skin 100 ivoryRimmel Foundation Fresher Skin 100 ivory

Een hoop ingrediënten in deze foundation. Zo ver ik kan zien niet iets waar ik zelf allergisch voor ben. Als je de foto hieronder opent in een nieuw tabblad kun je alle ingrediënten goed lezen.

Rimmel Foundation Fresher Skin 100 ivory ingredienten

Rimmel Fresher skin 100 ivory | Het gebruik & swatches

Iets waar ik altijd zo benieuwd naar ben, het gebruik. Soms kan een product in de winkel heel fijn zijn tijdens de swatch, maar in het echt waardeloos. Hoe het met dit product staat zie je hieronder.

Rimmel Foundation Fresher Skin 100 ivoryRimmel Foundation Fresher Skin 100 ivory

Ondanks dat het geen mousse is ziet het er wel een beetje uit als een mousse. Het is echter heel licht en vloeibaar. Het doet me een beetje denken aan BB cream. Hieronder heb ik een swatch van het product. Links een wat dikkere laag en rechts een dunne laag. Je kunt zien dat de dunne laag zelfs nog te veel is.

Rimmel Foundation Fresher Skin 100 ivory

De structuur is vloeibaar en je hebt echt maar een klein beetje nodig. Je kunt beter met een dun laagje beginnen en dan daarna nog een dun laagje aanbrengen. Dan is de dekking mooier dan dat je het direct dik aanbrengt.

rimmel-fresher-skin-100-ivory

Zo ziet de foundation eruit op mijn gezicht ongeveer een uur na het aanbrengen. Het is een mooie kleur, goede dekking en ziet er natuurlijk uit.

Ben ik tevreden over de Rimmel Fresher skin 100 ivory ?

De foundation matcht goed met mijn huidkleur, ik vind de dekking precies goed. Zeker na het aanbrengen van twee dunne laagjes is hij goed gedekt. Het voelt licht en inderdaad net alsof je niks anders op je gezicht hebt dan een dagcreme.  De geur van de foundation vind ik lekker en verkwikkend. Dat foundation in een potje zit vind ik wat minder.

Werkt de foundation zoals Rimmel zegt?

Het eerste deel van de bewering is zeker waar. Helaas het tweede deel niet. De foundation blijft niet mat. Na een uur of 6 begint hij te glimmen op mijn t-zone. De delen waar ik zelf een normale huid heb blijven dan nog mat. Na 8 uur is de matterende werking van het product echt verdwenen. Ik vind het jammer dat het nét geen werkdag echt goed mat blijft. Toch vind ik deze foundation fijn en ga ik hem zeker vaker gebruiken.

Ben je opzoek naar een lichte foundation met een natuurlijke dekking? Dan is deze foundation zeker ook wat voor jou. Hij blijft bij mij ongeveer 6 uur mat, hoelang hij bij jou mat blijft is afhankelijk van jouw huidtype. Deze foundation is te koop bij kruidvat, etos en online bij o.a. bol.com. De avp is € 13,99.

Ken jij de Rimmel Fresher skin al?

35 Reacties

 1. 4 november 2016 / 07:58

  Mijn favoriete foundation! Vind hem heel mooi.

  • 6 november 2016 / 09:13

   Ja inderdaad! Toch zijn er wel een aantal waar het wel goed bij gaat bij mij hoor 🙂 Verder is het een fijn product

 2. 4 november 2016 / 09:59

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt zeg! Ik had eerlijk gezegd nog nooit van deze foundation gehoord. Het lijkt mij ook niet fijn dat ‘ie in een potje zit want hij heeft wel een mooie natuurlijke dekking.
  Natascha onlangs geplaatst…Nieuwe star products van OriflameMy Profile

  • 6 november 2016 / 09:13

   Hij bestaat ook nog niet super lang. Hij is nog continu op de reclame, ik zie hem elke keer voorbij schieten op instagram etc. Ja het potje is een nadeel verder is hij erg mooi natuurlijk

 3. 4 november 2016 / 13:05

  hmm ik had dit product vroeger altijd maar ik vind het met een beauy blender misschien nu fijner aanbrengen en afsprayen met een prep and prime van MAC. Ik vind het effect niet zo mooi glad

  • 6 november 2016 / 09:18

   Ik vraag me af of het dezelfde is als jij vroeger had want hij is nog niet zo lang uit. Misschien dat het een vernieuwde formule heeft? Het is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van wat voor huid je hebt maar bij mij vind ik hem mooi natuurlijk eruit zien.

 4. 4 november 2016 / 14:07

  Hmm ik zou toch ook niet heel snel voor een foundation in een potje kiezen. Jammer ook dat ie na 6 uur toch begint te glimmen!

  • 6 november 2016 / 09:32

   Bij een mousse foundation vind ik een potje juist wel fijn maar voor een semi-vloeibare niet ben ik achter gekomen hihi. Ja dat vind ik ook jammer. Vooral op de T-zone mijn vette zone.

 5. 4 november 2016 / 14:34

  Ik was al heel benieuwd naar deze foundation. Is de foundation op je gezicht ook erg ‘poederig’ na aanbrengen? Dat heb ik vaak met foundations, dat het zo in alle randjes te zien is. Ziet er zo verder goed uit!
  Marijke onlangs geplaatst…PepernotencakeMy Profile

  • 6 november 2016 / 09:34

   Vind ik zelf niet maar als je bijv. een wat drogere huid hebt kan dat wel. Ik merk dat het op de drogere plekken van mijn gezicht er wel poederiger uitziet in het begin dan op de andere stukken van mijn gezicht.

 6. 4 november 2016 / 18:28

  Wat een schattig potje! Ik vind het resultaat er mooi uitzien, alleen jammer dat hij niet zo lang perfect blijft zitten. Mooie foto’s heb je ook gemaakt!
  Teddy onlangs geplaatst…Persevent – PUPA MilanoMy Profile

 7. 4 november 2016 / 20:51

  Heb er vandaag mee in mijn handen gestaan en toch maar weer teruggezet. Door jouw positieve review ga ik hem toch maar even halen! Bedankt!

 8. 4 november 2016 / 21:14

  Jammer dat hij niet helemaal doet wat hij belooft en een pompje is inderdaad makkelijker doseren en hygienischer. Toch fijn om te horen dat hij wel bevalt!
  Inge onlangs geplaatst…Win een happiness pakket #2My Profile

 9. 5 november 2016 / 13:55

  Prachtige foto’s heb je gemaakt! <3 Ik ben echt heel erg benieuwd geworden na het lezen van je review. Overigens heb ik goede ervaringen met Rimmel producten.
  anna onlangs geplaatst…REVIEW | NYX BLUSH DEEP PLUMMy Profile

 10. 6 november 2016 / 08:30

  Ik vind het een mooi product!
  Misschien ga ik hem ook een keertje uit proberen!
  Alleen jammer dat het in een potje zit, er zijn zeker geen tubes van verkrijgbaar?

  • 6 november 2016 / 09:36

   Helaas niet in een tube verkrijgbaar. Het zou inderdaad een stuk fijner zijn. De Wake me up zit in een glazen flesje met een pompje. Dat vind ik fijner werken in dit geval. Verder is het een mooi product

 11. 6 november 2016 / 11:45

  Wauw ik had nog nooit gehoord van deze foundation, maar hij ziet er geweldig uit! Die ga ik zeker eens halen! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.