Review | Sleek Matte Me, Sabby Chic

Matte Me van Sleek is een product wat ik al lange tijd graag wil proberen. Tijdens het event van Sleek waren alle kleuren van de Matte Me collectie aanwezig. Er waren twee kleuren die er voor mij echt uitsprongen: Shabby Chic en Pental. Ik kocht uiteindelijk de kleur Shabby Chic. Vandaag laat ik jullie zien wat ik van dat product vind, de swatches en hoe hij staat!

Sleek Matte Me, Shabby Chic | Review

De verpakking van het product ziet er een beetje uit als een lipgloss. Doorzichtig met een zwarte dop incl. Sleek logo. Wat beloofd dit product?

Matte Me is een vloeibare lipstick met een matte finish. Je brengt het product aan in één beweging, zonder een tweede laag te hoeven toevoegen. Shabby Chic is een donker roze mauve kleur. De lichte structuur zorgt ervoor dat het comfortable aanvoelt op je lippen. Het droogt niet uit, vlekt niet en blijft goed in kleur gedurende de gehele dag.

Matte Me Shabby ChicMatte Me Shabby Chic

Vooral het gedeelte dat hij goed blijft zitten is voor mij een reden geweest om hem aan te schaffen. Nu beloven merken vaak heel veel maar hoe goed blijft hij echt zitten?

Sleek Matte Me, Shabby Chic | Swatches

Laten we beginnen met het product te swatchen!

Matte Me Shabby Chic Swatches

Wauw, de kleur is intens en inderdaad vlekkeloos. Grappig om te zien hoe een kleur heel anders is als hij opdroogt. De rechter swatch is breder en dikker waardoor je ziet dat hij nog een beetje nat is. De linker is dunner aangebracht en deze is al helemaal opgedroogd. Als hij droog is, valt de kleur dus donkerder uit. Om de swatch van mijn hand af te halen heb ik meer nodig dan alleen water. Dat is een goed teken!

Sleek Matte Me, Shabby Chic | Look

Het aanbrengen van de Matte Me op mijn lippen gaat iets anders dan verwacht. Ik merk dat je de applicator het beste even af kunt strijken om er niet veel op te hebben. Heb je er veel op zitten en doe je dit gelijk op je lippen, dan droogt het slecht en voelt het plakkerig aan. Gebruik je minder van het product, dan is het alsnog intens genoeg en droogt het sneller op.

Bij het aanbrengen van het product moet je even rekening houden met de droogsnelheid. Je kunt je foutje nog corrigeren maar doe dit gelijk. Als het eenmaal zit, kun je het er echt alleen nog afkrijgen met remover voor waterproof make-up. Wat ik zelf fijn vind bij dit product is om het aan te brengen met een lipkwastje. Hiermee kun je secuurder werken.

Matte Me Shabby Chic LookMatte Me Shabby Chic Look

Ik vind het er erg mooi uitzien. De kleur is roze met een tint van paars erin. Dit haalt mijn blauwe ogen daarmee mooi naar voren. Matte Me blijft erg lang zitten! Zeker een halve dag zonder bij te werken. Het vervaagt gedurende de dag langzaamaan door het eten en drinken. Niet de houdbaarheid die ze beloven maar voor mij is dit meer dan voldoende.

Ondanks dat het aanbrengen wel even opletten is, ben ik echt super blij met deze matte lip cream. Hij droogt mijn lippen inderdaad niet uit, vlekt niet en blijft goed zitten. De kleur heeft veel pigment dus na één laag zit het al perfect. Matte Me is leverbaar is 12 verschillende kleuren voor een prijs van € 7,00. Iets waar ik zelf heel blij mee ben is dat Sleek in steeds meer winkels verkocht word, op de site van Sleek kun je de verkooppunten snel terug vinden.

Heb jij Matte Me al geprobeerd? Wat vind jij van deze kleur?

13 Reacties

 1. 8 juli 2016 / 07:09

  Ik heb deze nog nooit geprobeerd maar ben ze al weleens tegengekomen en dacht steeds “zou het wat zijn…?” Klinkt idd erg fijn en de prijs is ook dik in orde!
  Simplynspecial onlangs geplaatst…New Theme: KarunaMy Profile

 2. Simplynspecial
  8 juli 2016 / 07:09

  Ik heb deze nog nooit geprobeerd maar ben ze al weleens tegengekomen en dacht steeds “zou het wat zijn…?” Klinkt idd erg fijn en de prijs is ook dik in orde!
  Simplynspecial onlangs geplaatst…Win | Summer Feelings Winactie – Reminder!My Profile

 3. 8 juli 2016 / 09:25

  Ik heb deze ook, en vind de kleur ook erg mooi. Ik vond hem alleen wel uitdrogen en had de hele dag zoń droog gevoel op mijn lippen. Ik heb er dus stiekem toch een lippenbalsem overheen gedaan.. 😉
  Hilde onlangs geplaatst…Essie Coconut Cove nagellakMy Profile

 4. 8 juli 2016 / 10:13

  Hele mooie kleur, staat je goed! Ik vind het alleen altijd zo oncomfortabel aanvoelen na een tijdje…
  Astrid onlangs geplaatst…Boozyshop shoplogMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.