Fit mom in wording | Nieuwe sportkleding van Hunkemöller

In deze blog laat ik jullie mijn nieuwe sportkleding van Hunkemöller zien. Ik vertel jullie over mijn gedachten van voordat ik zwanger werd, over aankomen en sporten tijdens en na de zwangerschap en uiteraard ook hoe het nu werkelijk ging.

Bewegen tijdens en na de zwangerschap

Mijn gedachten vooraf over de zwangerschap: “ik kom niet meer dan 12 kilo aan en na de bevalling ga ik na 8 weken weer sporten”. O wat was ik lekker naïef. Nooit gedacht over eventueel vocht wat ik vast kon gaan houden, de grote hoeveelheid medicatie die ik voor mijn astma nodig had of bekken problemen. Hierdoor was bewegen vanaf week 24 geen pretje meer. Ik kwam niet de geschatte 12 kilo aan, maar meer dan 22 kilo. Gelukkig was ik een deel daarvan snel kwijt, direct na de bevalling begon ik al groot en deel van het vocht te verliezen.

Outfit | 37 weken zwanger metallic touch

37 weken zwanger

Bewegen na de zwangerschap? Ik was blij dat ik na die eerste periode weer normaal kon zitten zonder pijn of staan zonder flauw te vallen. Iedereen raadden aan: ga lekker wandelen dan ben je dat extra gewicht zo kwijt. Helaas riep mijn lichaam mij keihard terug. Mijn bekken waren totaal nog niet toe aan wandelen. Kleine stukjes van maximaal een kilometer, ja dat ging wel, maar veel verder helaas niet. Extra fysio behandelingen verder, was ik nog steeds onzeker over wat ik nu wel en niet kon doen zonder een hoop pijn als gevolg.

Fit Mom

Al een tijdje was ik dus opzoek naar iets waarbij ik wel kon sporten, maar op mijn niveau. Eventueel ook onder begeleiding. Ik was zo bang om iets te beschadigen en daar blijvend letsel aan over te houden. Toen werd er in mijn stad Fit Mom geïntroduceerd. Halleluja! Ik had wel eens gehoord van het concept, maar meestal was dit op minimaal een half uur rijden (zonder files) bij mij vandaan. Ik vind sporten leuk, maar dat was wel een beetje teveel van het goede 😉 .

Wat is Fit Mom? Heel simpel eigenlijk, het is speciaal voor zwangere vrouwen en voor moeders die net bevallen zijn en het sporten weer willen oppakken. Bij mijn cursus sport je onder begeleiding van een deskundige en die past de oefeningen per persoon aan op wat je wel en niet kunt. Ik ben nu een paar weken bezig en ben erg blij dat ik hieraan begonnen ben. Ik merk dat ik steeds iets sterker word en meer kan, maar ik merk ook dat ik hierdoor beter mijn grenzen leer kennen. Ik weet welke oefeningen juist wel voor mij geschikt zijn en juist niet en kan daardoor ook thuis weer aan de slag!

De combinatie van sporten heeft mij ook weer de energie gegeven om het afvallen weer op te pakken. Ik twijfelde al een tijdje om weer te beginnen met The Green Happiness. Hier ben ik dus al een paar weken mee bezig en ben momenteel al 4 kilo afgevallen. Ik ga gewoon weer lekker door met gezond eten en het oppakken van het sporten.

Nieuwe sportkleding van Hunkemöller

Iets meer dan een week geleden ging ik naar Hunkemöller Hellevoetsluis voor het uitzoeken van nieuwe sportkleding. Iets wat hard nodig was, aangezien mijn huidige sportkleding echt nog veel te strak zat en sporten in zwangerschap leggings nu ook niet ideaal was 😉 . Hunkemöller had mij benaderd voor een samenwerking en aangezien ik de nieuwe sportcollectie echt prachtig vond heb ik daar gelijk ja op gezegd.

De vestiging in mijn woonplaats is niet heel groot, maar ze hebben wel een uitgebreid assortiment. Ik slaag er heel vaak en dat komt mede doordat ze mij altijd erg goed helpen. Ze geven advies en zijn zeker niet te beroerd om een aantal keer andere maten of items voor je te halen als je op het belletje drukt. Hoe druk het in de winkel ook is! Vaak hebben ze achter ook nog andere maten hangen als in de winkel, dus zie je je maat ergens niet tussen hangen, vraag er dan naar!

Uiteindelijk kwam ik thuis met een hele grote tas vol sportkleding en kan ik er dus weer even tegenaan. Na een poll op instagram, hierbij de belofte van de foto’s van mijn geshopte aankopen.

Sportkleding van Hunkemöller

sportkleding van Hunkemöller

Hunkemöller heeft verschillende levels in hun sportkleding. Level 1 is voor sporten als yoga en level 3 is voor high-impact work-outs. Ik heb veel leggings gepast, maar geen een zat er zo lekker als deze. Dit is een level 3 legging. Hij zit heerlijk en sluit goed aan. Dit is een maat L. Hierboven draag ik een tanktop sporttop, ook maat L. Deze heeft aan de zijkant van de top kant zitten waardoor je een stukje lichaam/bh of in mijn geval tattoo ziet. Ik was bang dat het heel kwetsbaar is, maar tot nu toe valt mij dat heel erg mee. Ik heb de sporttop inmiddels drie keer aangehad en hij geeft gelukkig nog geen beschadigingen. Onder deze top draag ik ook nog een level 3 sport bh uit dezelfde lijn.

Urban Chic X collectie

Misschien hebben jullie de campagnes voorbij zien komen, blogster Xenia Overdose heeft in samenwerking met Hunkemöller een sportlijn opgezet. Een hele leuke collectie die veel donkerblauw velvet bevat. Ik kocht ook uit deze collectie twee items.

Sportkleding Hunkemöller Urban Chic X

Ik kocht de velvet sportbroek en een prachtige sportbh level 2. Deze sportbroek is best warm dus ik denk dat het vooral in de winter een heerlijke broek is. Voor nu heb ik hem vooral gebruikt voor de relaxte sporten of gewoon een avondje heerlijk bankhangen 😉 .

Bij Hunkemöller hebben ze altijd leuke acties, dus hou die goed in de gaten. Toen ik deze items kocht was er een actie 4e item gratis. Dat is zeker mooi meegenomen!

Wat vinden jullie van mijn nieuwe sportkleding en hoe snel was jij weer back on track na de bevalling?

Deze blog bevat producten die ik heb ontvangen ter review

7 Reacties

 1. 20 augustus 2018 / 07:11

  Wat een toffe outfits heb je gescoord! En supergoed dat je wat sporten betreft naar je lichaam hebt geluisterd. Het is véél belangrijker om niet te veel van je lichaam te vragen dan om snel de zwangerschapskilo’s te verliezen. Dat programma op maat bij Fit Mom klinkt ideaal. Zet hem op! 🙂 Je bent zo te horen al onwijs goed bezig.
  Romy onlangs geplaatst…Dingen loslaten | 6 tips die bij mij goed helpenMy Profile

  • 21 augustus 2018 / 21:13

   Ja inderdaad! Die kilo’s wil ik graag kwijt, maar het gaat mij meer om hoe ik mij voel dat hoeveel ik weeg momenteel. Het gaat nu gelukkig erg goed en ik ben zo blij dat ik FitMom heb gevonden. Het helpt mij om het langzaamaan weer op te bouwen.

 2. 20 augustus 2018 / 07:39

  Wat ontzettend fijn dat je nu onder begeleiding kan sporten! De sportkleding staat je erg goed hoor, ik ben altijd gek op de sportkleding van Hunkemöller en wil zelf ook al steeds wat aanschaffen!
  Kim onlangs geplaatst…My journey to be fit! – Het beginMy Profile

  • 21 augustus 2018 / 21:14

   Dank je wel! Ja Hunkemöller heeft echt superveel leuke producten in de nieuwe sportcollectie. Ik vond deze items het leukst (en het lekkerst zitten) . Ik ben benieuwd wat jij gaat aanschaffen 🙂

 3. 23 augustus 2018 / 20:32

  Hahahaha… ik ben nog steeds niet terug naar de 61 kilo die ik woog toen ik zwanger werd van Yuri. Ik kwam 30 kilo aan.
  Ik maak je niet bang, jij bent nog jong, dus nu beginnen is het halve werk.

  Ik durfde de Xenia collectie niet aan, maar zie dat het prima kan.
  Sonja onlangs geplaatst…Nieuwe sportmode of relaxmodus? | HunkemöllerMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.